Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zrywacie kontakt ze znajomymi o innych preferencjach politycznych ?

Polecane posty

Gość gość
00.00 a podaj zrodlo danych

Gość gość
oj tam Misiewicz,kogo on obchodzi,w każdym stadzie są jednostki o niskiej moralności,w każdym,dlatego trzeba być czujnym,co do pisu główne głowy mają wysoka moralność ,i będą działać dla dobra ogółu ,są mało podatne na zepsucie,nawet jak tusk chciał poznac dług to musiał poczekać na dokładne wyliczenia bo sam nie wiedział a jak się dowiedział to wiadomo

Gość gość
a jak działało po w sprawie np. dróg ,za tą sprawa ciągną się samobójstwa wykonawców ,i to był ich styl,od samej góry smród

Gość gość
Akurat w temacie budowy dróg PiS przebił PO pod każdym względem. Wprowadził przepis, który uniemożliwia podwykonawcom odliczanie zapłaconego VAT-u. Dokładnie wygląda to w ten sposób, że podwykonawca MUSI zapłacić PiS-owi VAT należny od zakupionych materiałów/maszyn itp., ale głównemu wykonawcy MUSI wystawić fakturę z VAT zerowym. Dopiero po zakończeniu kontraktu, może wystąpić do US o zwrot naliczonego VAT-u i już po kilki...kilkunastu miesiącach otrzymać go (o ile PiS uzna to za słuszne). W taki sposób każdy podwykonawca MUSI "pożyczyć" PiS-owi 23% wartości kontraktu i modlić się, by PiS raczył mu te pieniądze kiedyś oddać. PO brało tylko 10% haraczu.

Gość gość
gość dziś ...co do pisu główne głowy mają wysoka moralność ,i będą działać dla dobra ogółu ,są mało podatne na zepsucie... x Piszesz o Macierewiczu, który chyżo pomykał ze Smoleńska, by z Kancelarii Prezydenta wynieść haki na swoich własnych kolegów :P ? x ....nawet jak tusk chciał poznac dług to musiał poczekać na dokładne wyliczenia bo sam nie wiedział... x A PiS wie jaki jest dług, zanim ktokolwiek go policzy :P :P :P. Tak samo jak Błaszczak zna opinię Policji o Przystanku Woodstock, zanim Policja zaczęła ją opracowywać :P :P:P. x Rzeczywiście tak wygląda moralność PiS :(.

Gość gość
Wygraliśmy wybory to możemy robić co chcemy.

Gość gość
Nie, nie zrywać. Chyba , że są wulgarni I krytykują moje przekonania, nie podając żadnych merytorycznych argumentów.

Gość gość
Kłap dalej na min.Macierewicza- to juz nie działa, nie działają równieź gadki o ciemnym , niewykształconym ludzie, oszolomach i moherach:)

Gość gość
Każdy myślący samodzielnie popiera PIS. Poparcie dla PO to efekt wyprania mózgu przez TVN lub osobiste korzyści z rozkradania Polski. Nie ma czegoś takiego jak popieranie PO w interesie Polski. Takich osób nie toleruję bo działają na szkodę moją,moich dzieci, moich znajomych i wszystkich Polakow. Tym otumanionym propagandą można dac szansę, lecz rzadko ich IQ na to pozwala.

Gość gość
gość dziś ...Każdy myślący samodzielnie popiera PIS... x Słyszałaś o czymś takim jak oksymoron :P ? x Jak możesz nawet podejrzewać, że myślisz samodzielnie, skoro dzielisz ludzi na tych którzy popierają PiS i na jego wrogów, czyli wyborców PO ? Nawet nie dopuszczasz opcji, że ktoś może krytykować PiS i nie popierać PO. To właśnie wtłacza wam do pustych głów, wasz guru :P. Ja akurat mam głęboko w d_pie obydwie te partie, więc obiektywnie oceniam to, co widzę.

Gość gość
co za chore tematy...

Gość gość
Nie ma w Polsce nikogo kogo bym popierają w polityce w tym momencie. Ale PIS to jest rak! !! Oni sklocili cały naród. Są gorsi niż dzuma , niż rozbiory. Ale my się z tego otrzasniemy- a oni zapłacą. Wierzę w to. Jeśli nie to moi rodzice mają do dyspozycji sypialnie dla gości na zawsze- za granicą mojej 'ojczyzny '.

Gość gość
"Gospodarka głupcze!". Kto to powiedział? Zagadka dla forumowiczòw:) Silna polska gospodarka to klucz do szacunku w świecie. PO wyprzedawala majątek narodowy, jechala na kredytach i zwijała polskie firmy i zakłady. (Ku zadowoleniu Niemiec). Każdy Polak, który choć trochę interesuje się sprawami w państwie, widzi, że idzie do przodu. Tak trzymać!

Gość gość
gość dziś Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili mówił to samo :P. I też pozbył się swoich generałów :P. A jak mu ta gospodarka dobrze na Ukrainie wyszła :P. Miliony Ukraińców padło z wrażenia :P.

Gość gość
Ja zerwalam zbajomosc z kolega ktory u ostwa Kod. Kiedy wyrazilam swoja opinie (niepochlebna) o ruchu i owczesnym przewodniczacym uslyszalam, ze jestem glupia. Powtarzal mi to kilkakrotnie wprzy okazji innych spotkan w mbiej lub bardziej zawoalowant sposob. Zostalam nazwana pisiorem, choc nigdy nie bylam za ta partia. Wczesniej znalismy sie 5 lat i powtarzal, ze jestem najbardziej logiczna kobieta jaka zna. No coz, zacietrzewienie grupa Kod spowodowalo ze odcielam sie od tego faceta.

Gość gość
Bo czym innym są ludzie popierający KOD, a czym innym, kijowska menda, która na KODzie zarabiała :P.

Gość gość
Dziwni ludzie...protestują przeciwko czemuś, czego nie ma, i walczą o demokrację, która jest i świetnie się ma. To świadczy o głębokiej psychozie. Słyszeliście dzisiaj w mediach, że lider kodowskiej kapeli byl alfonsem, handlowal kobietami, i ma juź wyrok?

Gość gość
gość dziś ...Dziwni ludzie...protestują przeciwko czemuś, czego nie ma, i walczą o demokrację, która jest i świetnie się ma... x Oni protestują, a ty widzisz coś, co nie istnieje :P. Co na to twój psychiatra ?

Gość gość
Tak, wspaniała demokracja, w której władza arogancko zaklepuje sobie miejsce do obchodzenia jakichś dziwacznych miesięcznic nie mających nic wspólnego z religią chrześcijańską, broniąc obywatelom prawa do demonstrowania i odgradzając się policją. Wspaniała demokracja, w której władza niszczy trybunał konstytucyjny, obsadzając do jakimiś niedoukami przy poparciu tak zwanego prezydenta. Wspaniała demokracja, w której władza szczuje na siebie nawzajem ludzi i obraża obywateli, która załatwia pracę kolesiom - teraz Sadurska w zarządzie PZU za 90 tysięcy złotych miesięcznie. Wspaniała demokracja, w której władz niszczy przyrodę, Puszczę Białowieską i ułatwia mordowanie zwierząt myśliwym. Można tak wyliczać i wyliczać.

Gość gość
Mi nie chodzilo tylko o Kijowskiego ale o caly ruch. Z reszta wtedy jeszcze nie wyszly na jaw te afery z Kijowskim a ja mialam do niego awersje czujac wewnetrznie ze to sprzedajny lajdak. Wystarczyla mi obserwacja zachowania tego czlowieka i jego postawa wobec rodziny. Kolega nie mogl przezyc, ze wg mnie nie rozdziela sie sfery osobistej od publicznej i politycznej. Jak ktos jest menda w zyciu osobistym to tym bardziej jest nia w polityce. Nie moglabym popierac ugrupowania, ktore jest prowadzone przez lajdaka. Kod to zabawny twor i tyle, bez wzgledu czy ze zlodziejem jako przewodniczacym czy nie. A wsrod mlodych ludzi, jedynymi napastwliwymi jaki znam sa zwollenicy Kod i Nowoczesnej. Nawet jak ktos ma poglady bardziej prawicowe to nie rzuca obelg na przeciwnikow, tylko te 2 grupy maja taki zwyczaj wsrod moich znajomych. Stare mohery to odzwierciedlebie mlodych kodziarzy.

Gość gość
Tia, pisiaki nikogo nie opluwaja, ich telewizja nie klamie, a ich rzad nie poklocil nas ze wszystkimi :)

Gość gość
Ja nie twierdze ze pisiory sa cacy. Ja twierdze ze wsrod moich znajomych napastwliwi sa jedynie Ci zwiazani z lewica. Ci wysmoewaja wprost odmienne poglady, wyzywaja od glupich i pisiorow osoby nie zwiazne z ta grupa. Kilku znajomych sympatyzuje z pisem ale nigdy nie widzialam u nich tego zacietrzewienia co u znajomych kodziarzy. Niecierpie skrajnosci i chocby skaly sraly nie opowiem sie za ugrupowaniem opluwajacym innych. Pisze to tylko ze swojego doswiadczenia i na podstawie obserwacji MOICH znajomych, a nie moherow ktorych nie znam.

Gość gość
mnie z wami nie pokłócili,nigdy z wami nie chciałam mieć nic wspólnego ,może nie za wiele ,PO szkodził i cokolwiek tu nie napiszesz to jest główny punkt nic tego nie zmieni ,szanuję obecny rząd :-) mam za co

Gość gość
i już mówiłam że jestem buddystką ,i nie lubię skrajności :-) jesłi zobaczę błędy zmienie zdanie na razie jest ok,podoba mi się

Gość gość
Trzeba trochę orientować się w gospodarce. Pani Sadurska jest kandydatem, a jeśli zostanie powołana na to stanowisko, to ma do tego pełne kwalifikacje. Tam, gdzie nastąpiła wymiana prezesów przez PIS, spółki wykazują zyski. Jeśli dla kogoś prezydent jest tzw, to co powiedzieć o zlodzieju tożsamości, Szczynukowiczu? Kulturalnym, elokwentnym? :) Fanom tego pana proponuję lewatywę, którą tak zachwalał. Ach i pierwszy myśliwy RP. Niedoukiem w TK był taki jeden magister, nawet bez studiów prawniczych:) "Dziwaczne miesiecznice"..ciężko skomentować taki tekst kogoś o wrażliwości zamrażarki. Jest demokracja, i jeśli jakieś zgromadzenie dostało zgodę, to ma prawo obchodzić taką uroczystość, upamiętnić ofiary katastrofy. Ci skuci łańcuchami SWIADOMIE złamali prawo, ponieważ NIE DOSTALI ZGODY od sądu na swoje demonstrowanie w tym miejscu. Nigdy nie wydaje się zgodny na tzw. Kursie kokizyjnym, by każde zgromadzenie demonstrowalo w spokoju. Ci smuci poszli tam specjalnie, by przeszkadzać, a teraz robią z siebie ofiary? Szczyt hipokryzji. Dlaczego stawiają się ponad prawem? Ach, lubią jazgot medialny i zamieszanie. O 8 latach rządów PO już się zapomniało? Jakie to wygodne, jak na komisji Ambergold- nie pamiętam :):)

Gość gość
Osoba, która jest takim fanem Rzeplinskiego, "zapomniała", jak Tusk zabrał Polakom kasę z OFE, by ratować kreatywną księgowość, a przyklepal to wyrokiem TK właśnie Rzeplinski? Co do Puszczy, to najlepiej wiedzą O puszczy tamtejsi leśnicy, a nie mieszczuch mieszkający w betonach, siedzący dupskiem na asfalcie na Krakowskim Przedmieściu. Trzeba być burakiem i wiesniakiem, by wpychac się nie zaproszonym na czyjąś imprezę po to by zaistnieć przed kamerami, wmawiając potem wszystkim, że gospodarz pożałował wódki i zakąski.

Gość gość
dziś Jesteś tak samo ślepy jak Ci wyznawcy PO, których obrażasz. PIS czy PO czy inne partie w Polsce to tylko świnie przy korycie i nic więcej. Ktora bliżej koryta ta więcej kradnie dla siebie i swoich.

Gość gość
10.50. Pokaż, czym obrazilam PO? PRAWDĄ? Zjednoczona Prawica wygrała wybory i rządzi. Gospodarka się rozwija, ludzie mają więcej pieniędzy, powstają nowe inwestycje. To źle? Jak na razie, nie ma afer, ani udowodnionego złodziejstwa w PiS, więc awansem nie wyzywaj od swiń. Co do PO, to ktoś w necie spisał wszystkie afery PO, było ich..500. Jak znajdę link, to podam. Wystarczą tę najglosniejsze, by cofnąć Polskę w rozwoju o 20 lat. Okradali Polskę i Polaków na chama, wyprzedził wszystkie większe zakłady, również tę o znaczeniu strategicznym. To zdrada.. Pomijam już wczesniejsze "reformy" Balcerowicza i jeden wielki wałek prywatyzacyjny Lewandowskiego. Jedną z pierwszych ustaw, które przyjął rząd PIS było wstrzymanie wykupu ziemi przez obcokrajowców metodą "na slupa" i przezroczyste urny od najbliższych wyborów, monitoring przy liczeniu głosów. Widziałam takie parę dni temu podczas głosowania we Francji, i wreszcie takie urny będą w Polsce.

Gość gość
*wyprzedali wszystkie większe zakłady..