Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BETA HCG Wysokie

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie robilam przed miesiaczka beta hcg wynioslo 8.33 a 10 dni po braku miesiaczki wynik beta hcg 7390,00 czy to nie za dużo czy moze to byc ciaza bliznacza?

Gość sówka555
Rzeczywiście masz wysokie betaHCG. U mnie była beta wysoka tzn. pierwsze badanie 12 a po siedmiu dniach 813. Ciąża jest pojedyncza - płeć dziewczynka. Podobno przy ciąży żeńskiej betaHCG szybciej przyrasta. Zgodnie z literaturą naukową wysokie przyrosty betaHCG mogą świadczyć o ciąży mnogiej:)

Gość gość
To niewiele mówi z takim odstępem czasu. Zrób za 2 dni (48 godzin) żeby sprawdzić przyrost. Akurat ciąża bliźniacza nie zwiększa aż tak bardzo przyrostu (bo niby czemu miałaby, po prostu jest więcej hormonu, ale przyrost może być taki sam jak w ciąży pojedynczej). Zbyt szybki przyrost może świadczyć o jakiś nieprawidłowościach, ale w twoim przypadku jednak nie można o tym mówić, bo masz wyniki sprzed 10 dni, takie porównania nie są miarodajne.

Gość gość
Niby mieszcze sie w normie dla 5 tyg ciazy na wykresie ale wydaje mi sie to jakos duzo mam w rodzinie blizniaki i tak moze i ja bede je mialam bo czytalam ze duzy wzrost moze swiadczyc o blizniakach