Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleander256

makijaż pernamentny

Polecane posty

Gość Oleander256

dziewczyny chcę wreszcie zrobić pernamentny bo nie mam czasu żeby co dziennie się szykować po godzinie. powiedźcie na co zwracać uwagę przy wyborze kosmetyczki i jakie marki pigmentów polecacie, tak żeby nie uczulały.

Gość AngelaKot
trudno przewidzieć co cię może uczulić, na pewno nie idź tam gdzie jest najtaniej bo możesz sobie zrobić tylko krzywde na pierwszy raz - poza tym pamiętaj, że jak ktoś spapra robotę to będziesz musiala to nosić przez kilka lat.. dlatego wybierz tylko kogoś poleconego kto posiada odpowiednie przeszkolenie i ma spore portfolio. nie patrz na cenę. co do samej marki pigmentów ja korzystałam z produktów bio pigments i mnie nie uczuliły. ale warto popytać o informacje nt uczuleń po pigmencie.

Gość lorna66
zdecydowanie nie szłabym tam gdzie jest najtaniej, bo możesz potem wyjść z mega uczuleniem, koleżanka tak miała i skonczyło sie na zastrzykach na sorze.. jak już wybierać to tylko najlepsze produkty

Ja sama nie korzystałam jeszcze z tego typu zabiegów choć w najbliższym czasie planuję sobie zrobić brwi :) Znajoma natomiast korzysta często i też chwaliła pigmenty marki Bio Pigments. Podobno rzadko uczulają ale wiadomo to kwestia indywidualna więc warto to wcześniej sprawdzić. Jeśli chodzi o wybór miejsca to tak jak radzą dziewczyny, nie kieruj się ceną a przede wszystkim rekomendacją zadowolonych klientów.

Ja zdecydowanie bardziej wole wykonac makijaz kazdego dnia i w razie jak cos sie nie uda to zmyc, niz nosic pozniej kilka miesiecy zle zrobiony makijaz. Ja np do brwi mam fajny zestaw z gr, eyebrow styling kit i za jego pomoca przeprowadzam pelna stylizacji brwi w kilka minut, a efekt wyglada naturalnie i utrzymuje sie ladnych pare godzin bez poprawek.

Gość gość
Zdecydowałam się na makijaż permanentny brwi i zrobił mi go pan Krzysztof w gabinecie Vici Clinic. Efekt jest o wiele lepszy niż mogłabym przypuszczać, brwi wyglądają bardzo naturalnie, są ciemniejsze i zagęszczone.

Gość vveera
Ja polecam wszystkie produkty bio pigments. Jestem kosmetyczką i chciałam się podszkolić w makijażu permanentnym i wybrałam się właśnie do nich na szkolenie. Ogromna dawka wiedzy i praktycznych umiejętności. Pracowałam już na ich pigmentach - ogromny plus to bardzo rozbudowana baza kolorystyczna - róże, pomarańcze, czerwienie. Nie znam też przypadku uczuleń po ich zastosowaniu choć to pewnie kwestia mocno indywidualna.

No właśnie częstym problemem jest ograniczona baza kolorystyczna bo co zrobić jak klientka zażyczy sobie coś bardziej oryginalnego niż standard ? Faktycznie w bio pigments tych kolorów jest sporo. O szkoleniach też słyszałam wiele pozytywnych opinii. Zastanawiam się właśnie, które wybrać dla siebie bo zaraziłam się pasją do tej sztuki :)

Gość gość
Jedyny problem jest przy MRT glowy, mozgu, tu trzeba dokladnie wiedziec jakie rodzaje pigmentow byly zastosowane :(, bo przeszkadzaja w badaniu.