Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza po poronieniu, niskie stezenie beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 7/8 (?) tygodniu ciąży, lekarz sam się waha który to tydzień. Z wyników wyszło zbyt niskie stężenie beta hcg (6000) dostałam luteine na podtrzymanie, następna wizyta dopiero 7 lipca. Usg 14 lipca. Czy któraś miała podobnie? Czy mogę zrobić jakieś usg prywatnie wcześniej żeby się dowiedzieć czy wszystko jest ok? 5 lat temu porobiłam w drugim miejscu ciąży. Dodam że mam problemy z tarczyca i biorę leki, lekarz nie kazał odstawić. Czy ktoś miał podobnie, bardzo się martwię...

Gość gość
A co tam same stężenie beta hcg? A pęcherzyk, zarodek, tętno?

Gość gość
Żadnych innych badań nie miałam, tylko krew...

Gość gość
Przy takiej becie,powinien być widoczny pecherzyk,zmień lekarza

Gość gość
A usg? To bez sensu. Idź prywatnie.

Gość gość
Kiedy miałaś ostatnią miesiączke i od kiedy wiesz o ciąży?

Gość gość
Ostatnia miesiączka była 20 kwietnia. Usg. Mam dopiero na 14 lipca. Poza badaniami krwi nie miałam nic...

Gość gość
Autorko ja bym poszla prywatnie do ginekologa, kazdy Ci zrobi juz usg, w 7/8 tygodniu powinno byc widac bijace serduszko.

Gość gość
Cos sciemniasz. Gdybys byla po poronurniach to mialabys jakiekolwiek doswiadczenie. Ocena po bhcg w 7/8 tc???? Zart jakis.

Gość gość
Tak jak wyżej- idź prywatnie. Musisz mieć usg i musi (!)juz być serce. W przeciwnym wypadku nici z ciąży.

Gość gość
Niekoniecznie prywatnie ,możesz iść na NFZ do innego lekarza .Nic nie mów że byłaś już wcześniej u ginekologa.

Gość gość
Mam założoną kartę ciąży, o poronieniu i o tym że byłam w ciąży dowiedziałam się dopiero na pogotowiu! Żadnych innych badań nie miałam poza badaniami z krwi, pytałam znajomych w którym tygodniu miały pierwsze usg, waha się między 10-12 tygodniem ciąży... U mnie jest 7 tydzień. Co mam ściemniać? Po co? W jakim celu?

Gość gość
Pracuję jako sekretarka medyczna na oddziale gin-poł i 90 procent kobiet ma pierwsze usg ok 6 tc

Gość gość
Ja miałam w 10 tygodniu pierwsze usg , nie panikuj, to tylko beta hcg. Sama piszesz ze lekarz nie jest pewny co do tygodnia. Stężenie wskazuje na około 6 tydzień. Więc nie ma dużej różnicy.

Gość gość
Gość z 19:45 w 6 tygodniu ciąży to część kobiet nawet nie wie że jest w ciąży... Ja się dowiedziałam dopiero w 8.... Także nie pier****głupot

Gość gość
20:00 Kim ty jesteś, że używasz takiego rynsztokowego słownictwa, jak jakaś ladacznica :( Podałam statystykę, nic dziwnego, że kobieta twojego pokroju się w to nie wpasowuje. Są kobiety świadome, dbające o swoje ciało, zdrowie. Wiedzą kiedy powinny mieć miesiączkę i jak się spóźnia robią test, zwłaszcza, że normalna kobieta zachodzi w ciążę świadomie.

Gość gość
Skoro jesteś tak wyedukowana to zapewne powinnaś wiedzieć że kobieta w ciąży może miesiaczkowac. I nie wiem skąd wzięłaś te statystyki. Wszędzie informację są ze 1 ugs jest w 10tc, a drugie w 20tc

Gość gość
Ale chyba zdecydowana większość tej miesiączki nie dostaje robi test ciążowy i idzie do ginekologa.

Gość gość
Ja też nie znam kobiety która robiła pierwsze usg dopiero w 10 tygodniu :/ chyba że jakaś na pograniczu patologii albo niechcianej ciąży... wszystkie które znam robiły usg już w 5-6 tygodniu. Ja osobiście robiłam w 5t2d pierwsze dla potwierdzenia ciąży i już było widać pęcherzyk a potem w 7 i biło serduszko.

Gość gość
Ja tez jedna ciąże poroniłam dlatego następna była inaczej prowadzona. Dokładniej!! Pierwsze usg 5t 2 dni i było widac początek pracy serca . Kolejne wizyty i usg co tydzien. W 7 tc byłam w szpitalu z powodu krwawienia i dosralam duże dawki dufhastonu. Po tyg znów usg i krwiak dwa razy większy niż dziecko. Znów duże dawki leków i leżenie. W 11 tc krwiak wchłonął sie i było w miarę Ok wiec wizyty co miesiąc ale i tak ciagle cos mi było i lekarka przyjmowała mnie na usg natychmiast i wychodziło tak co dwa tyg. Płód był zdrowy i było o co walczyć i gin robiła wsztstko by utrzymać ciąże. Dziś kończę 36 tc

Gość gość
Refundowane pierwsze USG Prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej w ciąży obejmuje m.in. bezpłatne badania USG. Obecnie są to cztery badania: między 11 a 14 tygodniem ciąży; między 21 a 26 tygodniem ciąży; między 27 a 32 tygodniem ciąży; jednorazowo po 40 tygodniu ciąży.

Gość gość
Ja pierwsze usg mialam w 6 tc i bylo juz serduszko widac i slychac. A kobiety w ciazy moga miec krwawienie w terminie miesiaczki A NIE MIESIACZKE DEBILKO. I w 7/8 tc nikt nue robi bhcg!!

Gość gość
Musisz muec usg jak najszybciej żeby wykluczyć ciąże obumarłą. Poronienie może nastąpić w każdej chwili . Ja dostałam mega krwotoku i maz niósł mnie do szpitala bo nie dałam rady isc... miałam skierowanie na łyżeczkowanie ale nie zdążyłam isc. Poroniłam w 9 tc betę miałam za niska od początku i w 8 tc miałam 7800 i to było duzo za mało