Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martekk

Przedłużenie umowa a ciąża

Polecane posty

Gość Martekk

Cześć, z ostatnim dniem czerwca kończy mi sie umowa na cz.określony będę wtedy w 8tyg ciąży. Czy umowa zostanie przedłużona?

Gość gość
Nie.

Gość gość
Przedluzaja po 12 tyg.

Gość gość
Absolutnie nie.

Gość gość
Chyba, że nie powiesz w pracy o ciąży, dopiero jak Ci przedłużą, najlepiej po 3 miesiącu ciąży.

Gość gość
Nie mów o ciąży pracodawcy. Poczekaj aż przedłuży i wtedy powiesz o ciąży. Możesz jeszcze o niej nie wiedzieć ;)

Gość gość
Mi nie przedłużyli, byłam w 10 tyg. Po 12 muszą przedłużyć co najmniej do dnia porodu

Gość gość
niedawno u mnie w firmie zwolniono kolezanke w ciązy, miala umowe na czas okreslony. teraz zanosi zwolnienie do zusu i oni jej beda placic do momentu porodu. jestem w takiej samej sytuacji, w czerwcu jestem do zwolnienia, pracuje na zastepstwo. jestem w 13 tyg ciazy i juz poszlam na zwolnienie bo okropne mdlosci nie pozwalaly mi normalnie pracowac, a pracuje z klientem. martwie sie co bedzie jak urodze :(

Gość gość
Kazdy sie martwi. Ja mam umowe na czas nieokreslony. I tak nie wiem czy bede miala prace po macierzynskim.

Gość gość
mam 33 lata i ladnych kilka lat czekalam w pracy na umowe na stale - zawsze dostawalam na zastepstwo. czlowiek ma nadzieje, czeka z zajsciem w ciąże, no bo jak planowac dziecko jak sie zaraz moze byc bezrobotnym. w koncu stwierdzilam ze to moze byc ostatni moment na ciąże,nie ma na co czekac. ciesze sie ze bede miala dziecko (mam termin na grudzien), ale wizja bezrobocia jets przerazajaca

Gość gość
Jak urodzicie, a będziecie już bez umowy to kosiniakowe 1000zł wam się należy no i może jeszcze 500+. Czyli 1500 przez rok. Ja natomiast, będę dostawać minimalną ok 1350zł przez pół roku, a potem już tylko 1000 zł, bo niestety zarabiałam tylko minimalną krajową plus jakieś premie od czasu do czasu. 500+ mi się nie należy, bo mój narzeczony zarabia aż 1800zł na rękę. Wniosek? Lepiej być bezrobotnym kombinatorem. Po macierzyńskim nie powitają mnie z otwartymi ramionami, bo moja szefowa jest na mnie obrażona i twierdzi, że jestem nie lojalna wobec firmy. Tyle, że ja tam 7 lat pracowałam nim zaszłam w ciążę, a nie 3 miesiące. Trudno, mam nadzieję, że po macierzyńskim znajdę coś...

Gość gość
Dlatego ja nie zatrudniam młodych kobiet.

Gość gość
17:23, fajnie to wykombinowalas, ale moje dziecko tez bedzie mialo ojca... wiec 500 plus mi sie nie nalezy.

Gość gość
dodam ze ja tez w mojej firmie pracowalam 7 lat, tyle ze byly to ciagle umowy na zastepstwo. a swoja super masz szefowa ze oskarza Cie o nielojalnosc wobec firmy :O

Gość gość
w pracy wiedza ze jestes w ciazy ?

Gość gość
Jeśli kończy Ci się umowa po okresie próbnym i okres próbny trwał 3 miesiące to umowę musisz mieć przedłużona do dnia porodu. Jeśli kończy Ci się umowa na czas określony i nie będziesz mieć ukończonych 12 tyg ciąży wówczas nie ma obowiązku jej przedłużenia.

Gość Aga

Witam. Mam umowę do 31.12.2019. 1.03.2019 umowa powinna się przekształcić się w umowę na czas nieokreślony. Obecnie jestem na L4 w 4 miesiącu ciazy. Czy pracodawca da mi w takim wypadku aneks przedłużając umowę w bezterminowa?