Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po ciąży w wieku 21 lat!

Polecane posty

Gość gość

Co siądziecie? Zaszłam w tym samym roku co urodziłam...masakra!!!

Gość gość
Ja sądzę, że kiedyś uznasz, że dobrze się stało :-) Ja miałam dokładnie tak samo. Miałam 20 lat, gdy urodziłam syna, po 4 miesiącach zaszlan w kolejną ciążę i mając 21 lat byłam już matką dwójki dzieci. Wtedy wydawało mi się, że to dramat i ze w takim tempie do trzydziestki będę mieć co najmniej siedmioro dzieci :-D ale na szczęście zakończyliśmy z mężem na tej dwójce ;-) Dziś syn ma 11 lat, a córka 10. Nie żałuję, wręcz przeciwnie. Owszem, nie zakladalam takiego scenariusza i w życiu świadomie bym się nie zdecydowała na taką ekspresową reprodukcję :-P ale teraz się cieszę. Kiedy konczylam studia, dzieci były na tyle duże ze od razu mogłam iść do pracy i tak się stało :-) do tego w swoim zawodzie. A szefowa nie martwila się, że za chwilę zniknie na macierzyński--P

Gość gość
Mam dwie córki rok po roku. Starsza 1,5 roku, młodsza 4 miesiące. Tyle, że ja jestem 10 lat od Ciebie starsza. I żałuję jak cholera, że nie zabrałam się za dzieci jak byłam w Twoim wieku. teraz miałabym już odchowane. I mówcie co chcecie, ale dwudziestolatce jest łatwiej znieść ciążę, poród, połóg, nieprzespane noce. Organizm szybciej się regeneruje po ciąży, no i dwudziestolatce o wiele, wiele łatwiej spalić ciążowe kilogramy. Ja po tych dwóch ciążach wyglądam jak stara baba. Ty za 10 lat pewnie nadal będziesz wyglądać szczupło i młodo. A dzieci będą już duże, więc będziecie mogli z mężem korzystać z życia.

Gość gość
Jak zwykle głupie gadanie o korzystaniu z życia jak dzieci podrosną... Po 40stce to już nigdy nie będzie to samo co u 20 latki, inne rozrywki, możliwości, znajomi... Korzystać z życia owszem można na wiele sposobów ale nigdy nie przeżyje się tego co 20 letnia paczka znajomych nie mająca ograniczeń.

Gość gość
A może dla nich korzystanie z życia to nie "paczka znajomych", imprezy i chlanie, a np. podróże po świecie (nie do Grecji i Tunezji, tylko w naprawdę egzotyczne miejsca)? Na to trzeba pieniędzy, a o nie łatwiej gdy ma się 30+ lat niż 20.

Gość gość
Sądzę że w takim tempie i lekkomyślności do 40-stki będziesz mieć 10-ro dzieci albo i jeszcze więcej

Gość gość
07:51 Święta racja. Po 30-tce już nie ma tej beztroski i radości życia. Wszystko jest już takie opatrzone. 30-latka już nie czuje żeby nie wiadomo co traciła mając te dzieci a 20-latka już bardzo. Młodość to unikalny czas. Jeden taki na całe życie. A to co później to już ani ciało nie jest takie śliczne ani w umyśle już nic tak nie robi wrażenia, ani zakupy, ani podróże, ani spotkania ze znajomymi. Gadanie że ktoś mając w wieku lat 20-tu dzieci po 30-tce wreszcie może korzystać z życia to jest dla mnie tak samo jakby dziecko zabrać dzieciństwo i nakazać mu 10-letnie roboty w polu a w wieku lat 20-stu dać mu zabawki i powiedzieć mu, pobaw się i nadrób stracone dzieciństwo. Czy 20-latka byłaby już w stanie to robić ? Nie ten etap rozwoju po prostu. Co sie straciło to już nie wróci.

Gość gość
O! Witaj w klubie. Poczatki sa ciezkie ale potem będzie tylko lepiej. Niemowlakowanie przeminie i odzyjesz ;)

Gość gość
12.44 a co jej zazdroscisz ? Na co te zbedne komentarze. Autorko co sie stalo sie nie odstanie staraj sie wyciagac pozytywne wnioski . A takie zazdrosne rury zawsze sie znajda i beda komentowac. Wszedzie ich pelno.

Gość gość
W wieku 40lat musisz pracować,a co z wnukami?

Gość gość
Osoba po trzydziestce z dziećmi w wieku nastoletnim nigdy nie będzie tak beztroska jak bezdzietna dwudziestolatka. Ktos słusznie napisał, że tego czasu sie nie nadrobi. Poza tym, co to za stwierdzenie "będziesz już mieć odchowane dziecko" w domyśle, że czas z małym dzieckiem to coś na kształt ospy, która jest nieprzyjemna i którą trzeba zaliczyć. Ja mam odchowane dziecko, pyskatego nastolatka i dużo milej wspominam czas, kiedy było przedszkolakiem.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Już miałam głupie myśli co zrobić...:( Teraz się nawet cieszę jeśli się to stało drugi raz :)

Gość gość
do gość dziś - tylko jak tak będzie rodzić jedno po drugom do osiągnięcia wieku ok. 50 lat to kuźwa niezła jej drużyna wyjdzie