Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajkaJ

Okropne pocenie się pod pachami!

Polecane posty

Gość kajkaJ

Mam 15 lat i problem z poceniem się od ok 1,5 roku. Dotyczy on pach. Nie ważne czy jestem w domu czy poza nim czy jest zima lato czy wiosna. 5 minut po kąpieli mam już plamy które potrafią być ogromne. Stosowałam wiele antyperspirantów w tym blokery (etiaxil, antidral itp) i nie przyniosło to żadnego efektu. Już nie mam pomysłu jak z tym walczyć. Jest to strasznie krępujące bo zamiast skupić się na jakiejś czynności ciągle tylko myślę jak bardzo się spociłam i czy widać już plamy. Wiem że dużą rolę odgrywa w moim przypadku dojrzewanie ale nie zauważyłam by moi znajomi pocili się aż tak mocno jak ja. Macie może jakieś pomysły jak z tym walczyć? Mam już dość krępujących sytuacji spowodowanych moim problemem. Dodam że jestem szczupła, choruję co prawda na cukrzycę typu 1 ale choroba jest wyrównana. Z góry dziękuję za pomoc.

U mnie problem rozwiązały blokery ale ty piszesz że u ciebie się nie sprawdzają. Proponowałabym jeszcze wybrać się do endokryologa zbadać hormony tarczycy i hormony płciowe. Jeśli i tu będzie wszystko ok to może to być nadmierna potliwość o nieznanej przyczynie. W stresujących sytuacjach staraj się nie myśleć o swoim problemie bo wtedy pocisz się jeszcze mocniej i tworzy się takie błędne koło