Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wulgarny 15 latek?

Polecane posty

Gość gość

syn w nerwach nazwał ojca idiotia i głupkiem? Czy to już norma z dzisiejszymy nastolatkami? Syn bardzo nerwowo przechodzi dojrzewanie ale ostatnio już nic nie pomaga, komputer wzięty , telewizor wzięty i nadal nic.

Gość asiutka    1999
Ja dostałabym lanie pasem i to co najmniej 25 pasów

Gość gość
to ty nie widzialas jak młodsi potrafia byc wulgarni - ty k****, cwelu, pedale, frajerze, huju, pisdo potrafia pobić mlodszych, nasikać na nich, rozebrac ich i zmuszac do masturbacji przed smartfonem a potem maja na kogos ''haka'' albo zmuszaja do haraczu - takie rzeczy teraz są :( sama ciagle na placu zabaw slysze jak dzieci w wieku 7-10 lat wyzywaja się od dziwek, pedalow, szmat a rodzice nic, cieszą sie, sprobuj zwrocic uwage to dostaniesz w zęby albo cie psem poszczuja

Gość gość
Za dobrze dzieciom jest. Swiat jest taki, ze co jakis czas musi byc wojna. Nic nie przywoluje do szacunku i porzadku tak jak straszna bieda, cierpienie i smierc. I nic tak nie ratuje mocarstw.

Gość gość
to ja autorka, to ze dzieci miedzy sobą są wulgarne to zdaje sobie sprawę, ale że do rodzica to już totalnie się załamuję, syn na wszystko zastawia się znęcaniem nad dzieckiem , i że to my jesteśmy niedobrzy a on biedulek , którego ponoszą newry i o wszystko trzeba prosić 100 razy, już odpuśiłam w wielu rzeczach ale nawet w tej też mam. Klapsa nie dam bo się znęcam, to jaki kary jeszcze? Rozmowa nie daje nic , ma nas totalnie za nic. W szkole jest normalny, wręcz się boi nauczycieli.

Gość gość
U nas to samo z tym ze syn ma 12 lat i wg.niego nauczyciele to debile a szkola jest do d**y

Gość gość
Mój syn ma lat 15. Miedzy Kolegami różnie bywa, wiem ,ze pewnie wulgarnych słów używa.Nie moze pozwolić wejść sobie kolegom na głowę, musi sobie jakos radzić.Przywódcą jakimś nie jest , ale za popychało też nie da sie zrobić. W domu miły , pomocny, kochany. Oby jak najdłużej.

Gość gość
Wyrzuć z domu. Po co ci on. Jak skończy 18lat to jeszcze Was będzie xastraszal. Może i jak był mały to było dobre dziecko ale tego dziecka już nie ma. I nie ma co tego tłumaczyć wiekiem dorastania.wiem co mówię.

Gość gość
Może znajomi mają mózgi i nie ma potrzeby się na nich denerwować ? A wy faktycznie jesteście zamuleni i trzeba na was się wydrzeć, zebyscie COKOLWIEK zrobili?

Gość gość
Autorko czy obcym ludziom też pozwalacie wyzywać się od debili? Chyba nie . Więc dlaczego pozwalacie na to swojemu synowi? Co on z dnia na dzień z grzecznego dziecka zmienił się w chama?

Gość gość
mamy jeszcze dwójkę dzieci ale sa zupełnie inne, każdy ma z was racje i na pewno my nie jesteśmy idealni ale te wulgaryzmy to już przesada,

Gość gość
no niech dalej pisowce dają za darmo 500+, to wyrośnie nam patologia

Gość gość
Jednorazowe, w kłótni wypowiedziane słowa nie świadczą o tym że jest wulgarny. 15 lat to okres dojrzewania, kształtowania odrębności, niezależności. W tym wieku odbieranie kompa to średni pomysł na karę. W ogóle karanie jest mało wychowawcze. Skup się na wyciagnaiu kknsweknwencji. Dla przykładu ostatnio moja 17 latka przegiela i zrobiła mi przykrość. Pogadaliśmy. Na drugi dzień rano zrobiła mi śniadanie. Myślę że to cenniejsza lekcja niż brak przywileju i przy okazji jeszcze większa złość na rodzica.

Gość gość
A miał powód? Sam też bywa tak obrażany? Bo wiesz... chłopaka w tym wieku to już należałoby traktować bardziej po partnersku, a ty nawet tutaj sprowadzasz sprawę do parku słów wykrzyczanych w złości...

Gość gość
Jak się wychowa tak się ma. Mój nie ma zabieranego kompa , tv za to bardzo dużo z nim rozmawiam i co ważne na spokojnie a nie zalatwiam z nim nic darciem mordy. Agresja rodzi agresje nie wolno w ten sposób postępować. Ojciec próbował drzeć morde i skutek był taki jak u was a odkąd załatwiamy wszystko spokojną rozmową nie ma najmniejszych problemów. Chłopak marzenie.

Gość gość
20:51 szczerze współczuję takim postepowaniem straciłaś dziecko. Nigdy Ci tego nie wybaczy i wcale się nie dziwię. Tak się nie robi ,trzeba dbać na co dzień o dobry kontakt z dzieckiem.