Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to naprawić

Polecane posty

Gość gość

Mam 5 latka, z niedoborami integracji sensorycznej, wrażliwego, z którego ciężko coś wyciągnąć. Zapisałam go w przedszkolu na karate. Dla niego to miał być sposób na wyżycie się, ale i lekką rehabilitację. Po pierwszych zajęciach - nie podobało mu się, ale chciałam to pociągnąć, żeby się nie nauczył poddawać. Pierwsze objawy to był brak chęci żeby iść do przedszkola następnego dnia po zajęciach. Co było nie tak - nie wiedziałam, ale wiedziałam, że dziecko nie chciało. Nie chciałam, żeby czuł, że się poddał itp. więc go nie wypisywałam. Ostatnio dowiedziałam się, gdzie był problem. Dzieci miały wyścigi, były porównywane i mój syn nie wypadał w tym nigdy dobrze. Dlatego tak się tego obawiał i tego nie lubił. Mam potężne wyrzuty sumienia. Wypisałam go, ale parę miesięcy przechodził. Co mogę zrobić, żeby wzmocnić jego nadwątlone poczucie wartości i jakoś mu pomóc?

Gość gość
Spędzaj z dzieckiem czas i niech z rówiesnikami sie bawi. Kochaj dziecko . Mądrze kochaj - wszystko wypośrodkuj - ani za dużo, ani za mało, ani za ostro, ani za łagodnie - tak w sam raz