Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powoduje, że wyglądamy staro na twarzy

Polecane posty

Gość gość
Brak nawilżenia. Najlepiej uzupełnianego żelem z aloesem albo happy per aqua Floslek.

Gość gość
Nie powiedziałabym, że to kwestia genów (choć może częściowo). Wygląd cery bardzo często wiąże się ze sposobem naszego życia. Zła dieta, stres i niedosypianie mogą sprawić, że będziesz wyglądać na więcej lat niż masz w rzeczywistości. Warto więc postarać się choć częściowo to uregulować. Ja osobiście polecam stosowanie naturalnych biokosmetyków. Nie obciążą cery sztucznymi składnikami i sprawią, że będzie dużo lepiej wyglądać. Ja wybrałam polską luksusową markę Anna Pikura, która tworzy kremy do każdego rodzaju cery. W serii znajdziesz również kolagen, który warto stosować już po 26 roku życia, kiedy produkcja kolagenu w naszym organizmie (odpowiedzialnego właśnie za młodość ;)) zaczyna się zmniejszać. Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość gość
Stan skóry nie wpływa na to czy wyglądamy staro czy nie bo przecież w większości przypadków kobiety zakrywają ją podkładem. Można mieć piękną skórę i zwisający owal, piękną skórę i wielkie worki pod oczami, piękną skórę i nieustannie niezadowoloną minę i właśnie to sprawia że nasza twarz wygląda staro. Skóra może być piękna, wypchana kwasem albo naciągnięta botoksem a i tak można wyglądać staro. Wystarczy że pojawi się brodawka tak zwany włókniak przy nosie, ustach albo na czole i od razu plus 10 lat.