Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Polacy to taki podły, nieprzyjemny, wredny naród ? nie rozumiem tego

Polecane posty

Gość gość

codziennie spotykam się z niesamowitym chamstwem rodaków... wczoraj np na ścieżce rowerowej - babsztyl i jej ''miś'' dosłownie, wielkie spasione chłopisko na rowerze, morda jak donica, czerwona, plugawe oczy, oboje jechali przede mną, dzwonie dzwonkiem bo chcialam ich wyprzedzić, strasznie się wlekli, facet sie odwrocil i ... to wszystko, nie przepuscili mnie, musialam zjechać na chodnik i ich minąć, on się spojrzal na mnie jakby chciał mnie zabić a ona sie rechotała, potem coś szczekał do niej :( w ogole większość ludzi chodzi sobie po scieżkach, zwłaszcza ludzie z psami i matki z dziećmi i wózkami... w autobusie widzialam jak się śmiali z matki z niepełnosprawną córka, dziewczyna miała tiki (jakis 3 gnojów siedzialo i jeden nagrywal ją telefonem :O) na pasach mało kto chce ci ustąpić miejsca, zauważyłam że chętniej zatrzymują się TIRy z Rumunii, Czech, Rosji niz Polacy, widze po tablicach, a przeciez trudniej wyhamować tira niz auto osobowe... nie mówie już o tym cyrku zwanym kosciolem katolickim, tam co niedziela i w swięta jest prawdziwa tragikomedia, ta obłuda, hipokryzja, te spojrzenia, ocenianie, te przerysowane emocje podczas modlitwy, przyjmowania komunii, niewiadomo czy sie smiac czy płakać, jeden wielki teatr i rewia mody Nie podoba mi się to wszystko, nie warto byc miłym bo cie zgnoi takie bydło, trzeba byc jak oni, pluc mordą, byc chamem , debilem i cymbałem

"Polacy to taki podły, nieprzyjemny, wredny naród" x Dlaczego oceniasz wszystkich według siebie? W którym miejscu swojego postu nie byłaś podła, nieprzyjemna albo wredna?

Gość gość
I tak nie zrozumie o co Tobie chodzi

Gość gość
Poza tym, że jakoś mocno nabuzowana jesteś to jest w tym ziarnko prawdy, niestety :(

Gość gość
Bo kulturalni, szarmanccy i inteligentni Polacy zgineli w II wojnie swiatowej - zostalo chamstwo i plebs ktore sie rozmnozylo i teraz ono stanowi ogrom polskiego spoleczenstwa - ludzie kulturalni to rzadkosc, wyjatek!

Gość gość
Nie twoja sprawa do czego sie zaliczam ale ty wystawiasz tutaj sobie swiadectwo juz od dawna.

Gość gość
Mało Stanowczy - abstrahując od nadmiernej ekspresji Autorki, uważasz że ten tekst jest oderwany od rzeczywistości ?

Gość gość
Ja jestem wyjatkiem hehe :)

"abstrach*jąc od nadmiernej ekspresji Autorki, uważasz że ten tekst jest oderwany od rzeczywistości?" x W pewnym sensie. To nie narodowość ma znaczenie, bo możesz spotkać równie podłych Włochów, Francuzów, Niemców czy Anglików. Drugą sprawą jest własne nastawienie - jeśli ktoś jest zgorzkniałym pesymistą, to będzie widział tylko negatywne strony życia. Poza tym "nieszczęścia chodzą parami" - osoby o podejściu takim jak autorka po prostu przyciągają negatywnych ludzi. Sam też niejednokrotnie zetknąłem się z chamstwem i prostactwem, ale znacznie częściej spotykam się z życzliwością i sympatią.

Gość gość
Ja Ci odpisze choć pytanie nie było do mnie. Wywodzę się z plebsu, rodzice ze wsi, zero ogłady, ciosani z klocka. Ja już urodziłam się w mieście i dzięki temu, że rodzice byli bardzo zajęci biznesem to wychowała mnie szkoła. Jak na dziecko chłopskiego pochodzenia mam dużą wrażliwość i empatię co pozwoliło mi chłonąć te dobre zachowania od ludzi obcych. Jak dorosłam to wyjechałam za granicę i tam nauczyłam się pokory, taktu i cierpliwości. Nie jestem z elit i do elit nigdy należeć nie będę ale jestem osobą kulturalną i sympatyczną, tylko dlatego, że rodzice nie mięli na to wpływu. Mam starszego brata i jesteśmy sobie obcy. Prawdą jest, że w Polsce co raz mniej jest ludzi życzliwych i kulturalnych. Na tym forum jest też dużo chamstwa.

"Nie twoja sprawa do czego sie zaliczam ale ty wystawiasz tutaj sobie swiadectwo juz od dawna" x Zaryzykuję nawet twierdzenie, że jest mi to całkowicie obojętne:) Za to ewidentnie "Twoją sprawą" jest kategoryzowanie mojej nieskromnej osoby? Wiesz, co to jest hipokryzja?:)

Gość gość
Mało Stanowczy Narodowość sama w sobie nie predysponuje do chamstwa to fakt, chociaż często przykład idzie z góry i jest traktowany jako społecznie pożądany. Wolę poprawność i to nawet tą wymuszoną, kulturowo czy też społecznie kurtuazję niż spontaniczny odruch bycia sobą w sensie mam zły humor i dam ci odczuć jak bardzo. Pewnie zwróciłeś uwagę podróżując jak powszechnym zjawiskiem np w sklepie, autobusie, na ulicy jest uśmiech, zwyczajny, nic nie znaczący, często nawet wymuszony, nie co dzień budzimy się w świetnym humorze. Nie do pomyślenia jest publiczne wyśmiewanie jakichkolwiek ułomności ponieważ to budzi powszechną dezaprobatę. Nawiazując do czubka góry lodowej czyli polityków kończąc na pani z jarzyniaka pewne zachowania w innych krajach są niedopuszczalne a u nas jest jak jest :( To temat rzeka i zawsze najlepiej zacząć wymagać od siebie :) mimo, ze czasem ma się poczucie wyobcowania :)

Gość gość
To fakt wystarczy wejść na kafe i poczytać trochę :/

"Nie do pomyślenia jest publiczne wyśmiewanie jakichkolwiek ułomności ponieważ to budzi powszechną dezaprobatę" x Dobry przykład. Z postu autorki nie wynika, żeby w jakikolwiek sposób zareagowała, czyli nie wyraziła dezaprobaty. Z tego prosty wniosek, że niczym nie różni się od typu, na który tak narzeka. xxx "To temat rzeka i zawsze najlepiej zacząć wymagać od siebie" x Dokładnie o to mi chodzi. Dlaczego zazwyczaj wszyscy mają pozytywne opinie na temat innych narodowości? Bo sami inaczej zachowują się za granicą. To, w jaki sposób sami się zachowujemy wywołuje adekwatne reakcje otoczenia. Daleko nie szukając - autorka jest oburzona, że dzwoniła na ścieżce rowerowej i wywołało to komentarze tamtej pary. A powiedzieć głośno "przepraszam" było za ciężko? Do czego służy dzwonek? Do przeganiania innych ze ścieżki, bo pańci się spieszy? Akcja i reakcja. Traktujmy innych w taki sposób, w jaki sami chcemy być traktowani, a rozwiąże to wiele wydumanych problemów.

Gość gość
To wszystko wina Lisa i tego jego pełnego jadu i manipulacji Newsweeka. Ta gazeta jest pełna nienawiści, prowokacji, jadu.

Gość gość
Telewizja Trwam choć katolicka też zionie jadem.

Gość gość
11:15 Większe skrzypce w tym wszystkim grają ateiści jednak. Katolicy nie są tak agresywni w stosunku do ateistów. Jeszcze nie słyszałem, żeby katolik użył słowa 'niewierny, ateista' itp. w formie pejoratywnej, a ateiści już to robią pisząc o katolach, katotalibach itd.

Gość gość
11:17 Największy prym wiodą w tym ludzie podli bez podziału na wierzących lub nie :)

Gość gość
Dlaczego zazwyczaj wszyscy mają pozytywne opinie na temat innych narodowości? Bo sami inaczej zachowują się za granicą. x Dostosowują się do panujących warunków czyli w dalszym ciągu wychodzi na to, ze klimat w naszym kraju nie sprzyja właściwym zachowaniom.

Gość gość
Okropny kraj, okropni ludzie. I jeszcze te bezmózgi głosujące na PiS.

Gość gość
A mózgi głosują na niedorozwojów z po i psl? Ty jesteś takim mózgowcem? :-D ...parchu! Teraz lemingi mają czarno na białym jakie niedorozwoje rządziły naszym Krajem, jedno złodziejstwo i korupcja a niedorozwoje nazywali to zieloną wyspą, zamieniali w gowno wszystko czego się dotknęli :-D

Gość gość
21.41 jak zwykle w punkt. Pozdro:)

Gość gość
acha, zapomniałam się podpisać (21.42).... bezmózg głosujacy na PiS:)

Gość gośćgh8hhi
Ludzie w Polsce są naprawde różni..spotykam i miłych życzliwych pogodnych i wrednych fałszywych złośliwych i marudnych

Gość gość
Już pisiorskie prymitywy szczekają.

Gość gość
Szczekacie to wy parchy bo już tylko to wam pozostało, po następnych wyborach wasi niedorozwoje z po i psl w ogóle do Sejmu nie wejdą, a co niektórzy w areszcie będą trzaskali lody i minety w oczekiwaniu na procesy i wyroki :-D

Gość gość
00.14 "juź pisiorskie prymitywy szczekają.." Właśnie dlatego M.in.przegraliscie wybory, przez chamstwo i pogardę do drugiego człowieka. Ale by to zrozumieć, trzeba mieć serce zamiast kamienia i choć kilka szarych komórek. Już 1,5 roku od wyborów, i jeszcze tego nie rozumiecie? Tym bardziej nie nadajecie się do rządzenia.

Ale by to zrozumieć, trzeba mieć serce zamiast kamienia i choć kilka szarych komórek. Już 1,5 roku od wyborów, i jeszcze tego nie rozumiecie? x mozesz wskazac politykow pis, ktorzy spelniaja te warunki powyzej?

Gość gość
Pisobolszewia jak zwykle widzi drzazgę w oku innego, a w swoim nie widzi belki. Zakłamane kołtuństwo.