Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia na sierść u dziecka a pies w domu

Polecane posty

Gość gość
Autorko czy mieliście już wcześniej psa czy zakupiliscie go po jakimś czasie? Za nie długo urodze, mam już psa 1,5 roku którego kocham, i serce by mi pękło jakbym miała je oddać. I zastanawiam się czy takie dziecko od razu może mieć alergię? F

Gość gość
11.20 za to co piszesz jest odpowiedzialność karna. Tylko obrzydliwy człowiek moze pisac takie obrzydliwe rzeczy!!!

Gość gość
Hmm... sprawdź może wapno Allertec, takie typowe dla alergików. Może ono pomoże na tyle, że znośna będzie obecnosć pieska w domu. Straszne byłoby go oddawanie, to też członek rodziny. Jeśli nie to sprawdź sobie na stronie Odetchnij Spokojnie alergologa i prosto na odczulanie.

Gość Vivenso
Pomocny w eliminowaniu alergenów z otoczenia może być także odkurzacz wodny. Znam doskonale zalety i możliwości produktów marki VIVENSO, dlatego polecam zapoznanie się ze stroną www.vivenso.pl

Gość gość
Oddaj psa w czym problem? Chyba dziecko ważniejsze od psa? Nie rozumiem jak można mieć takie dylematy

Gość anina098
Dziecko przy psie uczy się troski o innych i opiekuńczości. Oczywiście istnieje ryzyko, że będzie go karmić cukierkami i innymi tego typu rarytasami. Rodzice powinni je uświadomić, że organizm psa ma inne potrzeby dietetyczne niż człowiek. I tak zamiast łakoci można podawać psu Snack Mobility Dog-VetExpert. To przysmak w postaci poduszek, za którym psy przepadają, i który przy okazji poprawia kondycję stawów. A w sprawie alergii wcale nie jest powiedziane, że wywołuje ją pies.

Gość coccolinno00
Wszystko zależy co wyjdzie w testach. Jak wyjdzie uczulenie na psa to niestety jest już problem, jak piew jest w domu. Mojej córce wyszła niedawno alergia na psa i kota, a mym mamy oba te zwierzęta w domu. Alergolog powiedziała, że nie jest to taka silna alergia, bo wyszło w testach 2/6 ale jednak jest. Ze zwierzętami robię tak, że nie wchodzą do pokoju dziecka, wyczesuję psa i kupiłam robota do sprzątania, by zbierał sierść na bieżąco. Polecam to rozwiązanie każdemu, bo opróćz tej sierści zbiera również, kurz, roztocza a na to prawie każdy alergik jest uczulony. My mamy robota Mamibota https://mamibot.tech/pl/ i super daje radę. Jak córka idzie do szkoły to robot sprząta, przychodzimy wszystko ładnie wyczyszczone, robot wraca sam do bazy, nie trzeba nic robić. :)

Gość gość
Niestety, życie jest brutalne. Alergenem jest zaschnięta na psiej sierści ślina psa, w której znajdują się białka powodujące uczulenie, a pies się przecież liże. Rozwiązaniem jest zastąpienie psa innym zwierzęciem, jeśli ktoś musi w domu zwierzę trzymać. W przeciwnym wypadku narażasz dziecko nawet na śmierć. Kiedyś dziecko może mieć taki atak, że nawet zastrzyk z hydrokortyzonu nie pomoże. Psa musisz z otoczenia dziecka wyeliminować. Jeśli nie chcesz oddać psa, to rozważ oddanie dziecka, może twoja mama, która nie ma psa ci je wychowa. Naprawdę to dla jego dobra.

Gość gość
Czytac niektorych sie nie chce. Ja mam alergie na siersci ,wy nie wiecie jaka to meczarnia przebywanie w mieszkaniu gdzie jest zwierzak. Ja po takiej wizycie nawet kilka dni dochodze do siebie. Nawet widac nie macie pojecia jak meczaca jest alergia ,co sie czuje. Objawy prawdziwej grypy przy samopoczuciu przy alergii to pukus. A skutki po kilku latach oplakane w postaci astmy. Nikt na pewno z piszacych ze ma alergie na siersci i ma zwierze w domu i jaks wytrzymuje na pewno nie ma alergii na to zwierze ,bo po prostu nie wytrzymal by ,to jest straszne samopoczucie . Jestem alergikiem i wiem co pisze. Nie robcie tego wlasnym dzieciom psiary.

Gość gość
To nie jest alergia tylko zarobaczenie. Pies zarobaczony i dziecko pewnie się zaraziło. Pamiętam czasy swojego dzieciństwa. Prawie wszystkie moje koleżanki miały psa w domu i żadna nie była alergiczką, ja też nie byłam i nie jestem. Normalnie jakieś super zdrowe pokolenie kiedyś było - bez alergików, ale i pasożytów przywleczonych z obcych krajów też nie było. Moje dzieci od małego wychowane z psami i nie są alergikami. Tylko nie pisz, że pies odrobaczony, bo niedawno podałaś mu jednorazowo tabletkę na odrobaczanie :D

Gość gość
Tez niby mam alergie na koty...i astme. Mam dwa koty - po okresie przyzwyczajenia przeszla mi reakcja na nie i nie cierpie jak ta histeryczka wyzej

Gość paul4
A nie myślałaś o oczyszczaczu powietrza? Alergie to niestety plaga naszych czasów, ale zgadzam się z opiniami, że przy zwierzaku dziecko uczy się odpowiedzialności. Polecam zapoznać się z tym modelem, ja jestem bardzo zadowolona: http://www.camryhome.eu/index.php?lng=pl&id_prod=cr_7960 Może pracować też w nocy, bo ma bardzo cichy tyb.

Gość gość
Ja mam alergię na roztocza kurzu i ratujemy się odpowiednimi filtrami do odkurzacza z Pureventfilters i zamontowanymi filtrami powietrza. Alergie są okropne :(

Gość gość
A nie możesz dziecku znaleźć innego domu?

Gość WoodyKnows
Na sierść (oraz inne alergeny wziewne) polecamy nasze - całkowicie niewidoczne - filtry do nosa. Odpowiednie zarówno dla dorosłych, jak i dzieci.

Gość gość
Oddaj dziecko :)

Gość gość
Czy wy zwracacie uwagę na daty?

Gość gość
Oddaj psa nie widze w czym problem.

Gość gość
2017.09.08 Zdaniem "zastąp zwierzę innym" mnie po prostu rozwaliłaś. Owszem, jeśli sytuacja naprawdę tego by wymagała i nie byłoby możliwości to bym oddała psa, z ciężkim sercem i płacząc. Ale nie zastąpiłabym go żadnym innym. Ludziom co kochają zwierzęta nie jest wszystko jedno co w domu trzymają. Nie chodzi nawet o gatunek. Chodzi o to konkretne zwierzę, to które zdążyło się już pokochać i do niego przyzwyczaić. Nigdy nie ufałam ludziom co nie lubią zwierząt. Nie można być dobrym człowiekiem i nie lubić zwierząt. Nie mówię, że każdy ma je mieć i kochać.

Gość karolciakara
Też uważam, że lekarze w takich przypadkach idą na łatwiznę. Może dziecko wcale nie jest uczulone na sierść? Radzę Ci wybrać się do innego lekarza. Ja np. byłam pół swojego życia przekonana, że jestem uczulona na sierść kota. Trafiłam do CZS, gdzie zrobili mi badania i okazało się, że mam uczulenie na karmę dla kotów, a nie na ich sierść! Swoją drogą wyszły na jaw inne alergie a co za tym idzie, musiałam ograniczyć do minimum soję :/ A ja tak kocham kotlety sojowe!!

Gość gość
Kumpela kiedyś - ze 20 lat temu - zrobiła sobie testy alergiczne. Tak dla zabawy z ciekawości, bo jej mama miała możliwość zrobienia za pół darmo. Wyszła jej alergia na prawie każdy rodzaj sierści, a w domu miała psa, kota, szczura i królika :D Nigdy nie odczuwała żadnych dolegliwości.

Gość gość
Gdyby te wszystkie bidule naprawe mialy alergie na psa czy kota , to po niewielkim nawet kontakcie istniałoby ryzyka ataku i smierci :) Rzadko ma sie nietolerancje , a najczesciej to po prostu nadwrazliwosc :P Mozna sie odczulic..

Gość marawstala
Kolezanka jest uczulona na sierść a zawsze miała jakies zwierzaki, teraz ma psa i kota i jakoś zyje... Jest bardzo aktywna

Gość gość
Alergia alergii nierówna. U jednego nic spektakularnego nie będzie się działo, inny nabawi się astmy. To się nie dzieje z dnia na dzień. Nie każdy ma od razu bąble jak wiśnie, ale to nie znaczy, że sierść mu nie szkodzi.

Gość gość
oddać dziecko do domu dziecka, bo pies był pierwszy

Gość gość
gość dziś Alergia alergii nierówna. U jednego nic spektakularnego nie będzie się działo, inny nabawi się astmy. To się nie dzieje z dnia na dzień. Nie każdy ma od razu bąble jak wiśnie, ale to nie znaczy, że sierść mu nie szkodzi. xx Moje dzieci nie miały babli tylko rany i astme, ale nie od sierci :) Owszem mialy nietolerancje na zwierzaki.. co nie przeszkodzilo im w zgodnym zyciu z 2 kotami, psem, chomikiem, rybkami i ptaszkiem :P Zwierzaki to byl pryszcz przy bialkach mleka, pyłkach, roztoczach itp. Odczulały sie stopniowo by dzis miec dalej sienny katar i kaszel na wiosne, ale zawsze w ich zyciu sa zwierzaki :)

Gość gość
Odczulały sie stopniowo by dzis miec dalej sienny katar i kaszel na wiosne, ale zawsze w ich zyciu sa zwierzaki usmiech.gif x Przywracasz wiarę w człowieka :)

Gość gość
Dnia 20.06.2017 o 16:13, Gość Vivenso napisał:

Pomocny w eliminowaniu alergenów z otoczenia może być także odkurzacz wodny. Znam doskonale zalety i możliwości produktów marki VIVENSO, dlatego polecam zapoznanie się ze stroną www.vivenso.pl

Tylko nie odkurzacz Vivenso całkowita porażka, padł po niecałym roku i tylko problem z tym

Gość saraL

Przy problemach z alergią warto poczytać na temat odkurzacza roomba i7+. filtry i baza sprawdzają się świetnie, ta sierść z podłogi nie unosi się i nie osiada na meblach, a to wg mnie ważne.