Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczyny potępienia wiecznego

Polecane posty

Gość gość

Co może doprowadzić do definitywnej utraty duszy? -Gdy w sercu zagości uparte ,aroganckie i pełne pychy odrzucenie łask i miłości,którą jesteśmy obdarzani i jeśli ta zatwardziałośc pozostanie aż do śmierci.Chodzi o miłość nie tylko do Boga ale i innych ludzi. https://gloria.tv/article/WMkQWB1jMKbP2Xz7NsCV2VJhA

Gość gość
mam taką koleżankę w pracy

Gość gość
Ty szmato potępiona

a spodziewałem się "braku dziewictwa". Rozczarowaliście mnie :(

Gość gość
a bardziej konkretnie?

Gość gość
Konkretnie między nogami :-O

Gość gość
Też mam taką koleżanke w pracy, stara pannę, która ma za dużo czasu na wszystko i jest wielce wierząca a jakiś czas temu zrobiła mi krzywdę, osadzila mnie. Fałszywa jak większość.

Gość gość
"zrobiła mi krzywdę, osądziła mnie" fałszywa jak większość Trzeba by też ją zapytać o zdanie...Co? nagadała plotów, pozbawiła cię pracy, zabrała ci dobre imię - tak, jak mi zrobiła pewna osoba...pytam, czy to samo tobie wyrządzono? nie zawsze w gronie wierzących są osoby prawe i dobre...zgadzam się duużo plewy.... ale nie możesz tracić wiary w człowieka i w tych wierzących..

Gość gość
"Niech nic cię nie trapi, nic nie przeraża wszystko przemija; Bóg nigdy się nie zmienia; cierpliwa wytrwałość zdobywa wszystko, temu, kto posiadł Boga, nic nie braknie; Bóg sam wystarcza." Sw. Teresa z Avila

Gość gość
gość dziś x powiedz to osobie bezdomnej, głodnej, chorej, która nie ma złotówki przy duszy [ sorki, w kieszeni] w jakiej tam kieszeni, jak jest również naga :(

Gość gość
gość dziś gość dziś x powiedz to pierwszemu z brzegu proboszczowi żyjącemu na wypasionej parafii, z nadmetrażem, jeżdżącego furą o jakiej przeciętna owieczka Boża nie ma co marzyc,mającego zawsze pełną michę i zapewnioną wygodną starość aż do śmierci

Gość Ola 1111222
Nie wiem co tu wysyłacie ale według Biblii przyczyną potępienia wiecznego jest brak uznania Jezusa swoim Panem i Zbawicielem. youtube.com/watch?v=YGqYX-OLymU

Gość gość
Kochani, Sąd należy do Boga. A im biedniej wy żyjecie, tym większa dla was nadzieja życia wiecznego.

Gość Ola 1111222
A jest to bardzo proste ponieważ każdy człowiek jest grzesznikiem, nikt nie zasługuje za Zbawienie i dlatego Bóg posłał swojego Syna aby każdy kto w Niego uwierzy, uzna Go swoim Panem i będzie za Nim podążał będzie przez Niego uratowany i cała Biblia o tym mówi... Zobacz ten filmik który podesłałam wcześniej.

Gość Ola 1111222
"Kochani, Sąd należy do Boga. A im biedniej wy żyjecie, tym większa dla was nadzieja życia wiecznego." To nieprawda!!! Sąd należy do Boga ale my decydujemy którą drogę wybieramy i my mamy wpływ na to czy zostaniemy Zbawieni czy nie. Zbawienie nie zależy od tego czy żyjemy w biedzie czy nie. Wszyscy zasługujemy a potępienie: Nie ma sprawiedliwego, nawet ani jednego, nie ma rozumnego, nie ma, kto by szukał Boga. Wszyscy zboczyli z drogi, zarazem się zepsuli, nie ma takiego, co dobrze czyni, zgoła ani jednego. Rz 3 10-12 Ale Bóg posłał Jezusa Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. Jn 3 16 Który jako jedyny przeżył życie nie popełniając grzechy i za nas zapłacił: gdyż wydał na śmierć swoje życie i do występnych był zaliczony; on, który poniósł grzech wielu oraz wstawiał się za przestępcami. Iz 53-11 Albowiem Bóg nie posłał swego Syna na świat po to, aby świat potępił, ale po to, by świat został przez Niego zbawiony. Kto wierzy w Niego, nie podlega potępieniu; a kto nie wierzy, już został potępiony, bo nie uwierzył w imię Jednorodzonego Syna Bożego. Jn 3 17-18 Cała biblia mówi o Jezusie.... Chodzi o Jezusa, o oddanie Mu swojego życia, uznanie Go Zbawicielem i Panem, i podążanie za Nim, naśladowanie Go

Gość gość
8:58 Jesteś tak zaślepiona, że żal!!! To Bóg jest jedynym Sędzią każdego życia ludzkiego. Każdy człowiek spotka się za Sprawiedliwością Bożą, każdy. Mt 19, 24: „(…) Jeszcze raz wam powiadam: Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego.”)

Gość gość
"Kochani, Sąd należy do Boga. A im biedniej wy żyjecie, tym większa dla was nadzieja życia wiecznego." Co nieprawda? Prawie, we wszystkich opracowanicah, szczególnie rozważaniach można znaleźć takie czy podobne zdania...

Gość gość
Ty szmato

Gość gość
8:58 Te słowa "kochani itd" są adesowane do osób wierzących.

Gość gość
Jestem katoliczka ale nie rozumiem jednego: ja będę oceniona tylko i wyłącznie za moje uczynki i grzechy. Gdy je robię to mój wybór drogi do nieba lub do piekła. Jednocześnie to Bóg stworzył zło a ja jestem obarczona śmiercią Jezusa tylko dlatego ze ludzie pierwsi zdecydowali ze wybierają grzech a nie ja. Jaka to sprawiedliwość? Ktoś kiedystam wybrał grzech, przez to Bóg dał Jezusa na smierć a ja mam teraz za to przepraszać?

Gość gość
Ty szmato wierzaca

Gość gość
Właśnie idę do Kościoła, pomodlę się za stan waszej wiary.

Gość gość
Właśnie o tym mówiłam wyżej ZA CHWILE CI.WIELCE.GŁĘBOKO WIERZĄCY RZUCĄ SIE.DO GARDEL INNYM WIERZACYM (szczerze wierzącym w Boga jednocześnie nie.są.zaślepieni i nie słuchają wszystkich księży często jezdzacymi sportowymi furami, mający dzieci etc.) kiedyś jeden z takich księży nie dał mi odpuszczenia grzechu w wyjątkowej chwili (pogrzeb) szczerze chciałam i postanowiłam poprawę. Miał to gdzieś. Odeszłam od konfesjonalu zaryczana. Jakie moje zdziwienie było gdy z konfesjonalu wyszedł sam proboszcz mający 3 dzieci a teraz najlepsze -każde z.inna kobieta!! Od tamtego momentu coś we.mnie pękło. Już nie bronie księży.

Gość gość
Ty szmato bez wiary

Gość gość
9:38 rozumiem Cie, ja też.zadaje sobie to pytanie. Dlaczego skoro Kocham Boga ale nie miałam wpływu na to co.kiedyś było mam cierpieć cierpieć? Dlaczego Bóg nie na karmi dzieci glodujacych w Afryce?! Dlaczego pozwala na molestowanie i inne paskudztwa? Dlaczego to nie ja czy Ty.nie znaleźliśmy się w gronie osób które żyły.gdy Jezus chodził po świecie? Ale to chyba nazywa się.TAJEMNICA WIARY...Nie wiem.

Gość gość
To ze nie karmi dzieci to rozumiem bo od początku było powiedziane ze nie wtrąca się fizycznie w to co się dzieje na ziemi. Jednak to Bóg mógł nie stwarzać zła i żylibyśmy jak aniołowie. Dziwne to wszystko i często bez logiki choć również wiem ze Bóg jest. Za to ze z góry jestem grzesznikiem bo kogoś tam kiedyś Bóg wystawił na próbę i ten ktoś ja nie zdał a z drugiej strony niby tylko ja decyduje o swoich grzechach- to już nie rozumiem.

Gość Ola 1111222
Ja tylko napisałam co Biblia mówi o Zbawieniu, zacytowałam konkretne fragmenty. Nie rzucam się nikomu do gardeł. Chcę Wam tylko pomóc. Błogosławię Was wszystkich i życzę miłego dnia.