Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czyszczenie dziaseł u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

mamy czy czyscicie dziaselka waszym niemowlakom? czytalam gdzies ze nalezy robic taki masaz zanim wyjda zabki, moja corka ma 4 m-ce i powiem szczerze ze tego nie robie

Gość gość
Mojej wyszły dwa żeby kupiłam szczotkę ale sama nie wiem jak jej.do końca używać. Czekam na wizytę przy szczepionce zapytam pediatre.

Gość gość
czytalam ze mokrym gazikiem robi sie taki masaz zanim dziecku wyjda zeby

Gość gość
Czyscilam szczoteczką i pasta dla niemowląt od pierwszego zabka- wcześniej czasami, ale nie codziennie

Gość gość
trzeba kupić specjalną kość do gryzienia,taką którą niemowlak będzie gryzł i czyścił dziąsła,było w reklamie ,nie pamiętam nazwy

Gość gość
o co dokładnie pytać w aptece?Pytałam o kość,ale pani farmaceutka nic nie wie?Jaka to marka ?

Gość gość
Jak nie ma zębów to nic nie rób, a jak się przebije pierwszy, to gazę zawijasz na palec i samą wodą czyścisz dziąsła, poliki, język i wszędzie gdzie się mogą gromadzić bakterie powodujące próchnicę. Możesz tez kupić królika z mikrofibry firmy Mam - w jego uszy wkładasz palce, ale trzeba go czyścić, a gaziki są jednorazowe i można je po prostu wyrzucać po użyciu (ci bardziej zdeterminowani i oszczędni na upartego tez mogą je zapierać).