Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego starszym kobietom tak bardzo przeszkadza jak młode się malują albo

Polecane posty

Gość gość

seksownie ubierają? Nie chodzi mi o takie skrajności kiedy nastolatka zakłada metrowe tipsy i tonę makijażu, ale nieraz jak np. taka 20 latka ubierze się w powiedzmy opieta sukienkę, zrobi ładny makijaż i np. założy szpilki to starsze babki komentują jak ona się mogła tak wystroić, że gówniara, a sie tak stroi itd. Z czego to wynika, z zazdrości? Jak jest ładna to niech pokazuje figurę i urodę, ważne żeby to nie bylo wulgarne

Gość Cgość
Bo im żal ze juz sa stare i stoją jedna nóg nad grobem, zazdrosne purchawki plus swietojebliwe katolickie świnie

Gość gość
Albo nieraz słyszę takie teksty w pracy " ta i ta dziewczyna jsie już tak stroi do szkoły, za moich czasow nie mozna bylo miec w ogole makijazu". A co im delikatny makijaż przeszkadza u np. licealistki? Nie jest to wulgarne, a wygląda ładnie, tak samo jeśli ubierze się kobieco to juz komenatrze, ze ona sie tak wystoila...

Gość gość
Licealistki nie mają 20 lat, są młodsze. Pewnie im żal, że dzieciakom w głowie sex. Oczywiście 20-tka to nie dzieciak, ale 16-17 latka ju ż tak

Ja mam sąsiadkę 60plus ( nie wiem ile dokładnie może mieć lat ) i zawsze jest " zrobiona" ale nie na dzidzię piernik tylko delikatnie podmalowane oko i usta w delikatnych beżach, włosy ułożone i pomalowane też na stonowany kolor paznokcie, aż miło popatrzeć. I taka wyluzowana jest o wszystkim można pogadać, ma też koleżanki, które zachowują się podobnie, więc nie ma co generalizować.

Gość gość
Nie wiem skąd masz takie informacje...nigdy nie słyszałam żeby komentowały w taki sposób> natomiast widzę ze szykujesz prowokację:P

Gość gość
Ja nie widze licealistek wygladajacych kobieco. Czesc wyglada dziecieco, one sa czasem pomalowane, np. rzesy i paznokcie. Ale czesc wyglada jak prostytutki. Prawie cale piersi wyskakuja z bluzeczki, spodnica krotka az posladki wystaja dolem. Wielkie szpile, wielkie tipsy, skosne kreski na powiekach.

Gość gość
Nawet jak 17 latce w glowie seks to co w tym zlego jesli ma jednego chlopaka i jest odpowiedzialna?Zycie ma sie jedno. O ile nie naraza swojego zdrowia przez kontakty z roznymi partnerami ani nie zajdzie wciaze to jest ok Universum- oczywiscie sa i takie, al mnostwo jest wlasnie takich krytykujacych nawet juz takie dziewczyny dorosle, powyzej 20 lat, ze jak to ona sie ubrala i takie tam

Gość gość
08:52 a ja slyszalam i to nie raz

Gość gość
Zreszta nie tylko starsze. w ogole zauważylam taka tendencje wsrod czesci ludzi - bo moze nie wszystkich- ze jak kobieta jest seksowna to zle bo pewnie pusta itd. a jak jest szara myszka i skupia sie tylko na nauce/pracy to powinien byc wzor. NIby dlaczego?

Gość gość
Żal dziewczyn, jak młodo zaczną, to pudernicami już na wieki zostaną.

Gość gość
Za trudne pytania zadajesz z rana autorze:) Twoje pytanie i odpowiedzi na pewno zmienią życie całej ludzkości hehee

Gość gość
Nastolatkom jest generalnie sex w glowie, bo to normalne i hormony. Ale co do odpowiedzialnosci, to osoba ktora uprawia sex a nie zarabia na siebie nie jest odpowiedzialna. Raz. A dwa, chyba mylicie wyglad seksowny z k***w/skim. Seksowny moze byc blysk w oku, inteligencja, detale. A osoba, ktora wywala swoje seksualne atuty wprost nie jest seksowna, tylko wulgarna. Bycie seksownym przystoi w klubie wieczorowym, nie w szkole, nie w pracy - chyba, że ktoś pracuje jako tancerka erotyczna.

Gość gość
Odpowiedzialna 17 latka uprawiająca seks ? buahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahaha !!!! ŻYG !!! Przecież ona chce żeby ją rodzice utrzymywali i we wszystkim pomagali. Jaka tu może być odpowiedzialność ? Ona nawet nie ma fosy na antykoncepcję ani na konsekwencję jej zawodności (skrobanka lub wychowywanie dziecka) - a nie ma 100 % metody zapobiegania ciąży ? A może napiszecie, że nastolatka chce urodzić dziecko ? ŻYG ŻYG ŻYG i jeszcze raz ŻYG.

Gość gość
Uważam, że już od powiedzmy 16 roku zycia seks moze byc dopuszczlany i nie jest czyms złym pod warunkiem, ze dziewczyna jest odpowiedzialna, zabezpiecza sie i ma jednago chlopaka, nie zaniedbuje nauki itd. Sama stracilam dziewictwo nie wiele pozniej bo jak mialam 18 i jakoś nie zaszlam w niechciana ciaze bo sie zabezpieczalam, skonczylam studia , mam prace, jakos wyszlam na ludzi. No i jak sie chce to mozna, a przynajmniej korzystam z zycia ;)

Gość gość
Ja mam 19 lat, zaszłam w ciążę z moim sporo starszym partnerem i teraz jestem w 5 miesiącu ciąży. On się stara i pracuje, ja też. Rodzice chcieli pomagać. Nigdy bym się na to nie zgodziła, bo to moje dziecko, moje życie, nie ich i powinnam być odpowiedzialna za to co zrobiłam. A nie ze oni by z czegoś zrezygnowali żeby mi pomóc. Mam pomoc i wsparcie w partnerze, to nasze dziecko i musimy sobie radzić sami.

Gość gość
Oczywiscie takiej 16 latki nie powinno sie namawiac do seksu, ale mozna, a nawet powinno sie uswiadamiac o konsekwencjach, zabezpieczeniach itd. Ale jesli juz tak sie zdarzy, ze 16 latka uprawia seks, a przy tym jest rozsadna to nie sadze zeby bylo to jakies karrygodne, o wiele gorsze sa np. narkotyki itd.

Gość gość
"Nastolatkom tylko seks w głowie " nie bardziej niż ryczacym czterdziestkom które sa tak zdesperowane ze dają nawet ogłoszenia na kaffe , nie bądźmy hipokrytami

Gość gość
09:30- jesli jestescie w stanie poniesc odpowiedzialnosc za to dziecko i bedziecie dorymi rodzicami to tez nie widze tym nic zlego, gorzej jesli wasz mlody wiek w jakikolwiek negatywny sposob odbije sie na dziecku

Gość gość
Nie zmysłaj. Nikt ci nie zazdrości bo głupia jestes i będziesz.

Gość gość
A przeszkadza? To dlaczego ja nic o tym nie wiem? Wszystkie stare prukwy, które znam, są zadbane, pazury żelowe albo hybrydy z salonu stylizacji paznokci, kosmetyczka, fryzjer, te klimaty. Młode nieraz mają wygnite zębska, jakieś zniszczone włosy tanimi farbami, pazury byle jak zrobione i to ma być ładne? Czego tu zazdrościć? W każdym wieku można zachorować i umrzeć

Gość gość
zazdroszczą jej-ale ma urojenia :D

Gość gość
Moja matka ma wszystkie zęby i lepszą figurę niż większość moich koleżanek z liceum. Stara baba już, a nie utyła, bo nie żre bez opamiętania ☺

Gość gość
A koleżanki stale się odchudzają, niszczą sobie skórę tanimi kosmetykami, włosy ładne z natury, ale trzeba byle czym farbować i niszczyć. Kłopoty z cerą, zła dieta, ale trzeba poprawić sobie nędzne ego, że wszystkie inne nas nie lubią i zazdroszczą. Pytanie tylko czego? Pryszczy zamazanych korektorem i tanim podkładem i smrodu imitacji perfum, który się za nimi ciągnie ☹

Gość gość
12.02 Właśnie to samo chciałam napisać o swojej mamie. Ma długie piękne włosy no i chodzi często w rurkach bo nogi ma dłuższe niż ja. Myślę że, to kwestia dbania o siebie, każda maluje się i ubiera według własnego gustu i żadne komentarze nie wpłyną na to, że nagle zmieni swoje przyzwyczajenia.

Gość gość
Ogólnie stare baby są wredne.

Gość gość
do 12:11- oj, nie generalizuj, bo mogę powiedzieć, że młode są tak bezdennie głupie, że aż mnie włosy bolą!

Gość gość
Ja już jestem kobietą w podeszłym wieku, skończyłam 30 lat w tym roku. Wg. kafeteryjnych standardów, nic nie warte truchło, które cmentarzem śmierdzi. No i dobrze, tylko niech młode wytłumaczą staremu truchłu, dlaczego straszą makijażem i oszpecają się na różne sposoby? Młody człowiek już z natury dobrze wygląda, kiedy nic nie zwisa, ani się nie marszczy. Sporo dziewczyn nie potrafi się ubrać ani umalować tak, żeby dobrze wyglądać. Farbują włosy na obrzydliwe kolory jak granatowa czerń, czerwony albo jakiś niewydarzony popielaty blond. Same wyglądają jak stare baby, a to ledwie gimnazjum skończyło. Porażka ☹ Mieć 16 lat i wyglądać jak własna mama ☹

Gość gość
14.26 czytając twój komentarz nie mogłam uwierzyć, że masz 30 lat, bo brzmisz jak mentalnie podstarzała babka, która usiłuje pokazać jaka jest cool

Gość gość
bo ja chyba się urodziłam stara ☺ Tak na poważnie to pochorowałam się przez eksperymenty z kosmetykami, dostałam alergii i teraz mam kłopoty ze skórą. Na własne życzenie ☺