Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_Chyba_Rozsądna

Brak prezentow na komunię?

Polecane posty

Gość Mama_Chyba_Rozsądna

W tym roku moja siostrzenica obchodziła komunię i dostała dwa naprawdę 'dobre' prezenty. Ksiażki (cała seria "Ani z Zielonego Wzgórza") i rower (Indiana). Są to prezenty, z których ucieszyła się zarówno Mała, jak i jej rodzice. Cała reszta - elektroniczne badziewie. Nie twierdzę, że dziecko powinno być odseparowane od technologii, bo się nie da, ale jeżeli dostaje naraz drona, tablet i Playstation to chyba trochę słabo....? Fajnie by było, gdyby dziecko rozwijało się na różnych poziomach - ruchowo, intelektualnie, artystycznie. Natomiast kiedy dostaje tyle prezentów elektronicznych, to o ten rozwój chyba ciężko. W przyszłym roku komunię ma moja córka i zastanawiam się jak załatwić sprawę z prezentami... . Milion razy bardziej wolałabym żeby dostała np. książki, gry planszowe, rower, deskorolkę, jakis innstrument. I szczerze mówiąc, znając Córkę i jej upodobania, uważam, że przypadłoby jej to do gustu. Ale jak każde dziecko niestety jest podatna na wpływy i pewnie oczy jej się zaświecą jak jakaś ciocia zapyta czy chce tableta czy może drona, bo wiem, że dzieci w szkole chwalą się takimi rzeczami. Więc jak?

Gość gość
Nie wiem gdzie takie zwyczaje, ale jak byłam na komunii siostrzenicy to wszyscy dawali słodycze i kasę.

Gość gość
Ona sobie to zmienić My rodzinę że my jako rodzice kupimy córce pamiątkę i smartfona A reszta ma żadnej elektroniki hihi No i tak właśnie to ale to ale to jest