Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mój facet jest przegrańcem?

Polecane posty

Gość gość
nie chodzi o to co skończył i ile obecnie zarabia ale o jego podejście do życia i siebie i jest ono fatalne. Nie jest przegrańcem tylko minimalistycznym leniem lubiącym wykorzystywać finansowo innych na razie rodziców a potem jak pozna bogatszą żonę i ta zgodzi się (bo może będzie brzydka jak noc) to żonę. Zostaw go. Dla niego najlepsza będzie brzydka i otyła ale bogata desperatka, która w zamian za to, że będzie z nią był to będzie go utrzymywać. Chyba, że ty jesteś taką desperatką

Gość gość
Tu autorka: Ja pracuję, zarabiam więcej od niego. Jak gdzieś wychodzimy, to płacimy po połowie. Raz wyjechaliśmy, ale dlatego, że miałam zapewniony hotel z pracy. Nawet miał problem, aby wydać kasę na bilet samolotowy dla siebie. Nigdy od niego nie dostaję prezentów, więc nie życzę sobie gadania, że jestem materialistką. Gdybym była materialistką, to znalazłabym bogatego faceta, który by mi coś fundował. On mi nic nie funduje. Dostosowuję się do niego. Nie chce chodzić do knajp, to nie chodzę. A sama nie zamierzam mu niczego sponsorować, bo na łeb nie upadłam. Jak mamy gdzieś jeździć albo robić to płacimy po połowie, bo ja nie bedę za dorosłego byka płacić.

Gość gość
Pamiętam ten temat. Po co zakładasz po raz kolejny? Nie pasujecie do siebie, każdy ma prawo żyć jak chce a Ty zdecydowanie chcesz by on żył inaczej. Albo się pogódź z tym jaki jest albo poszukaj kogoś kto spełnia Twoje wymagania. Nie wiem jakiej odpowiedzi szukasz skoro ostatnim razem słyszałaś to samo.

Gość gość
Nie zakładałam tematu o moim facecie. Inne zakładałam, ale o facecie jeszcze nie pisałam.

Gość gość
A ty autorko gdzie zarabiasz te swoje 3,5 tyś? Uważasz że z nimi jesteś królową życia a nie nieudacznicą jak on? :-D

Gość gość
najwiekszy problem to jego LENISTWO i brak jakiejkowliek checi na zmiane jeszcze dorosly facet, ktory nie moze sie sam utrzymac, bo mu sie nie chce, to DRAMAT

Gość gość
Autorko, nie daj się. Za darmo tej kasy nie dostajesz. A tu wypowiadaja się jakieś obszczymurki, co nie wiedzą co to prawdziwe życie. Czekają tylko, tak jak twój, żeby znależć głupią dziewczyne, która będzie za niego płacic i rozkładać nogi. Synu, jeden z drugim, albo dorośnij, albo weż się za konkretną robotę, a nie wymądrzaj się na kafe.

Gość gość
Obszczymurki? Jaką kasę? 3,5 w warszawce królowa życia zarabia? Ty doradczynio zachwycona zarabiasz pewnie 900 :-D ...pierwsza obrobisz pałę jej chłopakowi

Gość gość
Obszczymurki? Jaką kasę? 3,5 w warszawce królowa życia zarabia? Ty doradczynio zachwycona zarabiasz pewnie 900 smiech.gif ...pierwsza obrobisz pałę jej chłopakowi xxx nie twierdzę, że moje zarobki są nieprzeciętne, ale jest chyba różnica między 1900 zł a 3200 zł, prawda? Ja mam perspektywy awansu - REALNE, a on nie. Nie wiem, może zaraz mnie zjedziecie, ale ja uważam, że kobieta nie powinna sponsorwać faceta. Koleżanka mi doradziła, że jeżeli jego nie stać na wakacje, to żebym się dołożyła. Nie ma mowy. Nie będę dokładać się do faceta. To facet jest od tego, żeby zarabiał i ewentualnie robił jakieś prezenty swojej kobiecie. Ja mogę od czasu do czasu kupić mu coś bez okazji, ale nie będę ciągle wykłądać ze swojej kasy. To facet powinien się postarać, a nie ja.

Gość gość
Wiesz co daj ty sobie już siana i tutaj i z nim. Tak bedzie lepiej.

Gość gość
Autorko kobietą i zasługujesz na prawdziwego mężczyznę na stanowisku i zarabiającego co najmniej 15-20 tysięcy złotych a nawet euro. Zobacz ile zarabiają modeli - kobiety zarabiają dużo więc mężczyźni powinni znacznie więcej. Szanuj się i nie zadawaj się z jakimś biedakiem i nieudacznikiem z pensją poniżej tych minimalnych 10 tysięcy! Pamiętaj lepiej płakać w BMW niż być szczęśliwą we Fiacie!

Gość gość
Autorko, ty juz chyba pisałaś o tym, tylko temat był, ze macie razem zamieszkać, ale on za mało zarabia. Powiem Ci ze swojego doświadczenia: byłam z człowiekiem, ktory zarabiał 1400 zł. W dodatku ciagle miał dola, Żr słabo sobie radzi w pracy:/ Mieszkaliśmy u jego przyjaciół, mieszkanie koleżanki, wiec rozliczaliśmy sie tylko za rachunki na 4 osoby. Mial 29 lat. Totalny minimal, teraz cieszę die, Że nie jesteśmy razem, rownież w tego powodu. Dodam, ze na początku znajomosci, gdy sie tam wprowadziłam i szukałam pracy, utrzymywałam nas z oszczędności. Cieszę sie, Że z nim w ciąże nie zaszłam. Prawdziwy facet sam powie ci, ze to facet powinien mieć co zaoferować kobiecie, a idioci wyzywający nas od materialistek, to najcześciej nieudacznicy, którzy mieszkają wciąż z rodzicami, zarabiają 1800 i jeżdżą starym BMW. Pomysl, Bo koleś bedzie Cie ciągnął w dół. Dobrze, ze jestes na tyle rozsądna, ze nie fundujesz mu rozrywek. Ile wysyłają mu rodzice? Ile płaci za pokój?

Gość gość
Nie, nie zakładałam tematu, że mamy razem zamieszkać. Widzę, że nie tylko ja mam ten problem, skoro już któraś z kolei dziewczyna mówi, że był podobny temat. Widocznie ta druga ma podobnie co ja. Za pokój płaci 900 zł. 1000 zł na życie. Niby nie mało, ale on zawsze coś jeszcze odkłada, no i rodzice pomagają. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że zamieszkamy razem. Nie myślę o tym na razie, bo wiem, że wtedy będzie bieda. On będzie na wszystko żałował, więc tylko z mojej pensji byśmy wydawali na przyjeności. Dlaczego takiego faceta nie da się zmusić do działania? Jest dobry, kochany, szanuje mnie, ale ten jego brak ambicji, gnuśność, mnie rażą. On nigdy do niczego nie dojdzie...

Gość gość
Nie dojdzie do niczego i jesli zdarzy sie jakaś ciężka sytuacja w życiu, to pewnie Ty będziesz musiała ogarniać, bo jestes zaradna i on bedzie na to liczył. Myśle sobie, ze jesli on straci prace to bedzie siedział i sie użalał nad sobą, ze innej nie moze znaleźć:/

Gość gość
Też tak myślę. Człowiek może być dobry, ale pamiętaj, że nie samądobrocią i miloscią człowiek żyje. Pieniadze tez sa ważne.

Gość gość
Macie rację, facetów to też dotyczy, panowie jeżeli jesteście z nieudacznicą zarabiajacą mniej od was, nie mówiąc już o niepracujących, to kopa jej zasadźcie na do widzenia, nie sponsorujcie pasożyta bo ściągnie was na dół do swojego poziomu i marnie skończycie :-D

Gość gość
...to samo zróbcie z dopominającymi się prezentów jak jakieś panny lekkich obyczajów, kop na do widzenia ladacznicy, do roboty niech się weźmie i sama sobie kupi :-P

Gość gość
,,Też tak myślę. Człowiek może być dobry, ale pamiętaj, że nie samądobrocią i miloscią człowiek żyje. Pieniadze tez sa ważne" No pewnie że ważne, szkoda tylko że pieniądze faceta, że jego pieniądze są wspólne... a wasze tylko wasze, że dla was związek to biznes na którym musicie zarobić, mieć więcej jego kosztem i wysiłkiem :-D ...w zamian dostanie głodne kawałki o miłości i waszym niewyobrażalnym poświęceniu

Gość gość
,,Też tak myślę. Człowiek może być dobry, ale pamiętaj, że nie samądobrocią i miloscią człowiek żyje. Pieniadze tez sa ważne" No pewnie że ważne, szkoda tylko że pieniądze faceta, że jego pieniądze są wspólne... a wasze tylko wasze, że dla was związek to biznes na którym musicie zarobić, mieć więcej jego kosztem i wysiłkiem smiech.gif ...w zamian dostanie głodne kawałki o miłości i waszym niewyobrażalnym poświęceniu xxxx a uważasz, że kobieta się nie poświęca? to kobieta rodzi dzieci, to kobieta zajmuje się dziećmi, to od kobiety wymaga się umiejętności gotowania, sprzątania, ogarniania domu. To kobieta zwija się z bólu co miesiąc, kiedy ma okres. To kobiety zarabiają gorzej od mężczyzn. Pieprzone feministki wywalczyły coś, co jest na rękę mężczyznom. Teraz każdy pseudo-facet, wyrób męskopodobny, będzie się bronił równouprawnieniem. Normalny facet powinien mieć poczucie odpowiedzialności i troszczyć się o kobietę, a nie wymagać od niej, żeby jeszcze hrabiemu coś sponsorowała albo prezenciki kupowała.

Gość gość
Tak, to kompletny przegraniec. I nie dlatego ze zarabia 1900 zł ale dlatego ze nie ma najmniejszych ambicji i nie wstydzi się dofinansowania od rodziców. Od ciebie tez by wziął. Facet musi być silnym osobnikiem jeśli chce partnerkę, taka jest biologia. W naturze inne osobniki by go zagryzły a samice wzięły pod swoją opiekę. I tyle w tym temacie.

Gość gość
900 zł za pokój to duża kwota, to juz bym wolała szukać możliwości większego zarobku i pomysleć nad zamieszkaniem z dzuewczyna w mieszkaniu. A ty z nim rozmawiasz jak on widzi przyszłość za pare lat? Jak widzi przyszłość mieszkaniowe swoją?

Gość gość
,,a uważasz, że kobieta się nie poświęca? to kobieta rodzi dzieci, to kobieta zajmuje się dziećmi, to od kobiety wymaga się umiejętności gotowania, sprzątania, ogarniania domu" To jest poświęcenie? Kto cię do tego zmusza? Faceci takich rzeczy nie robią? Ich praca i te wymagane przez was wysokie zarobki, wszystkie męskie obowiązki, zaspakajanie waszych potrzeb to nie poświęcenie, oni robią to dla przyjemności, tylko ty się poświęcasz? Powiedziałaś to swojemu? :-D

Gość gość
Roszczeniowe babska powinny być same albo wiązać się ze sobą :)

Gość gość
Dwa pasożyty ze sobą by się pozabijały przez wyrwanie kłaków :-D

Gość gość
Jak rozumiem jesteście za pełnym uprawnieniem? Jak ma to waszym zdaniem wygladać?

Gość gość
Je*bana materialistka Ja np mam 29 lat a zarabiam 5800 i nie mam dziewczyny.

Gość gość
chuj mnie obchodzi, ile masz pieniędzy. nie dziwię się, że takie osobniki są same. Teraz co drugi facet drży nad swoją niezależnością finansową i kiedy tylko kobieta wspomni, że oczekuje od męzczyzny minimum zaangażowania i ambicji, to już mordy drą, że materialistka. Beznadziejni mężczyźni. Mali, smutni, bezwartościowi.

Gość gość
A ty jesteś duża, wesoła i wartościowa? Co tutaj robisz, chwalisz swoim udanym życiem i wspaniałym mężczyźnie? ;-)

Gość gość
A mnie ciekawi za co ty autorko masz 4 tys, prace pewnie masz po znajomości, bo żadna 20 paro latka bez dobrych pleców tyle nie zarobi. A nie widać żebyś ty była jakas wybitnie inteligentna.

Gość gość
21:13. No widzisz, dla kobiety 3200 to mało, a dla faceta 1900 to dużo. Żałosna kreatura mężczyzny tylko tak myśli. A co do paly, to mam komu obrabiać. O to nie musisz się martwić.