Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna5360

Osobowość

Polecane posty

Gość Anna5360

Może to się wydawać dziwne, ale dręczy mnie taka sprawa. A mianowicie chodzi o nas ludzi i nasze geny. Wiadomo, że nasze np. zachowanie i charakter możemy odziedziczyć, może mieć też na to wpływ środowisko, wychowanie, doświadczenie życiowe, które często nas zmienia. I mam takie pytanie czy jest taka "cząstka" w nas, która jest basza, jedyna w swoim rodzaju poprostu jesteśmy nią my bez wpływu genów, środowiska itp.? Bo inaczej mam wrażenie, że jesteśmy tak jakby zaprogramowani xd. Ps. Z góry dziękuję za pomoc :) :) :) :) :) :) :).

Gość gość
Jest taka cząstka nas ale zapewne do któregoś wieku ona zanika :/

Gość gość w kość
nie ma takiej cząstki jesteś kombinacją genów mamusi i tatusia unikalną kombinacją

Gość Anna5360
a skąd ja to mam , że nie uznaje seksu z jednym facetem , musi być najmniej dwóch?mamusia z tego co wiem tak nie miała. a tata?

Gość gość
Nikt tego nie wie

Gość Anna5360
Ten przedostatni komentarz nie jest mój. Xd

Gość Anna5360
Ja się spytałam normalnie bo oczekiwałam pomocy a nie jakiś nienormalnych komentarzy i podszywania się, jeśli uważacie ten temat za nienormalny to poprostu go nie komentujcie i już. :) :) :) :) :) :)

Gość gość
Jesteśmy w dużym stopniu zaprogramowani, ale to, że mamy wpływ na siebie i możemy decydować, kim jesteśmy, jest właśnie tą wyjątkową cząstką.

Gość Anna5360
Dziękuję :) :) :) :)

Gość gość
Przecież jesteś wyjątkową kombinacją genów twoich rodziców i wpływu konkretnego środowiska. To właśnie sprawia, że jesteś niepowtarzalna.

Gość gosc zawadiaka
Chyba wszystko to co wypisałaś (geny, środowisko, wychowanie, doświadczenie życiowe) ma właśnie taki wpływ, że tworzy nas niepowtarzalnymi i przez to każdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju. Zaprogramowani nie jesteśmy, bo wtedy działalibyśmy schematycznie i przewidywalnie. A życie udowadnia, że dopóki czegoś nie doświadczymy, to nie wiemy jak się w danej sytuacji zachowamy. Mam nadzieję, że wyłapiesz o co mi chodzi ;-)