Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się wyspać? Ile śpicie

Polecane posty

Gość gość

O której zasypiacue i ile godzin śpicie? Wstajecie rano jak w reklamach wyspane jak skowronki? Bo ja słysząc budzik myślę "k***a to chyba żart" Śpię po 6-7h:0

Gość gość
chodzę spać ok 23-0 , wstaje ok 8-9, wstalam teraz pol godziny temu i czuje sie jakby mi ktoś łopata po głowie dał, jak kupa sie czuje i chyba nie zjem sniadania bo mnie mdli

Gość gość
Wszystko zależy od organizmu ile potrzebuje. Mi wystarcza 8 h na super wyspanie, mąż potrafi 10 h i jeszcze robi drzemkę, ale tu mowa o weekendzie. W tygodniu raczej marne szanse:)

Gość gość
Od 21 do 7.30. Jak mlody bog dzis sie czuje. Cala chalupa wysprzatana i 2 dania na obiad juz prawie gotowe. Czas na druga kawe.

Gość gość
gość dziś fajnie, a masz dzieci?

Gość gość
Od 22.30 do 5. Z wieloma przerwami na karmienie itp. Wstaję bardzo zmęczona. Mam 3mies. Dziecko i 4 latka. Potrzebuję 8-9h snu bez przerwy.

Gość gość
gość dziś rozumiem Cię doskonale i współczuję zmęczenia, mam dwoje maluchów a niebawem będzie trzecie. Znów karmienie i te sprawy. Pozdrawiam. Autorka.

Gość gość
ja jestem wiecznie śpiaca i niewyspana,robiłam wszelkie badania i wszystko jest ok. Śpię po 6,5 h/doba. Zasypiam około północy i wstaję przed 7. W weekendy śpię po 8 h ale zmęczenie takie samo. Najgorzej jak mnie coś wybudz w nocy,np pęcherz czy darcie patoli za oknem,owszem zasne spowrotem ale rano jestem po prostu nietomna,nawet autem wtedy nie jadę do pracy bo po prostu czuję sie jak na jakimś kacu.

Gość gość
9:45 mam dzieci .wstaja kolo 7 bo wakacje;) w czasie szkoly o 6 wstajemy. Bawia sie ja ogarniam wszystko :)

Gość gość
gość dziś Fajnie, moje smyki jak na złość wstają o 5 rano. Syn przychodzi do mnie i woła "mamo, mamo!" Jak otworze oczy to pyta "mamo spałaś?":-)

Gość gość
Autorko jak masz się wyspać przy małych dzieciach? Nieliczne mamy mogą pochwalić się dziećmi przesypiajacymi szybko całe noce - dla wyjaśnienia mój 14 miesiecy i z tych co się często budzi w nocy, myślimy nad kolejnym i ciężko się zdecydować, bo już wiadomo co człowieka czeka:)

Gość gość
Mi wystarczy 6 godz, byle jednym ciągiem,bez pobudek. Tzn po takim czasie jestem w stanie normalnie funkcjonować, ale do bycia radosną i pełną energii jeszcze mi brakuje. Zresztą ja jestem typową sową, na szczęście mąż się rano ogarnia. Normalnie śpię jak kamień, nie ma mowy żeby mnie obudziły jakiekolwiek hałasy poza wierceniem w ścianach (a bywało że i to przesypiałam), nocne karmienia bardzo źle znosiłam i mam wielkie szczęście że dzieci mi szybko przesypiały noce. Inna sprawa że po prostu lubię pospać dłużej i poleżeć w łóżku. Na szczęście z malutkiego spory śpioch,mąż ze starszym rano jedzie do przedszkola a my wstajemy później i po pierwszym karmieniu jeszcze dosypiamy.

Gość gość
A, i kładę się ok. 2 w nocy, czasem później. Ok. 8-9 wstaję na karmienie i jeszcze jakieś 2 godz. dosypiam. A kładę się tak późno bo póżnym popołudniem, wieczorem i w nocy w sumie najlepiej się czuję, zawsze wtedy lubiłam się uczyć, ćwiczyć, teraz jak dzieci zasną jem kolację, ogarniam mieszkanie, właściwie większość poza praniem czy odkurzaniem, poczytam na spokojnie, lubię taką ciszę i spokój. Rano na upartego mogłabym spać dłużej ale wyspana jestem, a też lubię zjeść śniadanie bez towarzystwa, przygotować sobie coś na obiad. Niedługo skończy się ta bajka z dzieckiem śpiącym po kilkanaście godzin i trzeba będzie inaczej się zorganizować ;)

Gość gość
Wiekszosc dzieci o 5 wstaje. Coz zrobic. ? Taki rytm dnia .o 5 wstajesz a o 21 spisz:)

Gość gość
za malo spisz. tez mam ten problem; ide spac kolo polnocy, czesto jeszcze nie moge zasnac a wstaje o 7.00. dla mnie 6-7h snu to za malo, zwlaszcza ze nie ma kiedy nadrobic i tak sie to zmeczenie kumuluje ze stresem z pracy. do tego czesto snia mi sie koszmary i lunatykuje wiec wstaje zmeczona juz po nocy. Teraz jade na wakacje i mam nadzieje ze po wakacjach zmienie prace na mniej stresogenna i troche ogarne swoj tryb zycia.

Gość gość
Chciałabym potrafić zasnąć o 21:-) w zimie to jeszcze ale latem nie ma szans.

Gość gość
Ja musze spać 8h, ale i 9h bym nie pogardziła:p Sypiam zazwyczaj od 22:30 - 5:30 (karmienie) i potem do 8:00 (córeczka śpi od 21:00).

Gość gość
Kładę się spać 23-24, wstaje o 7 i jestem wyspana. Dzieci wstają w roku szkolnym o 7 razem ze mną, w wakacje śpią do 8-9

Gość gość
Kładę się 23 wstaje 6.15 i sie wysypiam . Za to mąż by do 8 leżał od 22 . Wkurza mnie bo leży a ja już na chodzie, śniadanie szykowanie itp. W wekendy śpimy do ok 7-8. Córka tak wstaje ma 3l8msc. W tygodniu córke budzimy o 6.55-7.00. Chodzi spac jak spi w przedszkolu (prawie zawsze spi 2h) to ok 21. A jak nie spi w weekendy to 19.30 i do 7 spi zwykle. często 7.30-8. Ale mieliśmy to szczęście że moja córka od 8 msc budziła się raz o 5 na mleko a od 14msc spi całą noc bez sikania picia itp.

Gość gość
Ja mam dzieci rok po roku i spie malo. po 5h czasem 4h. Masakra powiem ci ale przeciez wyrosna z tego :D

Gość gość
Serio ? tyle kobiet az niezadowolonych z rozmiaru penisa ? to jestem w szoku. Nie mam takiego zdania i moje kolezanki rowniez o mezach.

Śpię około 7,5 h. Mam teraz wakacje, więc nie nastawiam budzika, ale sama budzę się zawsze przed 8. ;) 7,5 h to ponoć idealny czas. Niektórzy preferują spać np. 5 h. Ale nie jest wskazane spać dłużej niż 8 h (dla zdrowego dorosłego człowieka).

Gość dominika_kroc
ja potrzebuje minimum 8h, ale zawsze jest problem, bo mamy duzo domownikow i wszyscy robia hałas... a ja jestem strasznie czuła na dzwieki, moge spac tylko w absolutnej ciszy. to chyba choroba ;) ale nawet odkurzacz kupilismy teraz ten pure electroluxa nowy zeby bylo jak najciszej, i do tego dzieciom sluchawki porzadne - zeby nie sluchaly muzyki poznym wieczorem albo wczesnym rankiem... no i mam jeszcze stopery, ale to nie zawsze wystarcza. i tak prawie zawsze obudzi mnie jakas smieciarka :|

Gość gość
SPEIRDALAJ kuvrwo z tym spamem!!! :O