Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonać mamę do komórki ?

Polecane posty

Gość gość

Moja mama jest jakaś zacofana . Płaci 70 zł za tel. domowy . Tyle razy ją przekonywaliśmy. Za komórkę płaciła by 30 zł . Ale ona swoje powtarza że się na komórce " nie rozumie " i koniec . NIe pomagają tłumaczenia że to nic skomplikowanego itp. Nie jesteśmy jacyś zamożni więc nie widzę sensu bogacić tp.sa( orange) w dzisiejszych czasach płacąc dwa razy tyle za praktycznie to samo bez sensu

Gość gość
pokaz jej ze sa telefony dla starszych ludzi ktore praktycznie nie roznia sie niczym innym od stacjonarnych, maja takie same przyciski i malenki wyswietlacz. pokaz korzysci ze zawsze ma przy sobie telefon a nie tylko w domu, placi tez mniej. z czasem kupicie jej lepszy telefon bardziej skomplikowany. ale wiem ze na poczatek najlepsze cos prostego, sa specjalne telefony dedykowane np starszym ludziom. zrozum ze smartfon kompletnego laika moze przerazac

Gość gość
stacjonarny przeciez jest duzo tanszy,pewnie ma jakis drogi pakiet ? ja czasem tęsknie za stacjonarnym...tel w domu a ja poza domem WOLNA od tego g****a, od tych dzwonków, smsów, męczace to jest zwlaszcza gdy dzwonią szmaciarze z reklamami, z banków, z ofertami abonamentów, nawet łajzy z pracy mnie męczą po godzinach, szef mi dzwoni i pyta czy nie widzialam jego kluczy od konferencyjnej masakra jakas

Gość gość
wcale nie jest tańszy bo płaci dokładnie równe 69 zł i ma nielimitowane stacjonarne i komorki w polsce , ue , usa i kanadzie w tel. komórkowym miałaby to za 30 zł tylko bez zagranicznych , ale za granice do nikogo nie dzwoni więc nie ma problemu

Gość Olvido
Albo moze pokaz jej jakis fajny telefon taki własnie dla osób starszych . Maxcom ma bardzo fajne modele dla takich własnie osób , które nie sa za bardzo przekonane do telefonów komórkowych

Gość Princessinthesky
Po prostu jej kup telefon i tyle.

Gość gość
Dość długo trwało, ale w końcu udało mi się przekonać moją obecnie 93-letnią mamę na korzystanie z komórki. Kupiłam jej najprostszy model taki dla seniora. Potrafi odebrać, a nawet wybrać do mnie numer. Posiada ten telefon już ok. 3 lat i teraz mówi, że nie wyobraża sobie być bez komórki.

Gość gość
Taki model dla seniora kupisz nawet poniżej 100zł, a prosty jest jak drut,

Gość werinko
Ja wcześniej dałam mamie mój stary telefon, ale męczyła się z nim, nie mogła napisać smsa, miała problem z odebraniem połączeń. Teraz kupiłam na Dzień Mamy telefon z Maxcom dla Seniora MM462 (jak dobrze pamiętam numer modelu) i jest zadowolona. Prosty w obsłudze, nie zacina się, wszystko fajnie widać i nie trzeba tak często ładować.

Mój dziadek (83lata) tez zawsze się dziwił po co młodym komórka itp jednak udało sie go przekonac argumentem, że w przypadku gdy będzie poza domem (Dziadek nadal mobilny) będzie praktycznie z każdego miejsca mógł zadzwonić po pomoc w przypadku złego samopoczucia lub awarii samochodu. Obecnie Dziadek nie rozstaje się z telefonem (ma taki zwykły dla seniora) zawsze jak wychodzi na podwórko czy do sklepu zabiera telefon :D