Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ada6224

Co zrobić kiedy białe materiałowe buty po wyszorowaniu je vanishem są żółte?

Polecane posty

Co zrobić kiedy białe materiałowe buty (np. conversy)po wyszorowaniu je vanishem są żółte? Wiem, że był na forum już taki temat jednak mi chodzi konkretnie o fakt że buty stały się żółte po vanishu. Po wyschnięciu okazało się że część materiałowa butów stała się żółta, część gumowa ładnie się doprała była bialusieńka. Do wiadra z letnią wodą wlałam vanish i następnie wyszorowałam daną mieszaniną buty. Postawiałam je na suszarce na słońcu aby szybciej wyschły. Co zrobiłam nie tak? Ktoś ma sposób jak pozbyć się tego żółtego czegoś i aby buty znów były białe ?? Proszę pomóżcie.

Gość gość
Nic. Zjarałeś/łaś tkaninę i już zawsze pozostanie zjarana!

Gość gość
Spróbuj perhydrolem i rozjaśniaczem do włosów jeszcze może rozjaśni kolor spalenizny-tylko skąd weźmiesz perhydrol w kraju w którym ślimak to ryba? Nie wiem!

Gość gość
ja zawsze w pralce piore, bo jak tak suszylam jak Ty to btly zolte zacieki niewazne w czym bym ich nie wyprala :-) pralka zawsze dziala :-)

Gość gość
20:50 to se wypierz w pralce i nie piertol głupot!

kiedy wyschły włożyłam je do pralki niestety żółty kolor pozostał na razie jeszcze są mokre ale wątpię żeby coś po wyschnięciu się zmieniło