Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY ZASTANAWIALIŚCIE SIĘ KIEDYŚ NAD TYM...

Polecane posty

Gość
A ja przepraszam, bo sadzilem, ze uparcie wklejasz to samo. Oczywiscie rozne rzeczy sa mozliwe, ale uwazam, ze jedne sa bardziej prawdopodobne inne mniej. Kiedy slysze stukot kopyt na ulicy, to duzo bardziej prawdopodobne jest, ze zobacze konie a nie zebry. Wiec takze uwazam za malo prawdopodobne, by ktos wywolywal huragan po to by zabic paru ludzi.

Gość gość
Rescator555 Nie warto pisać bo nikt nie zrozumiał .

Gość gość w dom bóg w dom
Hahaha nie, nikogo nie mogę nakłonić żeby myślał tak jak ja :D

Nie mówiłam że ktoś :) tylko po prostu ot takie działanie ziemi i atmosfery.

Gość
gość w dom bóg w dom dziś [21:05} No mnie raczej nie naklonisz, abym uwierzyl, ze ktos tym wszystkim kieruje. Chociaz nie jestem glupi, aby powiedziec, ze jest to z cala pewnoscia wykluczone. Uwazam to po prostu za bardzo malo prawdopodobne.

Gość gość
Wysilcie umysły . Nie mówię źe Bóg jest ziemią . Tylko najbardziej rozwinięte umysły czują Boga ,jego istnienie . NP. Jezus powiedzial do Apostołów źe patrzycie i nie widzicie ,to nie chodziło o Jezusa ,tylko o to źe Apostołowie mimo źe Jezus tyle im tłumaczył oni nie rozumieli . A przecież tłumaczył im dokładniej jak i w szczegółach a oni nie pojmowali .

Gość
@ gość w dom bóg w dom dziś Nie mówiłam że ktoś usmiech.gif tylko po prostu ot takie działanie ziemi i atmosfery..<< Czyli twierdzisz, ze ziemia i atmosfera postanawia zabic ilus tam ludzi? Dla mnie to jeszcze mniej prawdopodobne niz istnienie jakiejs sily wyzszej.

Gość
@ gość dziś Wysilcie umysły . Nie mówię źe Bóg jest ziemią . Tylko najbardziej rozwinięte umysły czują Boga ,jego istnienie ..<, No pewnie! Nie czujecie istnienia Boga, bo macie za slabo rozwiniete umysly ;-). Pewien uczony na wozku inwalizkim ma jeden z najbystrzejszych umyslow na swiecie i tez jakos nie czuje. Za to czuja je moherowe babcie. To dopiero umysly !

Nie wiem jak to wytłumaczyć... nie że ziemia i atmosfera myślą itp. Po prostu tak ma być i koniec, takie jest przeznaczenie i tego się nie przeskoczy. Tak myślę

Gość akimuszki121212
Jest Bóstwo które nie zna boga bo jest jednością :p😠

Gość 21:23 Masz na myśli to że my tak jak Ci apostołowie nie rozumiemy mimo że mamy odpowiedzi na wszystkie pytania pod nosem?

Gość akimuszki121212
Ja kiedys bylem iluminowany do stanu swiadomosci Nadbrahmana tej wyjatkowej Jedni o ktorej wielu Mistykow jak i Sam budda wspominal. ... Jest Dziwniej i duzo bardziej niz sie wam wydawac by moglo.. ZLOTA PUSTKA I NADBRAHMAN. + jego Sen..😴

Gość gość
Taka wiara jak mohery to jest wiara dewocjonalna . Chodzi mi o wiarę z rozsądku a nie splepą .

Gość akimuszki121212
Zrobcie ten jeden krok i zacznijcie go szukac w tym swiecie on jest... a gdy poznacie zaciemnienie umyslow pozwoli wam dostrzec ten swiat , wtedy moze uda sie wam przypomniec fakt kto go sni.. :p🖐️

Gość akimuszki121212
i dla otuchy dodam wszyscy bedziemy zbawieni choc sami byc iluzja tego swiat nie przestaniemy, tylko nembutsu w dzialaniu w czystej krainie mozna zaufac 🖐️ innej drogi nie ma tak to juz tu na ziemi ostatni etap tego czym przestaje byc indywidualnosc w swej iluzji zmierza do zrodla , jak zwykle :D🖐️

Gość gość
Tylko dziecięcy umysł i upośledzony wyobraźa sobie Boga jako starca z siwą brodą . Nie trzeba czytać całej Biblii . Wystarczy przeczytać kilkakrotnie 4 ewangelie a szczególnie ewangelie Jana ,żeby oświeciła sie w głowie mała lampeczka .

Gość
Wiara rozsądku to wiara w to, zezaden Bóg nie istnieje

Gość gość
A co do przeznaczenia to nie ma większych pierdół jak przeznaczenie

Gość
Tylko dziecięcy i wyprany umysł wyobraża sobie, że jakiegoś tam Boga interesuje to, czy ktoś tam na jakieś małej planecie uprawia sex bez licencji. A to nam wmawiają kapłani prawie wszystkich religii. A także autorzy Ewangelii

Gość akimuszki121212
Rescator555 dziś Przed wlasna iluminacja wierzylem w boga i dualizmy jak dobro i zlo.. Przebudzenie niszczy wszystko w co człowiek wierzył i przypuszczał. Jest bóstwo które nie zna boga bo jest Jednością ta jednosc razem z Toba odnajduje Boga którym jest człowiek🖐️ Jednak sama jedność Ktora Jest Bóstwem nie zna Boga;/

Gość akimuszki1212
nie zna kogos kto jest Maja iluzja tego świata, bo jest prawdziwa Sila Wyzsza jest prawdziwa to Brahma

Gość
To za mądre dla mnie prostego inżyniera

Gość gość
jakie to ma znaczenie

Gość akimke12121
Jesli rzeczy dzieja sie jednoczesnie naraz teraz.. to rzeczywistość 4 d jaka mamy moze nie miec konca... w naszym postrzeganiu. jednak poza czasem dla bytu X zapadanie i powstawanie wszechświatów wydarzać będzie się również jednocześnie.. w jednej chwili powstawnie zapadanie poki nie ma obserwatora wszystko pozostaje w stanie byc moze.. z pustki cos sie wyloni albo sie nie wyloni albo bedzie w stanie hipotetycznej nieskonczonej mozliwosci.. pusta przestrzen jest suma mozliwosci ktora nie ma konca .. rzeczywistosc prawdziwa tym jest... a nie czyms co moze sie zamanifestowac...

Gość
A możesz napisać to samo prościej i krócej?

Gość gość
Rzeczywistość to potencjał możliwości samej przestrzeni. Pustka

Gość gość
Akimke wali tu cytatami oderwanymi z książek z biblioteki . Stara ksiązka to i kartki źółte powyrywane

Gość gość
Czytałem różne książki profesorów światowych i każdy pisał prostym językiem . Ja nie wiem skąd wziołeś tą nadelokwencje.