Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak uczyć dziecko w wieku przedszkolnym w domu?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko nie chodzi do przedszkola, pójdzie dopiero do zerówki. Czy ktoś mi może polecić jakieś dobre pomoce do nauki? Czy program, który obowiązuje w przedszkolach, jest gdzieś dostępny?

Gość gość
czemu krzywdzisz dziecko?

Gość gość
Jak krzywdzę? Czym?

Gość gość
Taka konkretna nauka przedszkolaka, gdzie nauczyciel indywidualnie pracuje z dzieckiem trwa UWAGA: 7 minut. Jeśli dziecko może być w domu, to w miarę rozgarnięta mama, sama jest w stanie przerobić z dzieckiem program, nie musi ono dla 7 minut spędzać 10 dni w placówce ;) Pozostały czas, to prace plastyczne, zabawy w kółeczku, podwórko, posiłki itp

Gość gość
* 10 GODZIN, nie dni -oczywiście.

Gość gość
Można kupić zestaw książeczek jakie mają przedszkolaki- tam jest zwykle tzw wyprawka plastyczna (baza do robienia różnych tego typu prac, szablony, wzory itd), i róznego typu ksiązeczki- do ćwiczenia pisania, rysowania, z naklejkami, zawodami, żywnością, liczeniem... po prostu wszystko co dzieci robią w przedszkolu. Moża zwykle do każdej serii dokupić podręcznik dla nauczyciela prowadzącego, tyle że on uwzgldnia zwykle pracę w grupie. Bądźmy szczerzy- fakt że obecnie większosć dzieci chodzi do przedszkola, nie znaczy że jest ono niezbędne do prawidłowego rozwoju. Zakładając że dziecko stale ma kontakt z rodzeństwem, kuzynostwem czy jakąkolwiek inną, znajomą grupą dzieci. Nawet malutką, bo nikt mi nie powie że sytuacja gdzie w grupie jest 25 dzieci jest optymalna dla maluchów. Też nie chodziłam do przedszkola, moje rodzeństwo również, dzieci sąsiadów też nie, prace plastyczne miałam jak mama oglądala z nami "domowe przedszkole" i powtarzaliśmy potem niektóre pomysły, a do tego ogromna własna kreatywność.