Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakieś strony odnośnie Satanizmu duchowego?

Polecane posty

Gość gość
Z drugiej strony jeśli uznać że skoro bóg jest wszechmogący to i może sam sobie zaprzeczyć, może. Tylko to świadczy o nim że jest przybity psychicznie, z drugiej strony czy wszechmogący bóg nie może być przybity psychicznie, przecież może wszystko, może być zdrowy, może być chory, kto mu zabroni? Albo kto zabroni bogu czynić zło? Skoro może wszystko.

Gość gość
Ludzie wierzący są naładowani negatywna energia. Nie zauważyliście ? Tego ze dużo negatywnej enegii. A po wyjściu z kościoła to człowiek ma ochotę się zabic bo musi sluchac miliony obelg pod swoim adresem i wmawia się mu ze jest słaby i toksycznie uzależniony od swojego pana który ładuje w niego negatywna energię. Sami zobaczcie jak Wy negatywnie reagujecie na te słowa które mówię choć są bardzo naturalne i wcale nie stronnicze. To Wasz negatywny wpływ

Gość gość
Jezus również zaprzeczał bogu ze starego testamentu. Tyle że był na tyle przekonujący że ludzie w nie go uwierzyli. To nie jest sprawiedliwe bo dlaczego tylko Jezus ma mieć rację, biblia jest książką wadliwą i nieudolnie napisaną dla podobnych też umysłów ją czytających.

Gość gość
To komputer analogowy mieszkamy w kalkulatorze

Gość gość
Ludzie wierzący w Boga są naładowani negatywna energia. Nie zauważyliście tego? Sama negatywna energia. Zero spokoju bo właśnie oparta jest na straszeniu. Typowy toksyczny związek. A wyjście z kościoła to mega dużo negatywnej energii, każdy kto w to wierzy wychodzi nerwowy, ma masę pokory, lęku i strachu bo wmawia się ,że jest tylko i wyłącznie zerem, że do niczego się nie nadaje i ,że musi być uzależniony od Boga bo nigdy sobie sam nie poradzi. A No i oczywiście nawet seksu z przyjemności nie może uprawiać;) No bo jak to.

Gość gość
Jeśli bóg to byłaby relacja z człowiekiem to mógłby to być typowy toksyczny związek typu kobieta-facet. Milion cech wspólnych. Zgadnijcie jakie ? Błaganie o wybaczenie tego czego się nie zrobiło, wmawianie ze jest się zerem, zabranianie podstawowych rzeczy,zastraszanie.. itd itd itd

Gość gość
Jest ktoś ?

Gość gość
To prawda, żydowski bóg ciągle uważa człowieka za gorszego, każe mu być swoim poddanym i wiele innych. Żydowski bóg to książkowy gniot z którego ciężko będzie się ludziom uwolnić, oczywiście jest to możliwe i wiem że za setki lat takich jak ja będzie całe miliardy. Pozdrawiam.

Gość gość
a w co zydy wierza?

Gość gość
ten "duchowy" satanizm to takie same bajeczki nic ciekawego, zero dowodów

Gość gość
tylko ze ten zydowski bóg jest panem i dawca szczęścia miłości i w starym testamencie nauczał ze kto przestrzega jego przykazan ten zył dostatni i bogato i tak jest dzisiaj kto grzeszy ten cierpi na własne życzenie a kto zyje z bogie w przyjaźni ten ma wszystko i dla tego księża i żydzi sa bogaci to już dawno zauważyłem

Gość gość
11:57 tylko ze to są puste słowa: ludzie z innej religii maja pozytywna energię a on daje negatywna :) ponadto wiele rzeczy się nie zgadza w piśmie a szatan to wyjaśnia i wychodzi na to ze on jest tym dobrym. Kto dobry by chciał doprowadzić do ograniczenia i do tego by ludzie żyli w cierpieniu?

Gość gość
11:57 duchowy satanizm zero dowodów? Jeśli się skomunikujesz z demonami to Ci pomogą, naucza itd. Wiec tutaj są przykłady Akurat namacalne Wiec nie można powieddiec ze nie ;)

Gość gość
tylko ze to sa kłamstwa szatana bo on jest dawca cierpienia i nieszczęść

Gość gość
12:58. Cały czas mówię coś innego a ty nie jesteś w stanie podważyć wagi moich slow Wiec mówisz coś zupełnie innego bo wiesz ze mówię prawde odnośnie tego,że w Biblii można pewne kwestie podważyć

Gość gość
Każdy ma swoj rozum i jeśli jest inteligenty to zrozumie o czym mowa i sam zauważy niezgodności :)

Gość gość
11:57 Hahah No! Wyczułam sarkazm. Faktycznie, grzeszą jak cholera i żyją super. A dobrzy ? Cierpienie, bieda... może nie wszędzie ale uczciwi ludzie wierzący maja przerąbane. I to powinno już wiele mówić. A jeszcze więcej to ze wsadza nas do jednego wora i niby cierpimy tu za Adama i Ewę a w gruncie rzeczy my nie mamy nic wspólnego z tym i cierpimy bezpodstawnie ! Są i gwałty i smierć , bieda.. A szatan potrafi pomoc jeśli się zwrócimy. W dodatku te piękne niezgodności w księdze zapisane .. i zaczyna świtać, zupełnie inaczej to odczuwamy

Gość gość
Chyba kontrowersją jest mieć odmienne zdanie bo już 200 odpowiedzi odnośnie tego tematu. Ja nie oceniam nikogo, ani Jehowych, ani Islamu, ani żadnej religii. To interesujące i zanim będziemy kurczowo się trzymać jednej, uważam ,że warto zagłębić się tez w inne.

Gość gość
bibli nie da se podważyć cierpienie jest dzielem szatana a Jezus uzdrawia bo po toprzyszed jezus by ludzie mieli zycie w obfitości np jak andrzej sowa kogut przez 20 lat cpał był narkomanem ale jedni ludzie sie pomodlili i wyzdrowiał z nałogu i choroby wątroby typu c i teraz ma żonę i dzieci i dom w górach jest jego świadectwo na YouTube

Gość gość
przeczytałam tą stronę w linku i co za pierdoły, jakieś modły do szatana :D haha

Gość gość
mam przerobione wszystkie religie i ten twój pomysł satanizmu jest nawet bardziej beznadziejny od jehowych

Gość gość
masz 200 odpowiedzi bo ludzie wiedzą co się dzieje z takimi przygłupami którzy sprzedadzą się demonowi

Gość gość
Bóg nic nie daje? A co Ci szatan takiego daje?

Gość gość
Bóg nic nie daje? A co Ci szatan takiego daje?

Gość gość
no jasne, przecież panowie w czarnych sukienkach i filmiki z żółtymi napisami nie mogą kłamać

Gość gość
Następnie podszedł do młodego chłopaka, który przyjechał z nami. Złapał go od tyłu i zabił nożem. Zawiązali moje ręce za plecami. Potem jeden z nich rzekł do mnie: „Nagrywamy to dla Al-Jazeery. Chcesz powiedzieć kilka słów? Proszę, nie więcej niż minutę”. Powiedziałem im: „Nie, chcę się tylko pomodlić”. Zostawili mnie samego na minutę modlitwy. Potem pchnął mnie, aż padłem na kolana i powiedział: „Jesteś duchownym, Twoja krew nie może upaść na ziemię, ponieważ byłoby to świętokradztwo”. Poszedł więc po wiadro i wrócił, by podciąć mi gardło”. Nie pamiętam, jak modliłem się wtedy. Czułem wielki strach i powiedziałem Marii-Alfonsynie: „To nie może być przypadek, że Cię tu ze sobą zabrałem. Jeśli Pan chce zabrać mnie młodego, jestem gotowy. Ale proszę, by nie zginął nikt inny”. Chwycił moją głowę ręką, złapał mnie za ramię mocno i podniósł nóż. Po kilku chwilach ciszy powiedział nagle: „Kim ty jesteś?”. Powiedziałem: „Zakonnikiem”. On odparł: „Więc dlaczego nie mogę opuścić noża? Kim jesteś?”. Nie czekając na odpowiedź, stwierdził: „Ojcze, ty i reszta – wracajcie do samochodu”. Poszliśmy do miejsca, w którym stał pojazd. Od tego momentu przestałem bać się śmierci. Wiem, że kiedyś umrę, ale teraz to więcej, niż pewne, że nastąpi to wtedy, gdy zechce Bóg. Od tego czasu nie boję się niczego ani nikogo. Wolą Boga jest to, co się ze mną stanie. On dał mi siłę, bym poniósł swój krzyż. Ważne jest, by mieć wiarę. Bóg troszczy się o tych, którzy w niego wierzą.

Gość gość
Mówię o satanizmie duchowym a nie o debilach chorych psychicznie ;) Nie wolno nikogo krzywdzić i satanizm duchowy o tym tez mówi Wiec to ze jakieś kłamstwa chorych psychicznie udostępniacie to to kłamstwo... chrześcijanie tez zabijają i siedzą w więzieniach to samo z księżami pedofilami..: Wiec przykłady okropne

Gość gość
oni ci odpisują w trosce o czytających ty już nie istniejesz