Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zapraszac na urodziny czy?

Polecane posty

Gość gość

Goscie sami maja pamietac? Jak to jest u was?

Gość gość
Jak nic nie organizujesz to nie. A jak coś planujesz to oczywiście że tak. A w razie czego miej jakieś ciasto albo tort bo może ktoś sam z siebie wpadnie odwiedzić jubilata.

Gość gość
Ja nie wyprawiam urodzin ani imienin . Nie lubię też takiego wpadania do kogoś bez zaproszenia. Oczywiście bez zaproszenia nie łażę nigdzie. Dotyczy to u mnie wszystkich i rodziny i znajomych.

Gość gość
Ale nas nie zaprasza, a jak nie przyjdziemy to powie, ze nie pamietamy o ur dziecka

Gość gość
Moim zdaniem powinno się zapraszać na konkretny dzień i godzinę - bo nie każdy ma czas akurat we wtorek w dzień urodzin swoich , dziecka, męża latać ze szmatą i piec czy kupować tort. Nie każdy też w ten dzień bierze wolne w pracy. Czasy są takie, że większość ludzi pracuje i w tygodniu ma nie za wiele czasu. Od razu dodam, że przez teściów ( niepoważnych ludzi ) nie wyprawiam żadnych urodzin- nie mam ochoty dodatkowo jeszcze ich oglądać 4 razy w roku :)

Gość gość
też tak myślę :)

Gość gość
I na urodziny i na imieniny zawsze zapraszam. W lecie, w zależności od dnia wypadającego święta zazwyczaj przesuwam na weekend, ale w okresie jesienno -zimowym staram się w danym dniu przyjąć gości. Podaję datę i godzinę, ale też nie robię problemu jak ktoś przyjdzie spontanicznie, w innym czasie, bo ma później jakieś obowiązki. A tak na marginesie, w czerwcu robimy wielkie rodzinne imieniny,zazwyczaj u teściów na działce teść Władysław, teściowa Janina, moi rodzice to Jan i Wanda, szwagierka Alicja, jej teściowie to Antonina i Piotr, mamy jeszcze w rodzinie 2 Pawłów, Emilię i Danutę... i kilku młodych osobników płci obojga w tym czasie na Świat przyszło. Nie mówiąc o wujku Marianie i najmniejszej, 9 miesięcznej Mariannie. W ten szczególny miesiąc wszyscy zbieramy się razem, ostatni weekend czerwca na wielkim ognisku u moich teściów, już bez zaproszeń - moja i mojego męża rodzina, każdy jakiś swój wkład do imprezy wnosi, ale już nie dajemy sobie prezentów. Po prostu w tym dniu chcemy pobyć z sobą, cieszyć się , a smucącym się choć na chwilę pozwolić zapomnieć o troskach. Wszyscy przyjezdni mają zapewnione noclegi. I dzisiaj mieliśmy taką uroczystość, jeszcze ognisko płonie, słychać śpiewy, a ja też z czerwcowym młodym solenizantem wróciłam do domu.

Gość gość
oj ja też nie lubię takiego łażenia po chałupach bez zaproszenia. To chyba zwyczaj z głębokiej komuny :(

Gość gość
ja też :(

Gość gość
Wizyta bez zaproszenia to zwykłe chamstwo, więc oczywiste jest, że jeśli się organizuje imprezę, to się zaprasza, a nie liczy na to, że goście sami wpadną na pomysł odwiedzin.

Gość gość
oczywiście, że zapraszać. Ja dla moich znajomych miałam mega niespodziankę, bo w mieszkaniu było pełno elementów dekoracyjnych z https://godanparty.pl/ . Te wszystkie balony i konfetti to był czad. A jedzenie to wiadomo, standardowo było zamawiane :)