Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mlodzi ludzie, małżeństwa maja psa albo kota zamiast dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Wprowadzilismy sie z mezem i dziecmi (jedno było jeszcze w brzuszku) na nowe osiedle, sami młodzi ludzie dookola, a mało kto ma dziecko, w dodatku ludzie ci narzekaja na bawiace sie na podwórku dzieci a nie przeszkadzaja im sikajace na podworku psy, miauczace po nocach koty. Moi sasiedzi maja kupe kasy, piekny samochod, duzy metraz, na początku chyba duzo podrozowali, bo często ich nie było, potem wracali opaleni a potem pojawil sie szczeniak... Inna para tez jak z obrazka, ona piekna, on przystojny, dobrze zbudowany, nic tylko robic dzieci, a oni sobie jakiegos kundla adoptowali. Zupelnie ich nie rozumiem. Bo albo sie chce odpowiedzialnosci i ma sie dzieci albo jest sie wolnym ptakiem, a majac psa czy nawet kota to jest prawie tye odpowiedzialnosci i obowiazkow co przy dziecku, kilka spacerow dziennie, codziennie, niezaleznie od pogody, jak pies ma biegunke trzeba w nocy wstac i wyjsc, a jednak tym ludziom to pasuje, wiec sa odpowiedzialni to dlaczego nie maja dzieci?

Gość gość
Bo nikt tam nie jest obrzydliwą króliczycą tak jak ty. Sierocińce pełne a ta sobie robi bachora w brzusiu.

Gość gość
Bo zauważ, że dziecko to jednak większa odpowiedzialność, dziecko trzeba wychowywać i jest ono w życiu rodzica do końca życia. Psa wystarczy wytresować, chodzić na spacery, nakarmić i jest spokój. Pies żyje tylko od kilku do kilkunastu lat, można go uśpić w razie ciężkiej choroby i nie poświęcać się dla niego.. Z dzieckiem jest inaczej. A poza tym każdy niech sobie żyje tak jak uważa. Jedni wolą mieć psy czy inne zwierzaki a inni decydują się na dzieci. Człowiek jest istotą wolną i ma wybór.

Gość gość
gość dziś o byś nigdy nie miał/a dzieci współczuje im mieć takiego rodzica .

Gość gość
A ty im zazdrościsz ! Bardzo dobrze niech sobie każdy żyje jak chce a ty się zajmij swoimi bachorami a nie innymi ludzmi i nie nazywaj czyiś psów kundlami bo tak jak ja inni będą mówić na twoje dzieciaki bachory ( to za pieski )

Gość gość
"Nic, tylko robić dzieci...." Może po prostu uszanuj to, że ktoś nie chce "robić" dzieci, tylko żyć po swojemu, tak jak im się podoba, a nie Tobie.

Gość gość
Dlatego, że chcą żyć po swojemu? A nie tak, jak podobałoby się Tobie czy komukolwiek innemu. Uszanuj to, a będziesz miała odpowiedź na swoje dziwne pytania.

Gość gość
Autorko dziecko to ogromna odpowiedzialność ale Ty.co możesz o tym wiedzieć mówiąc że należy sobie ROBIC DZIECI BO FACET DOBRZE ZBUDOWANY...

Gość gość
Ja mam rybki :)

Gość gość
06:06*dokladnie co to za pdoejscie. Wytresowac? Uspic? :O chyba ze wsi głębokiej jestes. A wracając do tematu pies jest kochanszy niz dziecko. Dziecko ma sie raczej z rozsadku, troche ciekawosci jak bedzie wyglądał nasz potomek, sama nie mam dzieci, mamy z mezem dwa psy, nie lubimy dzieci, nie chcieliśmy zmieniac pieluch.

Gość gość
Nie cierpię jak ktoś trzyma psa w domu, nie zadaje się z takimi ludźmi. W każdym domu, w którym mieszka pies śmierdzi. Brzydzilalbym się w takim domu kawę wypić.

Gość gość
Ja nie zapraszam do domu ludzi ktorym przeszkadzaja moje zwierzta. A jesli o Ciebie autorko chodzi to goowno Ci do tego jak żyją inni.

Gość gość
Mam 27 lat, mąż 28, jesteśmy małżeństwem od dwóch lat. Nie mamy dzieci, za to całkiem sporo kasy i 2 koty:) Jeśli odpowiedzialność opieki nad kotem jest dla ciebie autorko porównywalna z wychowywaniem dzieci to ja troche współczuje twoim dzieciom. To raz. A dwa. Uwielbiam swoją pracę, lubię służbowe wyjazdy, zagraniczne, naszą pasją są egzotyczne podróże z plecakiem, popołudniami po pracy tez znajdujemy z męzem wspólne zajęcia albo po prostu spędzamy je w łóżku. Jestem zwyczajnie szczęśliwa, spełniona i nie chce tego zmieniać.

Gość gość
Smiech na sali,odpowiedzialnosc za psa czy kota jak za dziecko:)No to spolczuje autorko twoim dzieciom-rozumiem ze wychowanie dziecka to dla ciebie danie mu jedzenia i wyprowadzenie na spacer.Co za gląb

Gość gość
Bo to mniejsza odpowiedzialnosc, poza tym czesto sie z narzeczonym smiejemy, ze mamy duzo pieniedzy dlatego, ze nie mamy dzieci :D

Gość gość
bo dzieci sa wstrętne

Tradycyjna rodzina, tradycyjne malzenstwo kobiety i mezczyzny, tradycyjne dzieci, to dzis przezytek. Nowoczesny unio-europejczyk powinien interesowac sie kariera zawodowa oraz seksem tolerancyjnym czyli np. facet nawet hetero powinien byc gotowy sprobowac z gejem aby go nie dyskryminowac.

Gość gość
od razu widać że załozycielka tematu to zwolenniczka pisu.z takimi to mi sie nawet dyskutować nie chce.ale napiszę tylko, że nie rozumiem jak młoda kobieta może myśleć tylko o rodzeniu dzieci (nic tylko się rozmnażać)i rozkminiać bezdzietność innych ludzi.zajmij się swoimi brzdącami i zrób sobie jeszcze trójkę co by w przyrodzie była równowaga.

Gość Shaytn
Prawdziwy unio-europejczyk nie powinien miec WCALE dzieci! Liczy sie tylko kariera i przydatnosc dla pracodawcy. Reszta to jak napisal Res jest przezytkiem. Kazdy odpowiednio wyksztalcony czlowiek to wie.

Gość gość
Kto ma pszczoły ten ma miód,kto ma dzieci ten ma smród

Gość gość
bo są dziecinni i boją się lub nie chcą odpowiedzialnośc*****esek czy kotek to tylko trochę odpowiedzialności a dziecko to dużo więcej. taki współczesny świat jest po prostu.

Gość gość
"Reszta to jak napisal Res jest przezytkiem. Kazdy odpowiednio wyksztalcony czlowiek to wie. " x dokładnie. i dlatego musimy przyjmować imigrantów którzy "uciekają przed wojną" bo skądś się ci ludzie jednak brać muszą w kolejnym pokoleniu.

Gość gość
to dziwne bo ja tez mieszkam na nowym osiedlu i tu każdy ma bachory, które ciagle drą mordy, piszczą i depczą trawniki i rabatki. Jak jakas dzicz wypuszczona z klatki dewastuja wszystko a durne mamuśki ciesza mordy i plotkują na ławkach

Gość gość
ja jestem za pis a dzieci mieć nie musze :-) jestem joginem i marze o oświeceniu ,poza tym zbliżamy się do wyzwolenia planety a dzieci miał każdy w poprzednich wcieleniach ,teraz jest 500 plus więc będzie duży rozród więc bez paniki

Gość gość
Ja własnie widzę ze wszyscy rodzą na potęgę,nie tylko małżenstwa ale gówniary 15-16 letnie.Gdzie ten magiczny blok z pieskami i kotkami?

Gość gość
rozmnażają się prawie wszyscy ,na moje otoczenie znajomych dalszych bliższych 50 osób tylko dwie są bezdzietne więc o czym mowa...

Gość gość ktory wie
Bo to wygodnie i bezpieczne. Jak pies sie znudzi, to się go wyrzuci, uspi, wywiezie do lasu. Z Dzieckiem tak sie nie zrobi. Niestety mlodzi nie chca brać na siebie odpowedzialnosci.

Gość gość
więc najlepiej te dwie bezdzietne osoby zostawcie w spokoju ,najlepiej to wszystkich zostawcie w spokoju plotkary :-)

Gość gość
gościu oceniasz według siebie ? właściciele zwierząt zazwyczaj je kochają jak dzieci,usypia tylko patologia

Gość gość
"to dziwne bo ja tez mieszkam na nowym osiedlu i tu każdy ma bachory, które ciagle drą mordy, piszczą i depczą trawniki i rabatki. Jak jakas dzicz wypuszczona z klatki dewastuja wszystko a durne mamuśki ciesza mordy i plotkują na ławkach" x ten to dopiero patologia.