Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oddanie 3 latka do adopcji

Polecane posty

Gość gość

Temat jest dla mnie trudny, ale razem z partnerem chcemy oddac dziecko do adopcji z powodu moich problemów. Serce mi pęka, ale innego wyjscia nie ma. To dziecko z dnia na dzien jest coraz bardziej zdegenerowane :( Chce zeby miala pełną rodzinę która bedzie potrafila sie nią zajac. I moje pytanie jest takie, ile tak naprawde, w praktyce zajmuje cały proces zrzeczenia sie praw przez rodzica i proces adopcji otwartej? Bo w teorii to wiadomo jak jest, a praktyka jest zupełnie inna :(

Gość gość
szkoda ze ciebie matka nie oddała

Gość gość
Ja nie prosze o moralizatorskie teksty, bo nie znasz sytuacji.

Gość gość
Zdobadz konkretny tel moze do osrodka adopcyjnego?powinni pomoc

Gość gość
Wykazujesz się ogromną dojrzałością. Dziecko na pewno zaadoptuje rodzina, ktora go pokocha i zapewni dobry start w zycie.

Gość gość
nie możesz tego załatwić w inny sposób ? chcesz oddać rower czy dziecko ? idż do najblizszego osrodka i tam pogadaj a nie na forum .... :o

Gość gość
Dzwonilismy. Oni podają tylko w teorii :( w dodatku słyszelismy, ze oni nie maja pozniej wplywu na rodzine adopcyjną, a chcielismy oddac ze wskazaniem ;/

Gość gość
Dziecka nie daje sie byle komu...jak jestes np nieuleczalnie chora i masz malo czasu to pospiesz sie, zreszta dla dziecka im szybciej tym lepiej.

Gość gość
własnie dlatego chcemy oddac ze wskazaniem. Zeby nie odcieli kontaktów ojca z dzieckiem. 2, to moja pasierbica i to ja mam destrukcyjny wpływ na nią. Psychicznie nie daje rady...

Gość gość
zgłoś się do swojej socjalnej, bo zapewne ją masz

Gość gość
opieki socjalnej? nie, nie mamy

Gość gość
a możesz wyjaśnić dlaczego chcesz to zrobić ?

Gość gość
Czyli to nie twoje dziecko a twojego chlopa.. chore. Po drugie piszesz o nim w formie zenskiej, a temat jest o 3 latku. Glupie provo

Gość gość
jesli ty masz zly wplyw na nia, to oddaj siebie do jakiegos osrodka :O a ojca jej wspolczuje, bo macoche to moze miec nie jedna ale ojciec-piiz/da przeklada fiu//ta nad wlasne dziecko :O

Gość gość
To dziecko Twojego partnera? Mozesz powiedzec czemu masz na nia destrukcyjnny wplyw? Mala Cie nie zaakceptowala?

Gość gość
czepiasz sie literówki? wystarczajaco nerwów już zżarłam zeby sie teraz byle anonim dowalal formy. Chcemy ją oddać bo sobie nie radzimy. We mnie ona nigdy matki nie bedzie miała. Ja sama ze sobą mam problemy w sumie od 20lat juz. Moj partner tez sobie z nią nie radzi, nawet z pomocą psychologa. Nie chcemy żeby to dziecko do konca sie zdemoralizowało..

Gość gość
Trzeba było, wziąć faceta bez dziecka ...

Gość gość
Byle co jest w stanie mnie wyprowadzic z równowagi. Sprawa sie ma inaczej kiedy tego dziecka nie ma z nami. Swoje problemy potrafimy załatwiac w spokoju. A na dziecko oboje sie wsciekamy... Nie chce zeby miała takie zycie.

Gość gość
jak to zdemoralizowało.. ? dziecko uczy się od rodziców .. to co wy patole ?

Gość gość
znajdź lepszy temat do śmiechu, ten nie jest śmieszny

Gość gość
To weź zostaw tego faceta będzie lepiej dla niego. Jesteś straszna egoistka. Pomyślałaś co to dziecko będzie czuć jak z dnia na dzień je oddacie. A co z matka dziecka?

Gość gość
to dziecko zostało porzucone przez matke. Ojciec od początku sobie z nią nie radził, a ta robila co chciała. Z kolei ja nie daje jej sobie wchodzic na głowe i problemy rozwiazuje krzykiem i karami.

Gość gość
A nie wiesz że jest coś takiego jak bunt 3 latka? Wyrośnie.

Gość gość
tak? dziecko buntuje sie przez 3 lata od urodzenia? wątpie. jej matka była francą i dziecko wdało sie w nią.

Gość gość
A długo jesteś z ojcem dziecka? To normalne że dziecko czuje zagrożenie że straci ojca dlatego chce zwrócić na siebie uwagę. Weź najpierw Ty skorzystaj z psychiatry.

Gość gość
jak mówiłam., Nie dajemy sobie rady i lepiej bedzie jak wezmie ją na wychowanie ktos kto sie na tych dzieciach zna. ona obojgu nam krwi psuje. oboje jej nie chcemy. Pytanie zadałam o to ile trwa taki proces i jak wyglada

Gość gość
wez skorzystaj? lecze sie 20lat. Nie ma ze mną wiekszych problemów, prócz aspolecznosci i nadmiernej gorliwosci.

Gość gość
ale czuby z was jakas idiotka robi se ubaw a wy wierzycie

Gość gość
tsa, chcialabym zeby to byl zart i sen. ten diabeł wykancza nas oboje