Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odwalcie się w końcu od 500 plus.

Polecane posty

Gość gość
cholerne pisowce oby ich szlag trafił za te 500+

Gość gość
a ja znam takie panie które dla 500 zł zrezygnowały z pracy . Sa ta panie ktore pracują w marketach za najniższa. Jak ktoś ma 2-3 dzieci to opłaca sie zrezygnować z pracy i siedziec w domu niz zarabiać 1640 zł . Efekt taki, ze w moim mieście jest coraz więcej ukrainców . Pracują na produkcji , w handlu , gastronomi, na polach przy zbiorach warzyw i owoców . Tuta zakładają rodziny . Zresztą Ukraińców jest coraz więcej bo brakuje polaków do pracy . Prawie 30 % kobiet (30-50 l ) w Polce nie pracuje . Zobaczymy co będzie dalej ale program 500 + nie motywuje do pracy .

Gość gość
Mnie denerwuje jak ktoś wydaje ta kasę na siebie itp a dzieci głodne. Na synka nie dostałam bo zabogaci jesteśmy. Mąż pracuje splacamy kredyt i nieumieeamy z głodu. Teraz dostaniemy bo bedzie następne i wkurzasz.Mnie jak ktoś mówi ze zdecydowlaismy się dla 500 zł. .. chyba musiałabym być nienormalna żeby zdecydować się na drugie dziecko bo 500 zł dostanę.

Gość gość
do gość dziś - nie pieprz, że brakuje ludzi do pracy, dajesz tak jak w unii najniższa 6 tys. to już się zatrudniam, a tak to pieprzę tych cholernych naszych wyzyskiwaczy pracodawców, niech sobie swoją starą zatrudni za 1500 zł

Gość gość
ja szukam pracy nie mniej jak za 8 tys.

Gość gość
Coraz więcej dzieci się rodzi właśnie ze względu na efekt 500 plus, ja zdecydowałam się z mężem na piąte dziecko ,ze względu właśnie na pomoc od państwa ,państwo dokłada 500 zł my drugie 500 zł.

Gość gość
ja pieprzę, piąte dziecko, ale babsko nie do zajechania, nie rozumiem dlaczego pola leżą odłogiem, przecież te baby nadają się do pługa i orać pole

Gość gość
12:56 A ty jesteś słaba, chorowita i do zajechania. Będę miała trzecią cesarkę, bo mam dwie pary bliźniąt, teraz będzie jedno dziecko.

Gość gość
Co to znaczy nie do zajechania? Czyli ty jesteś do zajechania??

Gość gość
a ja spałam do 9, wypiłam kawę, zjadłam śniadanie, umalowałam się - zrobiłam na bóstwo i na 15 jestem umówiona w restauracji na obiad, sielanka, a jakbym miała dzieci to wstawanie rano, śniadanie dla nich, gotowanie obiadu dla całej rodziny, nie, to nie dla mnie,

Gość gość
Ostatnio jak byłam u syna w szkole na zebraniu przeżyłam szok, dosłownie co piąta kobieta z brzuchem! Więc nie pieprzcie że 500 plus nie działa.

Gość gość
13:05 jak byłam panną też prowadziłam takie życie ale w wieku 29 lat wyszłam za mąż bo zapragnęłam założyć rodzinę.

Gość gość
Kobiety nie odchodzą z pracy przez samo 500+ a przez próg dochodowy na 1 dziecko, bo boją się przekroczyć, więc powinno być tak, że albo wszyscy jedynacy dostają albo żadni.