Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a grzybica

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co robić jestem w 17 tygodniu ciąży I od wczoraj zauważyłam że mam grzybice pochwy po prostu czuje swedzenie . Poszlam dzisiaj do apteki ale nic mi nie chcieli sprzedać ze wzgl ze jestem w ciąży I powinnam iść do lekarza a do lekarza mogę isc dopiero w czwartek a do tego czasu oszaleje wszystko mam swedzace I opuchnięte. A może wysłać mamę do apteki I niech kupi jakiś srodek bo słyszałam że niektore środki sa bezpieczne w ciąży

Gość gość
Clotrimazolum maść. Bez recepty i bezpieczne dla kobiet w ciąży. A dzis zrób sobie rumianek i rob z tego oklady to chociaż troszkę ulzy

Gość gość
Na grzybicę musisz dostać leki na receptę. Poza tym możesz mieć infekcj***akteryjna więc do czwartku powinnaś zrobić posiew moczu plus ewentualnie posiew z pochwy.

Gość gość
Jestem w ciazy i od początku była ona zagrożona i często miałam grzybice do tego. Jak zaczęła sie pojawiać na początku to gin mi przez telefon mówiła co mogę kupic bez recepty ale i tak musiałam brać potem silniejsze globulki bo te średnio pomogły. Iladian mozna brać ale on nie wyleczy grzybicy ale łagodzi objawy . Inne globulki zapisane przez lekarza w ciazy bez recepty to chlorivag i medivag.

Gość gość
Dzięki dziewczyny ale w aptece nie chcą mi NIC dac kompletnie nic , tylko krem

Gość gość
Nie wiesz czy masz grzybicę. Zrób badania jak Ci tam pisałam:-)