Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest szansa na ciążę ? skuteczność testów owulacyjnych.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Według kalkulatorów dni płodnych powinnam mieć owulację 17 czerwca ( sobota). Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 31 maja. 12 czerwca zrobiłam sobie z ciekawośc****erwszy test owulacyjny i ku mojemu zaskoczeniu wyszedł pozytywnie ale jak się okazało zrobiłam go niezgodnie z instrukcją. Dzień później zrobiłam już poprawnie i wyszły 2 czerwone kreski. Kochałam się z moim mężem bez zabezpieczenia w czwartek. Czy jest jakaś szansa na ciążę ? Może to dziwne pytanie ale Komu bardziej ufać ? kalendarzykom ,czy testom. Czy możliwe ,żeby owulacja była 2 dni wcześniej ? Staram się nie robić sobie nadziei. Czytałam ,że dziewczyny miały zaraz po zapłodnieniu objawy a u mnie nic. Jedynie bóle podbrzusza od czwartkowego wieczoru do soboty. Ale ostatnio mam dużo stresu. Nie biegam co 5 minut sikać, nie mam bolesnych piersi, nie mam wymiotów. Z tego stresu i pogody jestem już zmęczona i śpię na stojąco. Kiedy będę widzieć jakieś objawy ciąży ?

Gość gość
Pierwsze objawy ciąży ok 5 tygodnia. Czyli tydzień po terminie miesiączki. Wszystko co będziesz czuć teraz to może być i na ciążę i miesiączkę. Ufaj swojemu organizmowi. Ja się kochałam codziennie od 11 do 15 dc i zaszlam. Żadnych testów i aplikacji.

Gość gość
Ja pier.... a dlaczego nie kochacie sie przez caly cykl? Owulacja ZAWSZE moze sie przesunac.

Gość gość
Dlatego ,że nie zawsze można być z drugą osobą 24h/dobę. Nie martw się w inne dni też się kochamy ale ciężko jest powiedzieć w pracy ,że nie pojedziesz na kurs ,czy delegację bo przypada wtedy owulacja ;) No właśnie tak myślałam ,że jest jeszcze za wcześnie ale w internetach już 2 godziny po seksie kobitki czują rozwijające się dziecko hehe Ja nie wiem co czuje bo jak już pisałam mam ostatnio stresujący okres w życiu więc bóle jajnika ,czy senność i bóle głowy nie zwalam na ewentualną ciążę. Ale nie ukrywam ,że chciałabym.

Gość gość
2 godziny po seksie? ja pierdykam..

Gość gość
z tych 2 godzin to akurat się śmieję. Wiem ,że trzeba czekać jeszcze z 3 tyg do testu ale bardzo mi zależy a tu nic :(

Gość gość
Witam Was Panie, chciałabym się zapytać jak to jest ponieważ 10 sierpnia miałam okres który trwal 3 dni może co zreguly jest az 7 dni i to w dodatku bardzo bolesny.... dziś dla smiechu zrobialam test owulacyjny który pokazal mi lekka kreske. Jest możliwe ze nadchodzi owulacja? dodam także ze okresy miewam co 34-36 dni. Bardzo proszę o odpowiedz.

Gość gość
Taki test jest negatywny i taka kreskę lekka może Ci pokazywać nawet tydzień.

Gość gość
Czyli mam rozumieć ze nie ma owulacji dziś? pytam tez dlatego ponieważ mojego meza siostra zrobila dziś test owulacyjny tez rano i wyszly jej dwie wyraźne czerwone kreski, owulacje miała 30 lipca. Powiedzialam jej by zrobila test ciążowy, zrobial go a na nim dwie wyraźne czerwone krechy.... zalamalam się ponieważ ja staram się 7 lat(miałam jedno poronienie) a ona jest ze swoim pol roku i już w ciąży:(