Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie i czy w ciązy za granice?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, jaki kraj polecacie na wakacyjny wyjazd? nigdy nie bylam na takich prawdziwych wakacjach. chcemy pojechac gdzies w sierpniu,o ile oczywiscie lekarz wyrazi zgode. moze ktoras z Was gdzies byla w ciązy i moze cos polecic? tak jak pisalam, nie bylam nigdy w krajach typu np. chorwacja czy grecja, i nie wiem czy kobieta w ciązy jest w stanie udanie spedzic ten czas - glownie chodzi mi o wysokie temperatury. nie chcialabym wydac kasy za pobyt a potem siedziec w hotelu i zdychac.

Gość gość
dodam , ze w sierpniu kiedy planujemy wyjazd bylabym pod koniec 2 trymestru.

Gość gość
up :)

Gość gość
Ja jestem w połowie drugiego trymestru i jest mi cały czas słabo. Czekam na koniec upałów. Szczerze? Odradzam.

Gość gość
ja jestem w 17 tyg i poki co czuje sie swietnie, moze poza bezsennoscia. z jednej strony kusi mnie zeby gdzies wyjechac (nie bylam nigdy na takich wakacjach), ale z drugiej strony sie boje - np wlasnie upalow, przegrzania. moze ktoras z Was byla w kraju , ktory mozna polecic kobiecie w ciązy? ewentualnie pozostaje nasze polskie morze, nawet tam nie bylam kilkanascie lat, a w razie czego latwiej o pomoc medyczna

Gość gość
Polskie morze bardzo lubię, ale to trzeba znaleźć odpowiednie miejsce, żeby nie kisić się na plaży gdzie co krok parawan (te zdjęcia z zatłoczonych plaż wyglądają koszmarnie), ani nie lecieć kilometrami nad dziką plażę. Nie mówiąc już o tym że teraz będziesz miała problem ze znalezieniem czegokolwiek, o przyjemnym pokoju w normalnej cenie nie wspominając, mi 2 tyg. temu cudem udało się znaleźć pokój i to tylko dlatego że pani wybitnie słabo się reklamuje w internecie. Upały bywają dokuczliwe i naprawdę trudno to znosić w ciąży. Koniecznie potrzebujesz się wygrzewać? Bo szczerze polecam Skandynawię, masa ciekawych miejsc, bardzo przyjemny klimat, piękna przyroda, świeże powietrze, jest co robić i kiedy przygrzeje (rzeki, kanały, jeziora, fiordy ale i piaszczyste plaże) i kiedy zimniej. W Norwegii drogo wprawdzie jak diabli, nie wiem jakie macie fundusze i jakiego komfortu potrzebujesz, ale już Szwecja bardziej przystępna, zwłaszcza jak coś wyłapiesz na portalu rezerwacyjnym i pojedziesz poza szczytem sezonu.

Gość gość
no wlasnie nie, nie potrzebuje sie wygrzewac, nawet za bardzo nie przepadam za wypoczynkiem polegajacym na lezeniu plackiem. szukam kraju gdzie w ciąży mozna fajnie spedzic czas, cos zobaczyc, cos zwiedzic, najlepiej nie umierajac przy tym z goraca. dzieki za podpowiedz :) (ps: mi to sie marzy islandia :) )

Gość gość
Nie czas na to serio

Gość gość
Ja bylam w 20 tyg w Hiszpanii i czulam sie rewelacyjnie. Dbalam tylko o nawadnianie i nieprzegrzewanie. Mialam wykupione ubezpieczenie jakby co, zabralam ze soba leki i karte ciazy. Od 24 tyg ciazy trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ze mozesz leciec samolotem (najlepiej po angielsku).

Gość gość
Chorwacja powinna być ok - zwykle nie ma tam aż tak strasznych upałów, jest w miarę blisko więc dowolnym transportem możesz wrócić gdyby coś się działo, nie musisz tam lecieć samolotem gdyby lekarz miał przeciwwskazania (no i nie wiem jaki środek transportu najlepiej znosisz w ciąży), jest tam dużo do zwiedzania jak i ładne plaże zwłaszcza na południu (ale głównie żwirkowe).