Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Właśnie zrobiłam test dwie kreski,jestem w ciąży ,niewiem jak ja powiem rodzicom,jeszcze się uczę i tu takie cos,załamana jestem ciągle placze;( mój chłopak jeszcze nie wie.

Gość gość
Ale szuper ! :D No napraaawde :D

Przykro mi... To jest do przeżycia (połączenie nauki z dzieckiem), ale będzie mega ciężko.. Jak myslisz, jak zareagują Twoi rodzice? A chłopak? Jest porządny?

Gość gość
Suprajs- kilka tyg temu mialam to samo, tylko ja sie przed rodzicami juz tlumaczyc nie musze

Gość gość
Mam 16 lat ,chłopak myślę że zaopiekował by się dzieckiem,a rodzice nie wiem co NATO ale będą mega wkurzeni

Gość gość
Trzeba było kupić gumy to dziecka by nie było ...

Gość gość
Przede wszystkim sie uspokoj, i spróbuj spokojnie porozmawiac z rodzicami. Pewnie sie zdenerwują, ale nie wierze w to ze ci nie pomogą. Ile masz lat?

Rodzicom to się nie dziwię. Raczej to po jakimś czasie zaakceptują. W końcu to rodzice. ;) Gorzej z chłopakiem... Oby Cię pomógł... Chociaż nie wiem czy będzie chciał marnować sobie młodość... Musisz mu powiedzieć o ciąży, ale najpierw powiedz rodzicom. Oni odpowiednio Cię pokierują.

Gość Poprawna1_
Co ta młodzież ma w głowach. W takim wieku w ogóle nie powinno nawet przez myśl przychodzić uprawianie seksu... Ale to wina rodziców, efekt złego wychowania, a raczej niedostatecznego wychowania. Teraz bierz odpowiedzialność za ten (niezbyt mądry) postępek. Powodzenia.

Gość gość
Powiem dziś rodzicom o tym,z jednej strony chce tego dziecka z drugiej się boje ze sobie nie poradzę

Jeśli chcesz tego dziecka, to na pewno sobie poradzisz. ;) Jak rodzice zareagowali?

Gość gość
Teraz to już za późno na płacz. Trzeba dalej żyć. Dbaj o siebie i rozwijające się dziecko. Gdy przyjdzie na świat na pewno je pokochasz. Ważne jest abyś zakończyła naukę, żeby zapewnić twojemu dziecku przyszłość. Dlatego przydałoby się wsparcie rodziny. https://www.mamaibobasy.pl/czego-nie-wolno-robic-w-ciazy/

Kurczę ciąża w takim wieku to naprawdę duże wyzwanie ale trzymam za Ciebie kciuki. Najważniejsze jest teraz to abyś zadbała o siebie i dziecko. Koniecznie zacznij przyjmować kwas foliowy z dodatkowymi składnikami specjalny dla kobiet w ciąży jak np. Folik Mama. No i daj znać jak po rozmowie z rodzicami.

Gość gość
usun