Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet, któe miały CC na życzenie

Polecane posty

Gość gość

prosze napiszcie jak sobie to załatwić, jestem w desperacji a poród za 2 miesiące moze nawet mniej :(

Gość gość
W prywatnej klinice. Zalezy gdzie. W warszawie jest drogo. Jedz do bialegostoku np. Cena od 3000-16000 zl. Patrzy czy w cene wliczona jest opieka poporodowa.

Gość gość
3 tys bym jeszcze mogła zapłacic ale wiecej nie. a jak to mozliwe ze kiedys cc kosztowało w moim regionie 1500 (4 lata temu) w prywatnej a teraz na stronie jest napisane 6500 dla nieubezpeczonych poród ...mozliwy jest taki skok ceny??

Gość gość
Byc moze...

Gość gość
to już dla mnie kaplica tylko? boze jakie to jest niesprawiedliwe ze kobieta niema prawa wyboru i ma byc odarta z wszelakiej goodnosci i prywatnosci

Gość gość
Wez kredyt jak nie masz. No innego wyjscia nie masz.

Gość gość
gdzie jest najtaniej?

Gość gość
W kambodzy.

Gość gość
Daj w łapę lekarzowi żeby co " znalazl" jakieś wskazania. Albo do psychiatry o zaświadczenie o tokofobii

Gość gość
Ale jesteś głupia. Każda tylko o sobie mysli żadna o dziecku. Jak p***a z ciebie tchórzliwa to trzeba było nie robić

Gość gość
Gupia jestes. Cesarka to wcale nic dobrego :/

Gość gość
nie mysle tylko o sobie. dziecko tez jest całe opuchniete po sn...na pewno je boli bardziej

Gość gość
A nie myślałaś o ZZO?

Gość gość
z jakiego jesteś miasta?

Gość gość
najtańszą opcją jest eskulap w bielsku białej- jeżdżą tam kobiety z całej Polski, serio. tylko 2500 za cc

Gość gość
Powiedz mi dlaczego chcesz CC na życzenie ?

Gość gość
gość dziś nie mysle tylko o sobie. dziecko tez jest całe opuchniete po sn...na pewno je boli bardziej. Xxx Po co pisać takie farmazony jak się nie wie? Idąc przez kanał rodny dziecko pozbywa się nadmiaru wody z płuc dzięki czemu nie ma problemu z oddychaniem, co może się zdarzyc po CC. Przeżywa pozytywny stres, dzięki temu ze jest dłużej w kanale rodnym, jego droga do wyjścia jest mniej szokowa niż przy CC.

Gość gość
Ja miałam cc na życzenie w państwowym szpitalu. A teraz 1...2...3... ból tyłka zwolenniczek sn

Gość gość
Jej a ja się panicznie boję CC

Cesarka jest ryzykiem dla kobiety ,natomiast dla dziecka jest bezpieczniejsza niż poród naturalny. Mało to się słyszy że dziecko miało urazy okołoporodowe? Patrz na to żeby to było bezpieczne dla dziecka a nie z wygody bo się boisz bólu... Ja właśnie tylko pod tym względem patrzyłam, żeby moje dziecko urodziło się całe i zdrowe.

Gość gość
okolice rzeszowa, no tylko ze na ich stronie jest napisane ze nieubezpieczone muszą za poród fizjologiczny i taki zakonczony cc zapłacic 6500

Gość gość
spisałam sie a tu mi nie chce dodac bo uznali ze to jakiś spam

Gość gość
Tez ostatnio tak mialam, ze mi dodac nie chcialo. Chyba dlatego jesli sa jakies nazwy itd moze uznaja to za reklame ale cos tam

Gość gość
nie chcę nacinanego krocza, boję sie bólu, nie wytrzymam tyle bólu stracę siły bedą musieli uzyc kleszczy lub tego drugiego, brak kontroli, zazwyczaj jestem sama w domu, spanikuję, w stresie wymiotuję i nie ma ze mna kontaktu, panikuję, szczerze to podejrzewam ze z tego wszystkiego i tak by mi musieli ja zrobić po wielu próbach bo ja się do tego nie nadaję, nie umiem współpracowac w bólu, ale boje sie ze bedzie za późno na cc a trzeba bedzie uzyc tych nieszczesnych kleszczy a po tym to nie wiadomo jakie bedzie dziecko jak to zniesie, dla mnie to nie jest natura jesli kobieta ma lezeć i przec kanałem rodnym skierowanym do góry, kiedy podaja oksytocyne, przebijaja pecherz, uzywają vaccum lub stosują ten chwyt zeby wycisnac dziecko, jaki to poród naturalny, nie wspomne o nacinaniu krocza u mnie w szpitalu wynika ze statystyk ze 94% jest nacinane

Gość gość
bo kwestie rozciagnietej pochwy, zylakoów na odbycie i nierzymania moczu i kału to pomijam choć wiadomo ze i tego ise obawiam, moja mama to wszystko ma.

Gość gość
Ja mam takie hemoroidy po dwoch CC ze jak sie zalatwiam to placze. Nie ma reguly. Ciaza rowniez powoduje zylaki o***tu nie tylko porod. Po cesarce tez mocno boli. Bol cie nie ominie. No ale rozumiem ze to dla ciebie bardziej bezpieczne i przewidywalne sie wydaje.

Gość gość
To w takim razie spróbuj w szpitalu. Nie będziesz współpracować to się skończy CC i tyle. Najważniejsze jest pozytywne podejście. Może powinnaś z kimś porozmawiać , psycholog itd.? Ja całe życie myślałam ze nie chce naturalnie a tu pod koniec ciąży nagle stwierdziłam ze dałabym radę i w jakiś sposób chciałam przeżyć to naturalne doświadczenie. Każdy wokół rodził naturalnie, matki i dzieci zdrowe i pomyślałam ze coś mnie może ominie ...

Gość gość
Wydaje mi się ze gdyby kobiety miały wybór, to chętniej rodziłoby naturalnie. Psychoza wywołana SN oraz niemożność wyboru powoduje ze CC to jakby owoc zakazany i taki słodki.

Gość gość
Jutro idę do lekarza i powiem mu jak wygląda sprawa i zapytam o jego stanowisko , jesli on sie nie zgodzi to juz po mnie, do konca ciazy bede zyła w strachu i bede nie do zniesienia, to przykre, nienawidze siebie za to jaka jestem i ze mama mnie wychowała na taką du pe wołową która boi sie igły, dentysty, lekarzy wszystkiego

Gość gość
12.25 masz rację, ja tez tak uważam. przez to ze tyle za to płacą, wydaje się to lepszą i ekskluzywna ofertą, lżejszą itd