Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam pieniędzy na wózek raty?

Polecane posty

Gość gość

Cześć czy któras z was brała może wózek dla niemowlaka na raty? Mam dla dziecka wszystko nie kupowałam używanych rzeczy . Wozek zostawilam na koniec i powiem szczerze ze mnie przystawilo .Chcialabym kupić jakiś normalny wozek 1500 zł -1600zl. Termin na dniach po jakim czasie wyjeżdża się z niemowlakiem na podwórko

Gość gość
Rok temu rodziłam w taką pogodę. Pierwszy spacer następnego dnia po wyjściu ze szpitala,

Gość gość
przecież teraz w wuj za darmo pisowce dają pieniędzy

Gość gość
Kup używany wózek głęboki. Można znaleźć w dobrej cenie i porządne. A jak dostaniesz becikowe albo coś odłożysz przez kilka miesięcy to kupisz dobrą spacerówkę. Moim zdaniem lepiej przeznaczyć 1000 zł na porządną spacerówkę, bo służy dłużej, a te z zestawów wielofunkcyjnych są ciężkie i nieporęczne i często potem korci, aby wymienić na coś lżejszego.

Gość gość
Jak nie masz kasy, to cię nie stać na wózek za 1600 zł, proste. Skoro nie zdołałaś odłożyć tak niewielkiej kwoty, to i spłata będzie odczuwalna.

Gość gość
Pssst! 19:41 gęba! i nie sprowadzaj autorki na złą drogę.!Dziewczyna widać dobra mama, kochająca, mimo, że nie ma może wiele to jakoś uskładała na nową i czystą wyprawkę dla dziecka, a ty chcesz jej proponować śmierdzący, obsrXny czy obsikany wózek? Kobioeto! Hello?! A teraz kilka słow do autorki. Kochana jasne że kupisz na raty, tyko musisz u siebie w okolicy poszukać dobrego sklepu i żeby raty były korzystne i cię nie oskubali. Trzymam kciuki, że się uda :) A 19:41 w ogóle olej, ona na pewno dojada z kubłów na śmieci, bo przecież to praktyczne i taka zawsze ci będzie proponować odrzut gorszego sortu :O Co za moment!

Gość gość
Gościu powyżej - a w domu wszyscy zdrowi?

Gość gość
Możesz kupić samą gondolę, potem spacerówkę Możesz pożyczyć od kogoś kasę i oddać z becikowego Możesz pożyczyć od kogoś wózek i po dostani kasy, wyplaty, czy tam becikowego kupić wózek Z ratami myślę, że również nie byłoby problemu, ale uważaj z odsetkami. Ja też nie mam wolnych 1.600 na koncie, które mogłabym sobie od tak wybrać i kupić wózek, ale my zdecydowaliśmy sie na odkupienie wózka od bratowej męża

Gość gość
Ja pertole. Za chwilę rodzi, a nie ma nic kasy. To po co z gołą doopą decydowalaś się na dziecko? Nie wiesz, że dzieci kosztują? Aha, pisiorstwo ci da, i kościół i MOPS i kosiniakowe i pewnie sasiedzi się zrzucą. Tragedia.

Gość gość
dla mnie też masakra. Decyduje się na dziecko chociaż nie ma kasy na nie.... :( Matko jakie to smutne :( Albo PROWO

Gość gość
To co z Ciebie za matka skoro nie stać Cię na tak ważną rzecz jak wózek? Ja mam termin w październiku i już zamierzam wybrać się do oglądania, ewentualnie kupna. Mam nadzieję, że przynajmniej łóżeczko już masz gotowe.

Gość gość
Mnie szokują ceny tych wózków. Żeby głupi wózek kosztował tyle co nowy komputer to są jakieś jaja. Nie pojmuje tego. Koszyk, cztery kolka, trochę metalu i prawie dwa tysiaki.

Gość gość
Czytajcie ze zrozumieniem. Mam kupione juz wszystko pokój dla dziecka jest juz urządzony i mam wszystkie ciuszki , pampersy wanienke przewijak butelki , kosmetyki , komplet mebli i łóżeczko, pościel, nawet karuzelke a wózek zostawiłam sobie na sam koniec. W ciazy chodziłam do lekarza prywatnie wizyta 90 zł plus dwa razy usg tzw genetyczne 500 zł. Nie zgadzam się z tym ze jestem złą matka bo nie mam pieniedzy. Czy każda z was ma odłożone po 10 tysięcy przed zajściem w ciążę? Zarabiam normalnie od 2.5-3 tysięcy i dlatego mam nie mieć dziecka ?

Gość gość
Czytajcie ze zrozumieniem. Mam kupione juz wszystko pokój dla dziecka jest juz urządzony i mam wszystkie ciuszki , pampersy wanienke przewijak butelki , kosmetyki , komplet mebli i łóżeczko, pościel, nawet karuzelke a wózek zostawiłam sobie na sam koniec. W ciazy chodziłam do lekarza prywatnie wizyta 90 zł plus dwa razy usg tzw genetyczne 500 zł. Nie zgadzam się z tym ze jestem złą matka bo nie mam pieniedzy. Czy każda z was ma odłożone po 10 tysięcy przed zajściem w ciążę? Zarabiam normalnie od 2.5-3 tysięcy i dlatego mam nie mieć dziecka ?

Gość gość
Co za wredne france, nie przejmuj się, zobacz na olx w swojej okolicy i nie pchaj się w raty, mój synek miał też wszystko nowe a kiedy chciałam odsprzedać nosidełko, za które zapłaciłam 260zł, ledwo 50 dostałam, wyglądało jak nowiutkie.

Gość gość
naprawde ja pierdziele ale damesy z sianem w buciorach. wez ty swoje sumienie przewrtuj wariatko jedna z druga. obys doswiadczyla karmy.

Gość gość
no poważnie : nie masz kasy na wózek, zostaje zakup merc baby- niedrogi ale też nieładny :(

Gość gość
Jesli chcesz koniecznie nowy wozek to moze warto kupic sama gondole i wyjdzie polowe taniej niz wielofunkcyjny. Spojrz na allegro za 600 zl kupisz juz nowa calkiem fajna gondole. Patrzylam i sa tak samo duze jak te drozsze i te same funkcje maja. Byc moze material jest inny ale uzywajac gondole zaledwie kilka miesiecy wystarczajaca jest za 600 zl i kolorystyka duzy wybor. Jesli nie masz600 zl nawet mozesz pozyczyc od rodziny i splacic za miesiac dwa bo mysle ze raty niepotrzebne i procenty przy tanszym wozku.

Gość gość
Ja miałam to samo. Pozyczyłam wózek na dwa tygodnie a potem kupiłam za becikowe taki za 1500

Gość gość
To kup od razu tanią spacerówkę z oparciem rozkładanym na płasko i do tego tanią miękka wkładkę w uszami (taką elastyczną jakby gondolę) i połóż na rozłożone siedzisko. Wyjdzie na to samo i będziesz miała całkiem normalny funkcjonalny wózek. Dużo ludzi tak robi zagranicą w Europie.

Gość gość
Tzn. pisząc "tanią" nie mam na myśli totalnego dziadostwa, ale można np. wybrać jakąś polską albo chińską firmę, która oferuje coś lepszego niż totalną tandetę za w miarę sensowne pieniądze i to bez plastikowych opon i świecącej pogniecionej tapicerki z chamskimi nadrukami i wielkimi napisami.