Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odeszłam z pracy ponieważ za dużo było tam ukraińców

Polecane posty

Gość gość

zamiast podwyższyć pensje pracownikom na um.prac to stwierdzili ze będą zatrudniać na zlecenie i taniej ukraincow i ukrainki doszło do tego, ze one ledwo mowily po polsku, obslugiwaly tylko ukraińskich klientów i w czasie pracy gadaly , jak tak dalej będzie wygladala polityka firmy to długo nie pociągnie

Gość gość
To teraz wiesz, jak czują się Brytyjczycy i co było głównym powodem Brexitu.

Gość gość
to z czego ma wyjść Polska skoro szarańcza ze wschodu się tu pcha, nawet nie bedac w Unii?! :O dostają przywileje a mają zero obowiązków

Gość gość
Z Unii Europejskiej? Ale to by zostawiło nas na cienkim lodzie, bez pieniędzy z funduszu unijnego, z którego opłacana jest większość inwestycji.

Gość gość
Ja słyszałam o takich przypadkach że firmy im wynajmują mieszkania i zapewniają dojazd do pracy. A Polak musi sobie sam wynająć i sam zapier**ć do pracy.

Gość gość
i jeszcze pobierają zasiłki, 500+ , darmowe wakacje dla bachorów i kursy polskiego!! to ja chce darmowy kurs dowolnego jezyka dla siebie! co to za dbanie o obywateli innego państwa zamiast własnych rodakow!!

Gość gość
Ale pięknie manipulujesz! Nie ma 500+ dla ukraińców. I to nie państwo tak dba o ukraińców tylko prywatne przedsiębiorstwa. Mamy wolny rynek, państwo nie może rozkazywać prywatnej firmie, chyba, że firma zamieszana jest w przestępstwo.

Gość gość
poza tym polacy nie zabierają angolom pracy. leniwe angielskie świnie nie chca się męczyć, brudzić i szkodzić swej urodzie. natomiast polacy i reszta przybyszów utrzymują NMW na niskim poziomie - to akurat prawda :O - o to biedniejsi angole mogą być źli

Gość gość
dokładnie, "szlachetni" rudzi czerwoni grubi Anglicy pełnej krwi nie chcieliby pracować na zmywaku nawet za 100funtów za godzine, a Polak to wezmie, w Polsce natomiast przez ukraincow zaniza się standardy i pensje, bo odbierają nam taka praca jaka możemy i chcemy wykonywac

Gość gość
ukraińcy są chamscy, daleko im do Polaków, taka prawda...