Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do wrażliwych idealistek: nie dajcie sobie wmówić ściemy o "wielkiej miłości"

Polecane posty

Gość gość
22:10 Pytam, bo u mnie mijają 2 lata i nie wiem co czuję :( Z początku wydawało mi się, że to ten, mimo braku uczucia, ale ostatnio nie układa się najlepiej. Jesteśmy raczej jak przyjaciele.

Gość gość
Autorka postękała? Lepiej jej? Właśnie wróciłam od męża że szpitala, miał dziś operację. Udało się, powoli wyzdrowieje. Robię i zrobię wszystko, co mogę, by mu było jak najbardziej komfortowo. Dlaczego? Bo go kocham. Bo gdy ja bylam w szpitalu, lub gdy chorowalam w domu, on skakal przy mnie, jak najlepszy pielegniarz. Bo mnie kocha. Autorka niech wybiera mądrze i..nie traci nadziei. Cynizm to tchórzostwo.

Gość gość
Przekombinowane. Ile dzieł sztuki i literatury stworzyli zakochani męzczyźni! Daleko mi do ideału, przytyłam itd itp a jestem od lat szczesliwa zoną , matką i babcią. Moj ojciec pzrez wiele lat opiekował sie chorą zoną. Wiele jest podobnych przykladów.

Gość gość
Pewnie zdarzają się wyjątki od reguły, ale najpierw wygraj w totka, a potem wierz, że znalazłaś ten wyjątek. Faceci NIE SĄ i nigdy nie będą bezinteresowni. Kobiety, zrozumcie to. Mało atrakcyjne z wyglądu kobiety maja to szczęście, że widzą to bardzo wyraźnie. "Miłość" to po prostu przywiązanie + wygoda. Jeśli nie ma wygody to często przywiązanie nie wystarczy.

Gość gość
Co do dzieł sztuki: mężczyźni od zawsze byli mistrzami we wmawianiu miłości, w końcu mieli w tym największy interes ;)

Gość gość do autora
Jak na faceta to dobrze znasz i facetów i kobiety

Gość gość
baby są tak samo interesowne jak chłopy,pasujecie do siebie,milosc dla wybranych

Gość gość
:P

Gość gość
Takie coś napisze tylko ta która źle trafiła i tyle, jakoś mi się to nie zgadza :-) nie wyszło mi z kimś z kim byłam 9 lat i poznałam innego faceta,oczywiście seks jest ważny, uczucia również ale to musi iść w parze...... każdego słowa "kocham Cię " nie ttraktuję jak "Chce Cię w*****ać" bez przesady :-)

Gość gość
Wielka bzdura. Owszem dominujący i pewni siebie faceci są tacy jak opisujesz ale normalny, inteligentny, wartościowy mężczyzna który ma zasady moralne zakochuje sie

Gość gość
Ten (niby)porządny też zakoch*je się ch*jem, tylko z racji na brak odpowiednich atutów/atrybutów niejako zmuszony jest zgrywać romantyka i potulnego misia, żeby mu zdobycz nie uciekła. Silny atrakcyjny dominujący samiec nie musi.

Gość gość
A ja myślę że są 2 rodz*****ab. Takie co są wierne matki i żony i na pierwszym miejscu stawiaja dom i dzieci a drugie to te takzwane dupodajki co tylko by sie *****ly od rana do wieczora i te zawsze stają się kochankami. Je tylko interesuje seks i dobra zabawa. Wielka miłość i tak zwykle kończy się tym że wcześniej czy później pojawia się ten drugi rodzaj baby w życiu faceta. Ona mu pie***li jaki to wspaniały i daje doopy na każde zawołanie a on cieszy się jak małpa w cyrku. Taka kolej rzeczy. Wiadomo jak ktoś młody to nie uwierzy i wręcz będzie zaprzeczał a potem i tak sam się o tym przekona.

Gość gość
Tak, i dlatego warto wybrać z głową takiego faceta, który nie da się tej dupodajce. Facet po prostu musi być trochę "skrzywiony" w jakis sposób, który go blokuje przed takimi rzeczami. Takiego warto wybrać świadomie. To musi być w psychice. Każdy "normalny" ulegnie, to jasne jak słońce.

Gość gość
Jasne wszystko wina mezczyzn a baby nigdy nie podejmuja zlych decyzji. Przeciez do wyboru danego mezczyzny jestescie zmuszane. Wina prawiczka jest to, ze jedna z druga ma dziecko z tym samych roochaczem. Wy sie musicie leczyc u psychologa bo taka nienawisc do mezczyzn po nieudanych zwiazkach sprawia, ze nigdy juz nie stwprzycie normalnej relacji.

Gość gość
Przeczytaj jeszcze raz uwaznie: faceci nie sa winni, po prostu mają taką naturę, która u większości wyłazi prędziej czy później. "Wielka miłość" trwa dopóki im staje. Ci, którzy mogą, rzucaja żony po 40-stce/ 45 i wymieniaja na młodsze modele, bo nagle rozumieja, że na te "wielka miłość" czekali całe zycie, a wcześniejsza kobieta to była pomyłka. Kobiety, nigdy nie poświęcajcie niczego dla faceta, bo u nich ośrodek (u)czuć NIE znajduje się w głowie i pamięci.

Gość gość
A czy to obowiązkowe żeby wogóle z kimś stwarzać jakąkolwiek relacje po nie udanym związku czy małżeństwie? Nie tylko faceci na tym świecie dają szczęście. Są inne priorytety. Można tyle fajnych rzeczy robić i niekoniecznie musi to być związane z facetami zwłaszcza jak dzieci już odchowane to tym bardziej facet staje się sprawą drugorzędną. A niektóre kobiety cieszy też samotne macierzyństwo. Aż żal takich osób co całe życie żyją tylko dla facetów. Ale cóż ich wybór ich sprawa.

Gość gość
I oto cala teria dlaczego jestescie same i narzekacie na facetow ze sa tacy czy tacy a wy jakie jestescie... nie znacie sie na nauce i robicie wszystko wbrew zyciu. Zeby byc w szczeliwym zwiazku trzeba wiedziec ze wieź w muzgu kobiety tworzy się po seksie z mezczyzna. dlatego konieczne jest doprowadzenie do seksu w przeciagu 1-2-3 randek maksymalnie 5ciu wowczas taka kobieta bedzie lojalna i mezczyzna jej tez. Jesli sie tego nie zrobi nic z tego nie bedzie to neurobiologiczna machina

Gość gość
o

Gość gość
A co jeżeli doprowadzi się do seksu na trzeciej randce zrobi się wiez i małżeństwo a facet po 20 latach dostanie malpiego rozumu zwiazanego z kryzysem wieku średniego i od następnej dostanie seks na trzeciej randce i znowu zrobi się wiez?

Gość gość
Ja bym powiedziała że więź to się tworzy u faceta w mózgu po seksie a nie u kobiety. Nie od dzisiaj wiadomo że dla faceta najważniejszy jest seks.

Gość gość
Romantyczni przytulacze :D, tak może myśleć faktycznie tylko aseksualna dziewica żyjąca we własnym tygryskowym urojonym świecie, no ewentualnie atrakcyjna laska odurzona hormonami "miłości" do swojego el romantiko ruch/aczo.

Gość gość
Do przytulania może i fajni, ale życiowo większość beznadziejna. Ja nie hejtuje facetów, oni są fajni jak jest fajnie , ale własnie na jakiś czas tylko. I ważne, żeby kobiety miały tego świadomosc i nigdy nie traktowały ich jako priorytetu, nigdy niczego nie poświęcały dla nich. Problem w tym, że faceci wmawiaja wielka miłośc bla bla bla, a kobiety w to wierza i potem tragedia. złamana psycha a nieraz i zycie. Kobiety, nie angazujcie sie tak emocjonalnie do bólu, wszystko z pewnym dystansikiem, wtedy będzie ok!

Gość gość
Mi jako próbka pokazu "romantyzmu" facetów wystarczą opinie na forach i teksty zasłyszane w pracy, prace naukowe traktujące o męskiej naturze tym bardziej nie pozostawiają złudzeń (a wydaje mi się, że wiele z nich jest miarodajnych). Trzeba być po prostu oderwanym od rzeczywistości ignorantem by wierzyć w coś takiego jak zdolność faceta do generowania i przejawiania uczuć wyższych względem kobiety.

Gość gość
Kurczaki, sporo zranionych kobiet tu siedzi, jestem meżczyzną i bardzo kocham, potrafię, najgorsze jest to, że przegapicie swoją miłość przez brak zaufania do facetów, potem będzie za późno.

we własnym tygryskowym urojonym świecie x wypraszam sobie takie teksty:( x Do przytulania może i fajni, ale życiowo większość beznadziejna. x życiowo też, patriarchalnie organizują życie społeczne i rodzinne, naprawdę!:( jesteście feministkami?:( x "(...) prace naukowe traktujące o męskiej naturze (...)rzeba być po prostu oderwanym od rzeczywistości ignorantem by wierzyć w coś takiego jak zdolność faceta do generowania i przejawiania uczuć wyższych względem kobiety. " x no jak to:( silniejsi,rycerscy, dobrze traktują, jak księżniczkę!:( x Kurczaki, sporo zranionych kobiet tu siedzi, jestem meżczyzną i bardzo kocham, potrafię, najgorsze jest to, że przegapicie swoją miłość przez brak zaufania do facetów, potem będzie za późno. x o, widzicie?:( przytulacz się wpisał

Gość gość
A dlaczego będzie za późno? Na "wielką miłość" może być za późno??? Bo starsza kobieta już nie jest atrakcyjna? To potraficie kochać bezinteresownie czy nie?

Gość gość
do 23-06 bo kiedy facet będzie mieć szczere uczucia, to będziecie odrzucać , bo nie potraficie ufać, to bardzo rani, tak było w moim przypadku, kobieta nie ufała , że Bardzo Ją kocham, no i odpuściłem , bo bardzo to boli, kiedy nie ufają.

Gość gość
Nie ufała, bo widocznie miała powody. Kobiety nie sa głupie. Wiedzą, czym się kończy owo "ufanie".

Gość gość
do 23-16 nie mam żadnego interesu pisząc tu, uwierz mi. Chcę powiedzieć, że bardzo Ją kocham , nawet nie wiesz jak chcę Ją przytulić, nie wierzysz, ok, chcesz wierzyć , że mężczyźni nie potrafią kochać- proszę bardzo. Z kolei wiem że mężczyźni potrafią kochać i tyle w temacie dla mnie.