Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję pomocy w sprawie pracy

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś może mi doradzić?

Gość gość
Spoko, już to robię. ;) Mianowicie kilka dni temu otrzymałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do pewnej firmy reklamowej. Pojawiłam się na niej i wszystko przebiegło zgodnie z moimi oczekiwaniami - zaproszono mnie do drugiego etapu. Wzięłam w nim udział i również wypadłam bardzo dobrze. Rekrutujący powiedział mi, że jeżeli jestem zainteresowana, możemy podpisać już w poniedziałek umowę. Ucieszyłam się i pojechałam do domu. Niestety po sprawdzeniu firmy w sieci moja radość ulotniła się. Okazało się, że to banda oszustów i naciągaczy, którzy żerują na naiwnych ludziach. Powiedziałam to tacie, a on stwierdził, że jak będę sugerować się opiniami z neta, nigdy nie znajdę pracy. Sama nie wiem co o tym myśleć. :/

Gość gość
Dodam, że mam zaproszenie z jeszcze jednej firmy, jednak nie mam pewności, czy mnie zatrudnią...

Gość gość
Poproszę o opinie.

Gość gość
Szkoda, że nikt się nie wypowie.

Gość gość
jeśli przyjęli cie łatwo a nie jesteś nadzwyczaj dobra to znaczy że to banda krętaczy bo nikt tam nie chce pracować. Mój kolega pracował w czymś takim, zwróciłem mu na to uwagę, powiedział że nie ma co się przejmować opiniami z neta, a za miesiąc się stamtąd zwolnił, dlaczego to już mi nie powiedział, ale można się domyślać...

Gość gość
Jestem młodą osobą zaraz po studiach i przyznam, że zdziwiłam się, że tak chętnie zaproponowano mi pracę w branży, z którą nie miałam wcześniej do czynienia. To dość podejrzane, nieprawdaż?