Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana mama 0

27 mies dziecko nie woła siku

Polecane posty

Gość gość
wszytsko przez pampesry

Gość zdedperowana mama 0
Jestem załamana córka dalej nie wola siku, postęp jest taki że są dnie gdzie nie zrobi siku w majtki, ale to ja muszę pilnować by tak co dwie godziny lub 40 min po wypiciu czegoś posadzić ja na nocnik. W tym momencie ma typowy bunt 2 latka wszystko jest na nie. Czy to moze być przyczyną że nie sygnalizuje że chce siku?

Gość gość
Autorko dziecko ma czas do 3 roku

Gość gość
36 miesieczniak juz nie sika w majty;)

Gość gość
Jak nie nauczylas to tak masz. Moje dzieci od roku nie nosily pampersow.

Gość gość
Moje dziecko wolalo o nocnik od od 13 mca zycia

Gość gość
na cafe to już 6 mies dzieci siedzą na nocniku

Gość gość
trudno.

Gość gość
Mój syn załapał dopiero jak miał 3 latka

Gość gość
Wszystkiego trzeba nauczyc a nie czekac az samo zalapie. Jest lato ,wiec niech leje w majty. Leje ,pierzesz ,suszysz na dworze ,myjesz podloge. I tak w kolko. Jest lato wiec ucz teraz i nieczekaj do zimy.

Gość gość
Przerwij akcję na tydzień. Później podkładaj tetrową pieluchę. Jeśli masz możliwość, rozbierz dziecko do majteczek. Ono musi zauważyć, kiedy robią się mokre. Dziecko jest po prostu zaaferowane innymi sprawami i dlatego nie potrafi przewidzieć chwili, w której zaczyna sikać i dlatego nie umie wstrzymać sikania. To w tym wieku u dużej częśc***ampersowych dzieci normalne.

Gość zdedperowana mama 0
Dzisiaj dwa razy się sikala, zawołała już jak miała mokro. Nie ubieram jej pampersa, majtki i czasem tetrowke. Cieszy się jak zrobi siku do nocnika, bije brawo. Zawsze ja chwałę przytulam czasem dostanie jakąś nagrodę Córce zaczęła przeszkadzać tetrowke i pomyślałam że to może znak że zacznie wołać bo już nie chce jej ubrać Od września idzie do przedszkola, chciałabym żeby dzieci się z niej nie śmiały. W

Gość gość
Niech leje w majty i spodnie. Zadnej tetrowej pieluchy. Zajedziesz prawdopodobnie pralke w sierpniu;) dwa razy na dzien to nie jest zle. Bedzie coraz lepiej.

Gość gość
przetestuj sposób z kubeczkiem,będzie chętnie robić,sprawdzone ,potwierdzone

Gość Ana345
Moja córka była lepsza:-) Noce bez pampersa przesypiała bez problemu. Jednak w dzień owszem siadała na nocnik ale w majteczkach i załatwiała swoje potrzeby fizjologiczne... Nie biegłam od razu tylko za chwilę żeby poczuła , że nie jest fajnie... Po kilku dniach załapała, że jednak trzeba zdjąć majteczki do sikania:-) Tak więc, dzieci mają różne pomysły i w różnym czasie dojrzewają...

Gość gość
Właśnie tak robię,pieluche odstawiła i jak tylko zaczyna sikać po posiłku,to mu podaje kubeczek plastikowy i mi oddaje z radością.A jak mnie nie ma,to robi na nocnik ,mówi że już zrobił.Mi to smakuje i on to wie :)