Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoroidy co Wam pomogło?

Polecane posty

Gość gość

Witam, co Wam pomogło, mogą być również sposoby z medycyny ludowej byleby skuteczne .

Gość gość
Maść rectostop, od lat jest na stałe w mojej apteczce

Gość gość
na mnie nic nie działało pomagało ale na krótko moczenie tyłka w naparze z kory potem straszna ulga, proctogliwenol w czopkach a ostatatnio mam nadzieje bo od miesiąca nie odczuwam problemów kup sobie w aptece lub w sklepie ze zdrową żywnością ostrosept plamisty mielony, rozpuszczaj w łyżeczkę w 1/2 szklanki wody pij na śniadanie i wieczorem, od miesiąca hemoroidów nie czuje

Gość gość
chodziło mi o napar z kory dębu

Gość gośćABC
Sok z aronii dolewanyvraz dziennie do herbaty leczy i zapobiega nawrotom. Od kilku lat ratuje mnie

Gość gość
Dziękuję za poważne potraktowanie tematu. Nie próbowałam jeszcze ostrpestu. Poproszę o kolejnych porady. Jestem naprawdę zdesperowana.

Gość gość
Po porodzie miałam straszne hemoroidy, powychodziły na zewnątrz. Pomogły mi czopki i maść procto glyvenol, stosowałam je rano i wieczorem. Oczywiście potrzeba było trochę czasu, żeby to zadziałało.

Gość gość
mi ostropest dał efekt praktycznie z dnia na dzień

Gość gość
Tylko nasiadówki w naparze kory dębu. Bardzo skuteczne.

Gość gość
Mi pomogl proktis m. A z ra aronia sprobuje po 2 cc mialam tragedie bol okropny

Gość gość
A ktoś używał może maści majerankowa na tą przypadłość?

Gość gość
co do ostropestu ja szukałam czegoś co by mi pomogło oczyścić organizm z toksyn zwłaszcza wątrobę i nerki ale jak widać podziałał też na jelita skończyły się biegunki a miałam jelito drażliwe no i podziałał również na hemoroidy powiem szczerze takiego efektu się nie spodziewałam

Gość gość
Nie slyszalam o tym jeszcze. Moja znajoma podala mi taki sposob zeby na gazik nalac spirytusu salicylowego boli ale jej tak wypalilo to troche i nie miala tego przez dlugie lata

Gość gość
Spirytus trochę mnie przeraża.

Gość gość
No mnie wlasnie tez ;)

Gość gość
Proktolog. Jeden zewnętrzny wycięty ambularoryjnie po tym jak zrobił się w nim zakrzep. Pozostałe zlikwidowane przez zakładanie gumek. Teraz po 9 latach znów zaczynają dokuczać . Wtedy biorę uderzeniowo diosminex albo detalex. Ale serio uderzenie 6-8 tabletek dziennie przez 4 - 6 dni. Potem 1 - 2 dziennie, ale z reguly przechodzi po pieredzych dniach. Ale to leczenie wyłącznie objawowe. Niedługo czeka mnie znów proktolog i tyle.

Gość gość
A w jakiej dawcę ta diosmina?

Gość gość
500 mg.

Gość gość
Ja jestem juz 6dobe po operacji na to paskudztwo i powiem ze na obecna chwile strasznie zaluje :( bol obledny zwlaszcza przy wyproznianiu ktore jest niepelne bo tylek od srodka spuchniety. Czopkow wsadzic sie nie da bo bol taki ze... Skurcze tylka przy wydalaniu lub siedzeniu masakryczne. Mam nawet klopoty z oddaniem moczu bo wtedy boli tylek i te skurcze. Codziennie ketonale bo inaczej chodze po scianach. Codziennie mocze tylek w cieplej wodzie albo siedxr na poduszce elektrycznej bo lzej. I zaklinam wszystkich-jesli macie hemoroidy w stadium mniejszym

Gość gość
niz IV to nie olewajcie tego tylko usuncie jakas bardziej cywilizowana metoda jak laser itd bo hemoroidektomia to pieklo gorsze niz porod. Ja żaluje bo objawowo dawalam radr ogarnac ten moj guzek typu laktuloza do picia, czopki albo domowe z oleju kokosowego albo proctis m lub procto glyvenol, czasem ocet jablkowy z gazikiem no i jak mi siw rozkrwawil to przy siusianiu prxykladalam mocno gazik aby zatamowac krwawienia w tylku i tylko kropelka szla. A przy tej kuracji krwawienia mialam tylko jeden dwa dni w miesiacu. Nic nie bolalo. A tetaz to horror taki ze jak wlozylam sila czopek to wrzeszczalam, plakalam i bluzgalam dopóki ketonal nie zadzialal :( ile ten bol bedzie jeszczw trwal.... :(

Gość gość
Procto glyvenol, czopki stosowałam z maścią, rano i wieczorem po prysznicu. Ale pomogło dopiero po jakimś czasie.

Gość gość
Można pić ziółka, stosować maści i czopki, zwiększyć aktywność fizyczną oraz wprowadzić dietę bogatoresztkową. I przede wszystkim zgłosić się do proktologa, jeśli chodzi o rejon warszawski to najlepiej do docent Kołodziejczak, która przyjmuje w szpitalu św. Elżbiety. W razie konieczności może na miejscu w placówce wykonać zabieg ambulatoryjny, choć w trudniejszych przypadkach trzeba zostać na zabieg operacyjny

Hemoroidy to dość często spotykana dolegliwość w dzisiejszych czasach. Wiąże się ona z wieloma czynnikami życia codziennego. W momencie pojawienia się hemoroidów warto dodatkowo przepadać się jeszcze pod kątem chorób jelita i wykonać kolonoskopię. Obecnie w Szpitala Bonifratrów w Łodzi każdy pomiędzy 55-65 rokiem życia może wykonać takie badanie bezpłatnie.

Gość gość
Ja próbowałam z tym walczyc domowymi sposobami i różnymi maściami ale nic nie pomagało więc poszłam do http://proctomed.pl do lekarza

Gość gość
sprawdź jelita a swoją drogą moge to być objaw Celiaki lub nietolerancji pokarmowej ja mam tak po mleku, glutenie i drożdżach :(

Posterisan H. A w ciąży wizyta u proktologa i przepisanie specjalnej maści!!! Do zrobienia przez farmaceutów na zamówienie

Jakieś czopki plus więcej ruchu i problem znikie ;) to wszystko przez to zasiedzenie

Gość gość
Mi pomogla wizyta u lekarza, byłam w http://proctomed.pl i ciesze się że tam poszłam :)

Gość aanka66
Nie stosujcie jakiś tam domowych rzeczy, najlepiej będzie jak wybierzecie https://hemorend.pl/ , który ma naturalny skład więc ani troszkę nie zaszkodzi waszemu organizmowi, w prostym języku do stosowania tego produktu nie ma żadnych przeciwwskazań. Zauważyłam, że mogą go stosować również kobiety w ciąży.. :)