Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyjazd do skandynawii

Polecane posty

Gość gość

Mam 32 lata i wyjeżdżam do pracy do Norwegii. Będę tam pracować w firmie, w której oddziale pracowałem w pl. Jestem samotny i nie ukrywam, że liczę na poznanie jakiejś fajnej Skandynawki, Słyszałem jednak, że dla nich Polacy w ogóle nie są atrakcyjni i w życiu nie zainteresują się polakiem. Jak uważacie, czy jest szansa chociaż na jakiś romans albo dłuższy związek?

Gość Viiktoria
Dobrze mówisz po norwesku?

Gość gość
nie mówię jeszcze dobrze po norwesku, na razie na poziomie podstawowym, bo uczyłem się tylko w pl, nie byłem jeszcze w norwegii. Pojawiła się możliwość pracy tam w mojej firmie i postanowiłem z niej skorzystać.

Mna sie kiedys jedna szwedka zainteresowala i nawet po kritkiej rozmowie z nia na fejsie stwierdzam ze jara ją fakt ze jestem polakiem. Przedstawiam sie jako phil a ona ze phila nie pamieta ale filipa :D

Gość gość
Skandynawskie kobiety są bardzo wyemancypowane i niezależne. Nie dadzą się zdominować i zapędzić do kieratu, w związkach preferują partnerstwo i równy podział obowiązków. Polacy mają opinię szowinistów, więc nie wiem, czy jakakolwiek Norweżka zainteresuje się Polakiem.

Gość gość
Filipciu, ona się tobą nie jara. :D Szwedki po prostu są od małego uczone, że trzeba być miłym dla każdego, nawet kiedy okradnie cię i zgwałci.

Gość gość
ja na pewno nie jestem szowinistą:) ale słyszałem od wielu osób, że na pewno tam nikogo nie poznam, bo skandynawka na polaka w życiu nie poleci. W sumie nie wiem dlaczego, jestem normalnym, kulturalnym człowiekiem.

Gość gość
Zawsze możesz spróbować nawiązać bliższą znajomość z jakąś skandynawską kobietą. Tylko możesz trafić na feminazistkę, bo ich tam pełno. :D

Sama chciala mojego maila i fejsa i skype, ale fejsa i skype odmawialem, ja w ogole nie mam fejsa :D. I jeszcze na mnie sweetheart pisala, ahh.

Gość gość
polacy pracujący w budowlance mają gorzej, bo obracają się głównie w męskim towarzystwie, mają fatalne warunki mieszkaniowe. Ja będę miał dużo lepiej, kontakty w mieszanym towarzystwie, wynajmowane mieszkanie.

Gość gość
up

Ja sam chce skandynawie bo tam sie wydaje ze jest raj. Ale na razie bawie sie w anglii i w polsce. Ogolnie moj pomysl na wygryw totalny 110% zyciowy jest kupno domu w szwecji tam robie dojeebane studio i wszyscy ludzie ktorzy maja muzyke i graja wpadaja tam nagrywac grac i odpoczywac. Ci ktorych poznam. Potem kupie sobie mercedes sls i bede tam zyl w szwecji. To musialbym dostac niezly kontrakt z wytwornii z anglii. Tak okolo milion funtow. Jesli ktos odkryje ze ja i moj zespol to gwiazdy rocka to spadnie mi taka kasa z nieba ze szok pyty wtedy od razu kupuje bilet na najdrozsze linie samolotowe i lece do szwecji byle nie do sztokholmu. I zaczynam nowe zycie z dala od wszystkich i wszystkiego.

Gość gość
Gdzie jest milosc, narodowosc nie ma nic do rzeczy! Powodzenia i przedewszystkim PEWNOSCI SIEBIE!!!!!

Gość gość
skandynawia to nie raj na ziemi, może takim był, do czasu osiedlenia się tam zastraszającej liczby emigrantów z krajów muzułmańskich.:)

Gość gość
Mój kolega wyjechał do Norwegi jak miął 28lat, siedzi juz tam kilka latek i ma kobietę rodowitą Norweżkę. O dziwo w Polsce nie miał takiego brania, jak ma tam. I to jest częsta reguła, że osoby co u nas nie mają powodzenia, za granicą mają większe.

Gość gość
z tą pewnością siebie to właśnie u mnie średnio. Jak dotąd w kraju nie szło mi poznawanie dziewczyn, dlatego liczę, że to się zmieni jak wyjadę. Nie wiem, może głupio gadam...

Gość gość
wypowiedzi LittleAlien traktuj z dystansem, to nasz troll mitoman na wielu kontach i z wielką wyobraźnią ;)

Ja akurat jestem bardzo pewny siebie bo jestem zajeebistym perkusista :D. Skoro w anglii gram i nikt mi nigdy nie powiedzial ze jestem do dvpy oprocz mojego gitarzysty, to cos jest na rzeczy. Jak pierwszy raz sie spotkalem z moim zespolem to gralem na zywo od razu i co to bylo dwa lata temu i ciagle ze mna chca grac xD. Same pochwaly slysze a zero krytyki nigdy mnie nigdy nikt nie skrytykowal xD. Ja to juz mam we krwi i tyle.

Gość gość
o własnie co do LittleAlien jego powyższa wypowiedź wszystko potwierdza, łącznie z XD

A co mi muzulmanie moim krajem jest polska a nie anglia czy szwecja a tutaj muzulmanie to nie moj problem. Zresztavna wsi przy jeziorach i morzu nie ma muzulmanow. A nawet jesli to maja szczescie ze tam sa tez bym chcial.

Gość gość
dobrze, ale może zabierajcie głos w temacie a nie na temat jednej osoby, która trolluje całą kafe.

Muzulmaniw sa jak polacy tez wyemigrowali ze swojego kraju. Polak i muzulmanin sa jak bracia bo i ten i ten jeebie biede na zachodzie xD

Gość gość
gość dziś dobrze, ale może zabierajcie głos w temacie a nie na temat jednej osoby, która trolluje całą kafe. xx To odpisałam ci w temacie, a potem dodałam żebyś uważał na trola, człowiek ma dobre chęci a jeszcze mu się dostaje. Cześć.

Gość gość
dziękuję za wypowiedzi w temacie, nie obrażaj się:). Nie szło mi w pl, więc liczę, że wyjdzie mi w no. Chociaż tak naprawdę myślę, że srogo się zawiodę:)

Gość gość
też myślę, że się zawiedziesz, bo raczej polacy nie poznają za granicą kobiet zbyt często.

Gość gość
Nie obraziłam się, ale już i tak nie mam nic do dodania, znam tylko tego jednego kolegę co wyjechał do Norwegi.

Gość gość
hmm zazdroszczę mu, jeżeli naprawdę ma ładną dziewczynę. Zna norweski?

Gość gość
No zna, jest już tam kilka lat. Jak ona wygląda, nie wiem, nie pytałam i zdjec nie chciałam, ale on jest szczęśliwy i to najważniejsze.