Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planuje ciaze czy mogę nadal pić czystek ?

Polecane posty

Gość gość

Pod koniec czerwca zamierzamy starać się o dziecko ja od 2 miesięcy pije czystek z miodem. Czy mogę nadal go pić ?

Gość gość
Nie zaleca się picia ziół, nie przeprowadzono badań jak one wpływają na ciążę, ja też piłam czystek i na czas ciąży zrezygnowałam

Gość gość
mozesz

Gość gość
Właśnie szukam w necie i zdania są podzielone. A myślisz ze juz powinnam przestać go pić ?

Gość gość
Ja od razu odstawiłam, bo przypuszczałam ze mogę zajść w ciążę. Odstawiłam też tuńczyka, unikam smazonego, jakoś nie odczuwam braku, a wolę nie mieć potem wyrzutów do siebie. Chociaż moja znajoma piła cole cała ciążę i dziecko zdrowe. Także też nie ma reguł

Gość gość
To i ja dziś wypiłam ostatni kubek. Wiec co w zamian pić do śniadania ? Zielona herbatę ?

Gość gość
ponoc zielona herbata odpada, sama uwielbiam ale cos na kafe przeczytalam ze zwalnia tętno dziecka czy cos :O nie wiem czy to prawda czy kafeteryjne bzdury, musze poszukac na necie

Gość gość
dobra, poszukalam na necie. ogolnie zielona herbate mozna, ale niewiele, bo utrudnia wchlanianie sie kwasu foliowego. ale podają, ze 1, 2 filizanki dziennie nie zaszkodza, ale radza pic pomiedzy posilkami a nie w trakcie

Gość gość
To co w takim razie pic ?

Szanowna Pani, Nie jest znany wpływ przetworów (naparów) z czystka na proces zapłodnienia, ciąży oraz stan płodu. W takich sytuacjach nie zaleca się spożywania ich, minimalizując tym samym ryzyko ewentualnych działań niepożądanych. Pozdrawiam, Manuał Zielarski http://www.manualzielarski.pl/

Gość gość
ja pije wode mineralna gazowana i ewentualnie sok pomaranczowy, najlepiej wlasnorecznie wyciskany. na nic innego nie mam zreszta ochoty w ciazy , a bylam fanka herbatek ziolowych, w tym czystka

Gość gość
Ja z kolei czytałam że czystek można spokojnie pić w czasie ciąży i laktacji... zieloną herbatę również. Wiadomo że niektóre produkty są bardziej niewskazane, ale na upartego praktycznie wszystko w nieodpowiednich ilościach albo połączeniach może zaszkodzić, nie szalejmy. Niektóre zioła są w ciąży bezpieczne.

Szanowna Pani, Nie ma żadnych badań potwierdzających tezę, jakoby można było bez przeszkód pić czystek. Nie ma jednakże również takich badań, które mówią definitywnie "nie". Większość czystka jest pozyskiwana z krajów bałkańskich, z pewnych źródeł wiem, że wszystko z jednego regionu, można powiedzieć "jednego pola", które ma potem zmienione etykiety i opakowania. Kraj***ałkańskie mają problem z metalami ciężkimi w glebie i ogólnym zanieczyszczeniem, także warto się zastanowić nad możliwą, potencjalną toksycznością surowca nie przez związki czynne, ale metale ciężkie. Pozdrawiam, Manuał Zielarski