Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marzenie córki .. a choroba

Polecane posty

Gość gość

Co byście zrobiły na moim miejscu? Córcia (6 l.) chodzi na balet i w niedzielę mają imprezę na powietrzu na zakończenie roku - występ, dmuchany zamek, trampolina, wata cukrowa, itp itd...Od 2 tygodni nie mówi o niczym innym Dziś zasnęła właśnie z gorączką (synek od 4 dni ma anginę i pewnie ją zaraził, miał do 40 stopni temperatury . I tu pytanie: jeśli będzie miała wysoką temperaturę to dać jej przeciwgorączkowe i pozwolić pójść czy zrezygnować?

Gość gość
Gdzie z taka goraczka i na antybiotyku pewnie sie skonczy ! Trudno .musisz przetlumaczyc ze nie moze isc,choc mysle ze jak to angina to nie bedzie miala ochoty na zabawe

Gość gość
Jezeli bedzie gorączka nie puszczałabym. W dodatku moze pozarażać inne dzieci. Zobaczysz jutro jeszcze sobota jest moze sie nie rozłoży.

Gość gość
Jezeli zarazila sie infekcja gardla to przy wysilku grozi jej powiklanie, np. zapalenie miesnia sercowego. Poczytaj o powiklaniach anginy. Do lekarza! Obiecaj corce, ze jak wyzdrowieje wybierzecie sie na takie atrakcje.

Gość gość
chyba cie bog opuscil :o Twoje dziecko gorączkuje, jest osłabione z zainfekowanym organizmem podatnym na zakazenia, a ty chcesz jej dac marny ibuprofen/paracetamol i ją puscic w zarazki? :o Jak ktoś taki moze miec dzieci :o

Gość gość
No właśnie.. Ja osobiście nie chcę jej puścić, ale aż serce mi się łamie na samą myśl, że będę jej musiała powiedzieć że nie może iść, bo bardzo tego chciała, nie pamiętam kiedy tak bardzo jej na czymś zależało Ale macie rację, zdrowie najważniejsze, miałam chwilę zawachania, ale macie rację

Gość gość
Wiesz jakie są możliwe powikłania po anginie? Ja bym nie ryzykowało. Jesteś matką, ciąży na tobie prawny i moralny obowiązek dbania o dziecko, o jego szeroko rozimiane dobro, a nie spełnianie zachcianek. Jest piątek wieczorem, do imprezy 1,5 doby, nie masz szans żeby mogła iść.

Gość gość
Moze to nie angina i niedziele wstanie jak nowonarodzona;);):)

Gość gość
OBY :)

Gość gość
tak czy inaczej organizm na regeneracje po walce z infekcją (czytaj gorączka) potrzebuje 3-5dni

Gość fffiu
Mam 7-latkę, wiem jak infekcje wyglądają u niej i koleżanek. Często mamy podobne problemy. Wiem więc że jeszcze nic nie jest przesądzone. Przetrzymaj córę jutro w domu, kuruj. Może w niedzielę będzie mogła wyjść.

Gość gość
"tak czy inaczej organizm na regeneracje po walce z infekcją (czytaj gorączka) potrzebuje 3-5dni" I co w związku z tym? Trzymać w izolatce? (cool) A wiesz że infekcja może przebiegać bezobjawowo? Lepiej więc zamieszkać na SOR (co jest do przeprowadzenia, biorąc pod uwagę jak tam się interesują pacjentami).

Gość gość
gość wczoraj Trzymać z daleka od dziecięcych skupisk. Na tym polega odpowiedzialność za swoje dziecko i społeczna (zarażenie innych dzieci).

Gość gość
Autorko, tak bywa. Mojej córeczce też było przykro, gdy czegoś bardzo pragnęła, a trzeba było zrezygnować, bo zachorowała, ale nie było innego wyjścia. To są bardzo ważne i cenne doświadczenia, bo w życiu tak właśnie co jakiś czas jest, że o czymś się marzy, a tu nagle choroba, zdarzenie losowe.... Miej zdrowy rozsądek, będziesz narażać zdrowie dziecka? Wiesz jakie mogą być powikłania? Nafaszerujesz ją lekiem obniżającym gorączkę i to będzie jeszcze gorzej, bo organizm stanie się bezbronny -gorączka po coś jest! Osłabiona pójdzie do dzieci, a kto wie ilu rodziców przyprowadzi dzieci z innymi infekcjami? Daj spokój. Różne atrakcje jeszcze przed nią, a zdrowie ma się jedno.

Gość gość
22.49 Regeneracja po infekcji oznacza zakaz wysilku, sportu, wuefu. Spacerek i czytanie ksiazek :)