Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często się widujecie ze swoimi rodzicami?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o odp.

Gość gość
A Ty?

Gość kalinkaaaaaaaaaaa
raz w tygodniu najczęściej cala niedziele spędzamy u rodziców

Gość gość
No właśnie my się wyprowadzamy od moich rodziców i zastanawiam się, jak to powinno wyglądać. Mój mąż twierdzi, że raz w miesiącu będziemy do nich wpadać (to samo miasto), a mnie się zdaje, że to chyba za rzadko jak na normalne stosunki rodzinne. Wydaje mi się, że normą jest raz na tydzień, dwa tygodnie. Mężowi szkoda niedziel, szkoda sobót, bo w soboty mamy chodzić gdzieś tam, w niedziele gdzieś tam indziej i w ogóle wychodzi na to, że nie będzie kiedy. Relacje są normalne. Teściowie są prawie na drugim końcu Polski i widujemy się z nimi w Święta i wakacje (2 tygodnie wakacji ja sama z dziećmi).

Gość gość
Tak jak kalinkaaa

Gość gość
Raz-dwa razy w roku.

Gość gość
Staramy sie zawsze być chociaż raz w miesiącu na całą niedzielę :-) wiadomo że kiedy mamy więcej czasu albo jakaś sprawe w pobliżu domu mojej mamy to zawsze wpadamy do niej na herbate przy okazji :-) mieszkamy od siebie około 30 km każdy pracuje a i koło swojego domu jest co robić dlatego jest jak jest . Myślę że gdybyśmy mieszkały bliżej siebie częściej byśmy się odwiedzały :-)

Gość gość
Raz- dwa razy w miesiącu pojadę na cmentarz.

Gość gość
My tak raz na dwa tygodnie i jest ok. Zdarza się raz na tydzień i raz na miesiąc czasem, zależy ile kto ma pracy czy planów itp. Ale codziennie rozmawiamy ze sobą .

Gość gość
My nie planujemy tskich spotkań. Nieraz siedzimy po poludniu sobie,albo wieczorem i ktores z nas wypala a jedziemy do rodzicow na herbatke? No to jedziemy. Albo wracamy np z zakupow,zajezdzamy . Takze ciezko powiedziec ,nieraz z 4 razyvw tyg,nieraz 1 raz. Nie mamy takich sztywnych terminow,ze to musi byc,niedziela czy sobota. Nieraz wpadniemy przejazdem dosłownie na 1 godzinke.

Gość gość
Ja mieszkam 1 km od rodziców i jestem tam prawie codziennie często sama z dzieckiem .jak mąż nie chce ,czy nie ma czasu to nic się nie stanie jak odwiedzisz sama rodziców i to nie musi być zaraz cały dzien a czasem wystarczy godzinka

Gość gość
mi by się nie chciało całego weekendu u rodziców spędzać, widujemy się raz na parę miesięcy. Albo oni do mnie, albo ja do nich. 100km

Gość gość
raz na 2-3mce, do jednych jest 50km, do drugich ponad 100, ale to widywanie też czasami jest raczej "przelotem". Telefonicznie kontakt jest raz na 2-3tyg. Ja tam nie narzekam.

Gość gość
Od rodzicow mieszkamy 2km wiec codziennie chociaż na chwilkę. Od teściów 10km wiec co weekend. Ale my jesteśmy rodzinni bardziej, nawet nasi znajomi to w większości rodzina kuzyn itd. Trzymamy się rodzinnie.

Gość gość
Moich rodziców ostatnio widziałam jakieś 5 lat temu przez chwile. Mojego męża rodziców widzimy raz na 2-3 miesiące

Gość gość
W kazde Boze Narodzenie, Wielkanoc, wakacje, majówkę itp. Czasem wezma wolny piatek albo poniedzialek i przyjada na 3 dni. Ale moi rodzice mieszkają w innym miescie, 4h drogi.

Gość gość
W kazde Boze Narodzenie, Wielkanoc, wakacje, majówkę itp. Czasem wezma wolny piatek albo poniedzialek i przyjada na 3 dni. Ale moi rodzice mieszkają w innym miescie, 4h drogi.

Gość gość
Zależy. Czasem raz na 2 tug a czasem 3 razy w tyg. Zazwyczaj w weekend.

Gość gość
1 listopada

Gość gość
2 razy na rok, częściej tylko jak jest jakaś okazja typu ślub, rocznica etc. Z teściami podobnie.

Gość gość
Z mamą co kilka dni, bo pracuje. Tata nie żyje.

Gość gość
Raz na tydzień w niedzielę - chyba że my lub oni mają inne plany ale mieszkamy w jednym mieście- mamy do siebie 15 min na piechotę. Czasami mama wpadnie do mnie w tygodniu na kawę lub ja do niej

Gość gość
Raz na rok, czasem dwa razy. Mieszkamy w Irlandii. Rodzice czasami nas też odwiedzają, ale to różnie bywa - zdarzało się, że wpadali do nas co pół roku, a kiedys mieli trzyletnią "przerwę" w odwiedzeniu zielonej wyspy. jak jestesmy w Polsce, to zawsze ok 5-7 dni u jednych rodziców i tyle samo u drugich (moi mieszkają w Częstochowie a teściowie w Bydgoszczy, więc trochę to jest).

Gość gość
Raz na tydzień albo dwa, ale to nie jest jakieś formalne posiedzenie przy stole, nieraz mama mnie zaprasza tak po prostu, bo ładna pogoda i można z dziećmi posiedzieć w ogródku. Nieraz mąż mnie zawozi, chwilę posiedzi i pogada i zostawia na noc, on ma wtedy trochę luzu, a mi jakoś koniecznie potrzebne nie jest jego towarzystwo akurat tam, był okres że zgrzytało między nim a rodzicami, teraz jest w miarę ok i grzecznie, ale nikt nie ściemnia że uwielbiają wolny czas spędzać nawzajem w swoim towarzystwie. Teściowie nas nie zapraszają, drżą chyba ze strachu że moglibyśmy im dzieci zostawić chociaż na minutę, bywamy tam rzadko, parę razy do roku jak jesteśmy w okolicy i przeważnie coś trzeba odwieźć, przywieźć czy w czymś pomóc.

Gość gość
to ja z 17:31 (gość z Irlandii) Za to telefonicznie, to kontakt jest częsty. ja głównie smsmy z mamą, to kilka w tygodniu; dzwonię do rodziców raz na tydzien i rozmawiamy minimum 30-40 minut zawsze, na tel.; a skype jakos raz co dwa tygodnie (moi rodzice nie są zwolennikami skype, są dośc staromodni ;) ) Mąż do swoich za to bardzo rzadko dzwoni na telefon, ale smsuje z ojcem regularnie, a skype z teściami jest co około tydzien i trwa zwykle ponad godzine.

Gość gość
15'22,jak codziennie? ty nie pracujesz ? rodzice tez niepracujacy? Poza tym "Co za duzo,to niezdrowo" - nikt z was nie ma zainteresowań,pasji oprocz obowiazków tylko wizytami żyjecie?

Gość gość
Czytam i tez tak się zastanawiam, wygląda , ze większość to nie ma żadnych zainteresowań .... tylko siedzenie u rodziców , najlepiej swoich własnych.... Masakra :(

Gość gość
Średnio raz na miesiąc, też mieszkamy w tym samym mieście. Po prostu mam swoje życie i nie muszę wisieć towarzysko na rodzicach, szczególnie że mimo że ich kocham - to nie bardzo mam o czym z nimi rozmawiać. Na pewno nie o moich sprawach, bo potem tylko "przeżywają". Wiadomo, że każdy pracuje i czasu wolnego nie ma w nadmiarze, szczerze mówiąc wolę jechać za miasto, iść na rower czy do kina niż nudzić się jak mops u starych oglądając Familiadę... Dorosłe dzieci nie są od tego, żeby dostarczać rozrywkę rodzicom.

Gość gość
Co w tym dziwnego, że codziennie? U mnie jest podobnie. Nie pracuję, bo jestem na macierzyńskim, rodzice nie pracują, bo są na rencie/emeryturze. To przy okazji spaceru czy zakupów praktycznie codziennie zajrzę albo ja do nich, albo oni do mnie. Czasami na pół godziny, na szybką kawę, czasem posiedziec z dzueckiem u nich w ogrodku, kiefy nie chce mi sie akurat spacerować etc - przecież nikt nie mówi o spędzaniu razem całego dnia! Spokojnie wystarcza czasu i na swoje pasje, zainteresowania i przyjemności ;)

Gość gość
A ja was zaskocze widuje rodzicow tylko w swieta 2razy do roku. A mieszkamy ma tym dsmym osiedlu. I nie dzwonimi do siebie . I wicie co nie wiemj Jak ono ale ja jestem zadowolonA z tego stAnu rzeczy.