Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do wrażliwych idealistek: nie dajcie sobie wmówić ściemy o "wielkiej miłości"

Polecane posty

Gość gość
Ta miłość nigdy może nie nadejść więc bezsensowne byłoby czekać na nią całe życie. Są takie przypadki że na miłość do końca życia nie trafiają. Lepiej zająć się czyms innym, żyć dla siebie i podejść do tego że będzie to będzie a nie to nie. A swoją drogą ta miłość to troche dla naiwnych bardzo mały odsetek się jeszcze kocha po latach. Zdecydowana większość się nienawidzi albo żyje obok siebie. Wystarczy rozglądnąć sie dookoła i popatrzeć na ludzi. A ile tam w środku checów o których nikt nie wie to druga sprawa.

Gość gość
Oczywiście że mężczyźni potrafią kochać....przez jakiś czas dopóki nie przyjdzie rutyna i nowa pani nie zakręci doopa i nie pobuja cy**mi przed panem. Dotąd ta miłość będzie trwala. Może 5 lat moze 10 a moze 20. Wcześniej czy później i tak się skończy. Wszystko się zmienia ludzie się zmieniaja okolicznosci się zmieniają nic nie jest na wieki. Dzisiaj kochasz za 20 lat nie wiesz co będzie.

Gość gość
No właśnie w popkulturze i nie tylko tak bardzo idealizuje się miłość damsko-męską, ale zauważcie proszę, że dziwnym zbiegiem okoliczności ukazuje się najczęściej przypadki młodych pięknych ludzi będących w pierwszej (i prawdopodobnie ostatniej) fazie tejże miłości, która to trwa max. jakieś 4 lata (zazwyczaj krócej). Gloryfikuje się po prosu ten hormonalny haj, który to najsilniej generują takie czynniki jak: młodość<->atrakcyjność fizyczna<->pożądanie. Przecież to do bólu prymitywne.

Gość gość
Podobno miłość to choroba która trwa kilka lat.

Gość gość
To sobie miej nawet pięciu, nikt Ci nie broni.

Gość gość
Męża można mieć tylko lepiej dla niego nie żyć. Zbyt ryzykowne.

Gość gość
Można pochować kilku mężów i umiejscowić ich w jednym grobowcu, dla chcącego nic trudnego. :)

Można pochować kilku mężów i umiejscowić ich w jednym grobowcu, dla chcącego nic trudnego. usmiech.gif x no coś Ty:(

Gość gość
Ja też miałam kiedyś romantyczne wyobrażenia na temat miłości damsko-męskiej, a teraz już nie mam złudzeń! Do facetów to już po prostu niechęć czuję, bo patrzą tylko na wygląd i traktują mnie jak rzecz. Ja na serio się nie raz zastanawiam, czy nie skorzystać z tego, że i tak jestem biseksualna i nie poszukać sobie jakiejś kobiety, z którą mogłabym stworzyć związek...

Gość gość
współczuję ludziom którzy nigdy takiej miłości nie doświadczyli, naprawdę :/

Gość Mojżesz Naziemięzstąpiony
Kobiety nie potrafią kochać, dla nich miłość= pieniądze. Która z nich zostanie z Wami kiedy będziecie mieć kłopoty finansowe? Który będzie dalej "kochała kiedy stracicie pracę, kiedy zechcecie mieć lżejszą, ale gorzej płatną pracę?". Tylko te, które nie będą miały z jakichś powodów INNEJ OPCJI. Wmawiają wam "wielką miłość" bo chcecie w to wierzyć i wiedzą, że to łykniecie z chęcią. Związki to zawsze są układy, czy chcecie w to wierzyć czy nie. Dlatego wybierajcie z głową. Wybierajcie taką osobę, przy której będzie Wam dobrze, nie taką, która będze miała przy Was dobrze, bo mężczyzna zawsze traci więcej i wszyscy wiedzą, że tak jest. A z kobiety zawsze wyjdzie prędzej czy później jej prawdziwa natura, nawet jeśli wmawia sobie, że jest inaczej. Nigdy nie wchodźcie w układ kiedy jesteście zakochani. Wtedy nie myślicie trzeźwo. Łatwo Was wykorzystać i nabrać. Kobiety są prymitywne. Nie są złe, ale są po prostu prymitywne. Pamiętajcie o tym. Jeśli baba gra w jakiś sposób na Waszych emocjach ( raz jest miła, drugi raz nie) albo kłamie, od razu skończcie znajomość. Celuje ona w Wasze emocje, czyli chce manipulować. Szanujcie swój czas. Myślcie o sobie. Pozdrawiam.

Gość gość
To nie jest kobieca natura tylko wysokość najniższej krajowej w Polsce. Spójrzmy prawdzie w oczy za takie pieniądze nikt dzieci w Polsce nie utrzyma.

Gość gość
08:20 Buhaha zebys sie nie zdziwila :D

Gość gość
Zakochany facet zawsze zrobi to co mu baba karze. Najczęściej dla kochanki, cierpią na tym dzieci a ona potem mu kopa w d***e i zostaje sam jak palec. I szczerze to dobrze mu tak. W końcu trzeba myśleć swoim rozumem a nie jakiejś baby która dziś jest a jutro nie wiadomo. Poza tym krzywdzić swoje dzieci na życzenie jakiejś baby to najgorsze sk***two. Nie oszukujmy się ta druga zawsze będzie próbowała doić na siebie ile się da. Da mu d**y na każde zawołanie a on zrobi dla niej wszystko. Gdzie tu miłość? To zwykły egoizm. A faceci to naiwniaki.

Gość gość
Jasne że teraz utrzymasz bo masz 500 plus. Tylko jak długo?

Gość gość
I oto cala teria dlaczego jestescie same i narzekacie na facetow ze sa tacy czy tacy a wy jakie jestescie... nie znacie sie na nauce i robicie wszystko wbrew zyciu. Zeby byc w szczeliwym zwiazku trzeba wiedziec ze wieź w muzgu kobiety tworzy się po seksie z mezczyzna. dlatego konieczne jest doprowadzenie do seksu w przeciagu 1-2-3 randek maksymalnie 5ciu wowczas taka kobieta bedzie lojalna i mezczyzna jej tez. Jesli sie tego nie zrobi nic z tego nie bedzie to neurobiologiczna machina x :P

Gość gość
Jednym słowem dawać d**y jak najszybciej.Sorry nie dla mnie. Trzeba mieć troche szacunku do siebie a facet jak chce ru***ć od razu to wiadomo o co mu chodzi. Już to sprawdziłam.Moja zasada jest taka:nie pasuje Ci to spi**laj. Tym sposobem eliminuje *****czy którym chodzi tylko o seks.

Gość gość
przecież faceci to naprawdę romantycy te oskarżenia padają z ust zepsutych i zranionych kobiet które wzięły sobie złych gości np dresów a potem oni je źle traktowali. Zobaczcie tutaj np normalny gość romantyk https://www.youtube.com/watch?v=ZhfWiU8wGCc i takich jest cała masa! To kobiety są nieroantyczne i zachłanne

Gość gość
dlatego faceci zostaja geyamu

Gość gość
Nie jedna się już na romantyzmie i zaufaniu przyjechała. Chcesz wierzyć w te bzdury to wierz. Wychodzisz za mąż za romantyka a potem po x latach się zastanawiasz kim jest ten człowiek? Każda młódka wierzy w te bzdury a potem dzieci praca rutyna i nowa pani która przynosi powiew świeżości albo nowy pan. W drugą strone też niekiedy tak działa. Liczba rozwodów ciągle rośnie a Ci co się nie rozwodzą to żyją albo po zdradzie o której wiedzą albo po zdradzie o której nie wiedzą. Tylko garstka ludzi się zachowuje bez tego całego syfu. Wystarczy się rozejrzeć dookoła. A i tak o wszystkim nie wiesz bo ludzie bardzo dużo ukrywają. Nie będą przecież chodzić i wszystkim opowiadać co się u nich dzieje. Lepiej miej dzieci póki jesteś naiwna i wierzysz w to wszystko potem już nie będziesz w stanie nikomu zaufać.

Gość gość
A kobiety zostają lesbijkami. Ale przecież druga kobieta też może zawieść. Ostatnio oglądałam program gdzie lesba lesbe zabiła. Najlepiej zastosować zasade ograniczonego zaufania do drugiego człowieka. Nawet bym powiedziała że gej z gejem szybciej przetrwa. Faceci są tylko naiwni a baby to zawistne cwaniary.

Gość gość
jestem zazenowany Polkami. Kobiety z zachodu nie zdradzają swoich facetów są im wierne

Gość gość
To w jakim Ty kraju na zachodzie zachodzie żyjesz?

Gość gość
Ciekawe czy faceci z zachodu też nie zdradzają swoich kobiet.

Gość gość
Rosji

Gość gość
W każdym razie obie płcie maja te same odruchy. Jesteśmy zwierzętami z tego samego gatunku. A indywidualne przypadki zależą od wychowania. Generalnie miłość jest szkodliwym kłamstwem które w rzeczywistości nie istnieje. Gdyby nie ten stereotyp miłości ludzie dobierali by się na innych zasadach bardziej biologicznych i racjonalnych i byli by szcześliwsi

Gość gość
Autorka tematu ma złe doświadczenia i od razu uogólnia. Nie słuchajcie jej. Nie ma racji. Sprawdzone.