Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy rozwód boli?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Jesteśmy w trakcie. Decyzja moja. Przemyślana. Nie da się ratować czegoś, czego nie było tj.miłości, szacunku, przywiązania. Żyliśmy 3 lata obok siebie. Każdy ze swoimi sprawami. nie potrafiliśmy i nie potrafimy rozmawiać. Od roku myślałam o rozstaniu. W końcu nie wytrzymałam. Małżeństwo na papierku. Na początku podchodziłam do tego całkiem spokojnie. Teraz uświadomiłam sobie, że jednak boli. Mimo wszystko boli. I wiem, że kolejna próba naprawy nic nie da.

Gość gość
Nie, sporo z nich to powód do świętowania, bo kończą się kłótnie, nerwy, przemoc itd. Trzy lata związku to w sumie krótko, skoro nie zyliście dobrze to skąd ten ból? Kochasz go jeszcze?

Gość gość
Małżeństwem jesteśmy od ponad 4 lat. Nie wiem skąd.. mamy syna, chyba to boli najbardziej- rozdzielenie go z ojcem. Choć widują się głównie i tak weekendami i 1-3 h dziennie ... Nie kocham go. Nie kochaliśmy się chyba tak na prawdę. Robliśmy wszystko dla synka.

Gość gość
Racja.. powinnam świętować. Koniec kłótni, nerwów w obecności syna.

Gość gość
Jeśli były kłótnie, nerwy i zycie jak z obcym dla "dobra syna", to sorry ale na (uj takie małżeństwo. Pewnie nawzajem się wkurzaliście, więc jakie tu dobro dla dziecka, widział to, słyszał kłótnie, nic w tym dobrego. Oby! po rozwodzie wam się kontakty lepiej ułożyły, bo często jest tak, ze potem jak mniej ze sobą przebywacie, to i większą cierpliwość do siebie macie.

Gość gość
Boli i to jak. Jestem w trakcie rozwodu, my się nie dopasowaliśmy i w taki był powód naszego rozstania... nie byliśmy super szczęśliwi ale teraz jestm jeszcze bardziej nieszczęsliwa bo samotna;( najgorsze jest to ze się obwiniam...bo nie było kolorowa ale teraz jest jeszcze gorzej!

Gość gość
Koleżanka jak się rozwodizła, imprezowała w dniu rozwodu, teraz co weekend wychodzi się bawić, robi co chce, spotyka się z facetami, jak jej nie pasuje, to "pa" i szuka następnego. Żyje na 100%

Gość Amira22
Rozwód boli, owszem...jest to swojego rodzaju porażka. Ale mozna sie podnieść. Ważne żeby przez sam rozwód dobrze przejść. i nie poddawać się. a w trudnych sprawach miec dobrego prawnika - wiele to ułatwia. Mi prowadziła sprawę Pani M. Grześkwiak i dzieki temu wiedziałam że wszystko będzie dobrze!