Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie wszystkie dziewczyny chodzą w szpilkach?

Polecane posty

Gość gość

nie rozumiem, jeżeli starają się ładnie wyglądać, to szpliki są nieodzownym elementem.

Gość gość
sam zaloz szpilki i naucz się w nich chodzic to sie przekonasz dlaczego nie wszystkie dziewczyny lubia sie torturowac dla ladnego wygladu

Gość gość
Racja racja , kobieta bez szpilek wyglada na zaniedbaną i mało kobiecą

Gość gość
dodam jeszcze, że kobieta bez makijażu i bez szpilek, to jakby nie kobieta

Gość gość
no no, a facet w rurkach, z brzuchem większym od wydm w Łebie, to tez nie lada atrakcja hahaha:) i jeszcze wymagania, bo chciałaby mieć zadbaną kobietę w szpilkach, a sam po 30 tce zakola i brzuchol. Zanim zaczniesz wymagać, zacznij od siebie:P

Gość gość
14:37 Taaak :-)

Gość gość
ja nie muszę wymagać, ani zaczynać od siebie bo moja kobieta codziennie w sukienkach z makijażem i w szpilkach aż to nudne już jest :D

Gość gość
kiedy rozprawa? :p

Gość gość
Ja w glanach chadzam.Niech ktoś skomentuje...a glanem boli :)

Gość gość
a ja mogę biegać zarówno w trampkach i szpilkach, jak mi się chce:)

Gość gość
Nie chodzą, bo dbają o swoje zdrowie i o swój komfort, tłuku. Wiele kobiet dziś cierpi też na niewydolność żylną - noszenie szpilek przy tym to czysty debilizm i gwarancja żylaków w niedługim czasie.

Gość gość
Ja noszę buty na obcasie do 5 cm i takie buty mi się podobają i są przede wszystkim wygodne.

Gość gość
sierpień och ty czubie :D x oczywiście, że zdrowie i tak dalej ale kobieta, która umie chodzić w szpilkach po prostu robi kolosalne wrażenie przynajmniej na mnie :classic_cool:

Gość gość
...a potem jej zniszczony kręgosłup zrobi kolosalne wrażenie na ortopedzie ☺

Gość gość
Bo to niezdrowe I niewygodne. Lepsze sa szerokie obcasy I koturny

Gość gość
można chodzić w szpilkach, ale to nie są buty wygodne ani bezpieczne. Na pewno nie na nierówne chodniki, raczej na imprezę, albo do pracy w pomieszczeniach

Gość gość
Dla mnie w ogóle wysokie buty są niewygodne. Chodzę tylko w płaskich. A wymóg wysokich butów dla kobiet na różnych uroczystościach lub w pewnych pracach już dawno powinien zostać zniesiony.

Gość gość
znany kaskader jak dublował w filmie kobietę, to założył szpilki i nogę złamał

Gość gość
Nie chodza, ponieważ nie ma takiego obowiazku. Żyj z tym, polski szarmancie.

Gość gość
ja nie noszę szpilek w ogóle i nie mam zamiaru. Stawiam na wygodę nie na wygląd i nikomu nic do tego ;) Myślę, że dzięki takim dziewczynom co unikają szpilek te które je zakładają mogą czuć się jeszcze piękniejsze ;) gdybyśmy wszystkie zakładały szpilki pewnie nie robiłoby to już takiego wrażenia na facetach i byłoby nudne, oklepane. A tak to właśnie dlatego, że tylko niektóre kobiety chodzą w szpilkach robią w nich wrażenie :)

Gość gość
Nadmierna lordoza, ból krzyża, pajączki na nogach… Takie skutki może mieć chodzenie w szpilkach. Szpilki zmuszają do zwiększonego napięcia mięśni i ścięgien, co u kobiet stale chodzących na szpilkach może doprowadzić do deformacji chrząstki stawowej i szybszego zużycia torebki stawowej i więzadeł. Kostki i łydki Kostki są wypychane do przodu, co zaburza krążenie w nogach i sprzyja pajączkom. Mięśnie łydek skracają się, a ścięgno Achillesa usztywnia. Może pojawić się ból przy chodzeniu na płaskich obcasach. Stopy Stopa to bezbłędny mechanizm amortyzacyjny, ale obcasy zaburzają jego działanie. 10-cm szpilki zwiększają o 30% obciążenie drobnych kości przodostopia. Zamiast elastycznego przenoszenia ciężaru z pięty na palce „wystukujemy” kroki – każdy krok to małe uderzenie w przód stopy od dołu. Skutek – miniurazy kości i nerwów X Moj***abcie często chodziły na szpilkach i teraz obie muszą mieć kapcie z drobnym obcasem bo inaczej kroku nie zrobią, a moja mama co tak kocha obcasy i mówi że to.swietne buty nie potrafi chodzić w płaskich bo nogi odpadają z bólu i narzeka na pajączki których ma chyba z tysiąc

Gość gość
mnie śmieszy jak w serialach paniusie chodzą w szpilkach po domu :D

Gość gość
Masz trochę racji, ale... Kiedyś pracowałem w takim miejscu, że prawie wszystkie kobiety chodziły w szpilkach i na mnie to dalej robiło wrażenie :D Na to nie ma rady. Po prostu szpilki są niesamowicie efektowne. To jak samochód sportowy :D Po prostu robi wrażenie, bo zmienia chód, postawę i budzi erotyczne skojarzenia. To się nie zmieni. Tak samo jest z makijażem. Robi wrażenie, nawet gdy go, w zasadzie nie widać. Moja kobieta, trochę dzięki moim namowom, przestała stale chodzić w szpilkach. Ale jest z tych, które bardzo lubią szpilki. I nie ma siły, aby zrezygnowała w ogóle. I nie mówię tu o wyjściach, imprezach, tylko o tym, że wkłada i cały dzień w nich chodzi.

Gość gość
O, sportowy samochód, dobre porównanie :D bo na mnie takie lamborghini robi ogromne wrażenie jak zobaczę to auto na żywo na ulicy :D ale gdyby tylko takie samochody jeździły to pewnie by mi się to w końcu opatrzyło ;) póki co to pamiętam dokładnie ze szczegółami gdzie widziałam lamborghini, jaki miało kolor, jak się drzwi otwierały itp. :D W ogóle to jeśli o to chodzi to mam dziwny odchył - uwielbiam się gapić na takie super samochody a jednocześnie jest mi głupio z tego powodu i udaję, że nie zwracam uwagi - bo nie chciałabym by ktoś mnie miał za jakąś blacharę bo podobają mi się takie fajne auta :D A ja nawet nie zwracam uwagi kto w nich siedzi - tylko po prostu sam samochód robi wrażenie, czy to takie złe? Mój facet mógłby i prawa jazdy nie mieć i jeździć rowerem - więc blacharą nie jestem ;)

Gość Marcin 34
Gość 15;17 Cóż, nie każdemu podobają się samochody sportowe:-) Ja tam wolę limuzyny... A moja żona ma tak długie i smukłe nogi, że nie musi sobie wydłużać chodząc w szpilkach:-). Poza tym ubiera się stosownie do sytuacji... Uwielbiam ją zarówno w butach na obcasie jak i w trampkach. Kobiety dbajcie o swój kręgosłup i stopy;-)

Gość gość
Nie jesteś blacharą :D Po prostu sportowe auta, są piękne, efektowne, od dziecka je uwielbiam :D Ja też pamiętam, gdzie widziałem dany samochód :D Chodzisz w szpilkach? :D Ja moją Panią, wożę samochodem (niestety nie sportowym :D) więc szpilki może częściej wkładać. Do roweru, to nie bardzo ;) Jest sens, zdrowie, bezpieczeństwo, ale jest też WRAŻENIE. I żadnymi słowami, tego wrażenie nie da się wyperswadować :D

Gość gość
Ale o co chodzi? Nikt wam nie każe chodzić w szpilkach, nikt nie zmusza do makijażu czy fryzury, nikt nie przystawia pistoletu do głowy i nie wrzeszczy bądź sexowna i kobieca. Możecie całe życie biegać w trampkach i dresach, tylko nie marudźcie potem jakie jesteście samotne lub że mąż zdradza. My mężczyźni jesteśmy wzrokowcami i uwielbiamy sexowny wygląd u kobiet.

Gość gość
Tylko potem ta seksowna kobieta będzie wam prezentowała żylaki większe od nóg które i tak będą całe czerwone od pajączków i będziecie oglądać piękne halluksy, wrośnięte paznokcie oraz coraz to bardziej przygarbione plecy. Okaz piękna normalnie, zwłaszcza gdy będzie jęczała że biodra, kolana, stopy i łydki pękają z bólu ;) Takie kobiety są nalrawdę piękne nie to co te które ubierają się elegancko tylko buty maja albo plaskie albo na mini koturnie (2-4cm) i nie mają nic zdeformowanego :)

Gość gość
Jak wasze kobiety mają nogi krótkie jak kaczuszki, to nie dziwię się, że uwielbiacie jak chodzą w szpilkach:-)