Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży. Będziemy młodymi rodzicami.

Polecane posty

Gość gość

Mam 24 lata. Dzisiaj byłam w ciąży i potwierdziło się- 8 tydzień ciąży. Nie ciesze się, oboje studiujemy. Nie obronie magistra. Narzeczonemu jeszcze nie powiedziałam o ciąży.

Gość gość
Witaj w klubie :( ja mysle nad arthrotec ale boje sie.

Gość gość
Mam dość tych porannych mdłości, wymiotów, ciągle źle się czuję, kręci mi się w głowie.

Gość gość
No sorry, ale jak podejmujecie decyzję o współżyciu, to musicie się liczyć z konsekwencjami...

Gość gość
Oczywiście. Zabezpieczaliśmy się, ale nic nie daje 100%.

Gość gość
No ja mam to samo. Okropnie sie czuje nie chce mi sie nawet z lozka wstac. Non stop mi nie dobrze tylko jak cos zjem to na chwile przechodzi. Fatalnie czuje sie. :(

Gość gość
Szkoda mi dziecka. Jesteś dla mnie całkowicie obca osoba a boli mnie, że studia są dla Ciebie ważniejsze niż część Ciebie i faceta którego Kochasz(?) skoro chodzisz z nim do łóżka. Moja koleżanka jakoś się obroniła mając miesięcznego niemowlaka więc się ogarnij. Mdłości przejdą. Daj miłość. To konsekwencje Twoich wyborów tu dziecko nie jest niczemu winne. Bóg Wam zaufal -pomyśl o tym w ten sposób I nie ran. Bo bardzo boli gdy czyta się takie słowa jakie Ty napisałaś.

Gość gość
To jest ewenement,że te wszystkie setne procenty,które nie daje antykoncepcja siedzą na kafe!!!Wszystkie się zabezpieczają i jakoś wszystkie tu wpadają!Cuda,cuda!

Młodymi rodzicami,?? Przecież to odpowiedni wiek na dziecko, myślałam że masz 17 lat jak przeczytałam tytuł :)

Gość gość
Moze pekla jej prezerwatywa i nie udalo jej sie zdobyc elli. Nie przesadzaj. Nie dziwie sie, ze dziewczyny wam tak odpisuja krytyczki od siedmiu bolesci taka idealna jestes? Przeciez ona nie napisala ze usunie

Gość gość
Młodymi ? Myślałam że napiszesz, ze macie po 18 lat :-P ja przed 25 urodzinami urodziłam PLANOWANE pierwsze dziecko, miałam co prawda "tylko" licencjat. Ale nie podjelabym nigdy innej decyzji. Teraz jestem blisko 30 i nie mam już tyle sił i zapału i wytrzymałości co kiedyś. A przecież wciąż jestem "młoda".

Gość gość
24 lata to już nie taka pierwsza młodość a poza tym zgadzam się z kimś powyżej na kafe zabezpieczają się i mimo wszystko wpadka.

Gość gość
Uzyskaliśmy prezerwatyw. Narzeczony powiedział mi, że pękła. Było ryzyko, bo za 2 dni miałam dni płodne. Ważne jest dla mnie wykształcenie. Póki co nic nie czuje do dziecka. Jeszcze nie doszło do mnie, że mam w sobie nowe życie.

Gość gość
Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 16 lat , skończyłam szkole średnia, poszłam na studia w między czasie urodziło się dwoje kolejnych dzieci :D odstęp między dziećmi 5 lat czyli w tej chwili 16, 11 i 6 lat , mam własną firmę w tej chwili, dom , na walentynki mam kolejny termin porodu na 218 rok :D Jak się chce to można wszystko ! Tylko trzeba być nieugiętym ! Ciesz sie że z wlasnym dzieckiem bedziesz mogla wiele przezyc i czerpac zycie garsciami, niz mama ktora rodzi w wieku 40 lat , ja mam dom , firmę, prywatne życie, czas na przyjaciół i czas by wyjść się pobawić, moje życie kwitnie a nie jest skończone :) ale trzeba walczyć, nie odpuszczac i być nieugietym ! Powodzenia

Gość gość
Nie usunę, nie chce.

Gość gość
Ty ostatnia ja ci nie wierze.

Gość gość
Narzeczony jeszcze nie poskładał zdarzeń i nie domyśla się, że będzie tatą.

Gość gość
Ja mam 24 lata i znam tylko 3 dziewczyny w moim wieku z dziećmi, na ok. 100 studentek studiów stacjonarnych. Z mojej klasy maturalnej na 17 dziewczyn tylko 2 mają dziecko. Za to rozmawiałam ze znajomą, której większość znajomych nie poszła na studia, a jak ktoś szedł to na wieczorowe, etc i jej koleżanki faktycznie częściej są matkami. To tylko na kafe 20-24 lata to idealny wiek na dziecko :P Nie w kazdym środowisku tak jest i nie ma w tym nic dziwnego.

Gość gość
gość dziś Czemu jej nie wierzysz? Znając życie jej starzy bardzo pomagali we wszystkim, mąż tyrał po nocach by ona mogła się chwalić domem, a z własną firmą to znam mnóstwo osób :D Ot, jednoosobowe działalności i tyle. Ale "firma" brzmi poważnie.

Gość gość
studia są dla ciebie wazne, ale formułujesz zdania typu "kali jesc kali pic"

Gość gość
Piszesz, ze masz 24 lata, jest czerwiec, czyli juz powinnaś sie bronić, bo z wieku wynika, ze na studia poszłaś o czasie.

Gość gość
do gość dziś - ja pieprze, no widać, że jesteś nie do zajechania, w wieku 16 lat i dziecko i kto dawał pieniądze na utrzymanie ciebie i dziecka, siedziałaś pewnie na garnuszku rodziców, rodzice zapieprzają widocznie przy wnukach a ty jedynie sie pieprzysz i je rodzisz. Bo nie uwierzę, że z 3 dzieci sama z mężem jesteś taka chepi, bez żadnej pomocy dziadków. Jeżeli miałabym taka córkę co w wieku 16 lat rodzi dziecko i miałabym ja utrzymywać to się kuźwa chyba załamałabym psychicznie, wstydziłabym sie spojrzeć ludziom w oczy, że mam córkę puszczalską.

Gość gość
Nie bronię się w tym roku tylko za rok. Jestem na 4 roku.

Gość gość
"Piszesz, ze masz 24 lata, jest czerwiec, czyli juz powinnaś sie bronić, bo z wieku wynika, ze na studia poszłaś o czasie. " No tak, bo to niemożliwe by np. uczyła się w technikum? A nawet jak poszła "nie o czasie", co to zmienia? Ja zmieniałam kierunek studiów po roku, w trakcie studiów jeszcze podejmowałam 2 inne :D I taka informacja jest jakoś istotna w temacie o ciąży?

Gość gość
cieszcie sie z dziecka. Ja odkladalam w nieskonczonosc i teraz mam 35 lat i od 5 lat nie moge zajsc w ciaze. Pluje sobie w brode ze sie wczesniej nie postaralam. Im pozniej tym gorzej :(

Gość gość
Technikum kończy się w wieku 19 lat więc w tym roku powinna się bronić ......... Dżynjys

Gość gość
Kończyła liceum. Powtórze się - jestem na 4 roku studiów.

Gość gość
Jesli chodziłaś do technikum to sorry, zgadzałoby sie. Ale nie rozumiem dlaczego miałabyś sie nie obronić? Prace możesz zacząć pisać wcześniej o wiele, juz teraz nawet.

Gość gość
"Technikum kończy się w wieku 19 lat więc w tym roku powinna się bronić ......... Dżynjys " No ja mając maturę miałam 19 lat, a mój facet jak kończył technikum miał 20. 18nastki były w 2 połowie 2 klasy i 1 połowie 3 klasy. Ale nie wiem - może nasze roczniki jakieś upośledzone były :D nie to co Ty