Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie masło

Polecane posty

Gość gość
trzepanie jajami chłopa tak długo aż sperma zgęstnieje

Gość gość
Mikser z miska obrotowa wlewasz śmietanę i miksujesz tak długo aż wyjdą grudki. Później ściskasz razem by się skleiło. To nie ja pisałam se robie masło ale wiem jak się robi to proste

Gość gość
śmietana 30 % czy 36 % ? ile z takiej śmietanki masła wyjdzie?

Gość gość
to najgorsze masło jest rzeczywiscie zbyt drogie wzgleem swojej jakosci. DUzo lepsze jest masło oselka ekologiczne kupuje takie z organic24 pl i rzeczywiscie warto przsestawic sie na takie ekologiczne produkty

Gość gość
Piątnica ma śmietankę 42 % do robienia masła .

Gość gość
Kupuje w Biedronce śmietanę 30% z mlecznej doliny. Wlewam do blendera z plastikowymi łopatkami i na poczatku pulsacyjnie, po kilkanascie sekund kręcę na najwyższych obrotach. Jak zacznie gęstnieć to już normalnie tylko przerywam co jakiś czas żeby robota nie spalić. I zaglądam. Wszystko trwa ok 11-12 min. Jak w środku będzie masa wyglądała jakby się zwarzyla, a wokoło pływa wodnisty płyn to jest koniec. Ubieram jednorazowe rękawiczki takie z apteki za 20 groszy. Wyjmuje masę, ugniatajac płucze pod woda. Formuje kulkę i wkładam do miseczki i do lodówki. Wychodzi mi ok 150g masła za 3,49. A smak jest rewelacyjny. U nas dużo je się masła. Do jajecznicy, sosów, ciast no i pieczywa.

Gość Agnieszka Gornik
U mnie też dużo schodzi masła , Do omletów , krewetek , ogólnie do przyrządzania niektórych potraw . Do pieczywa oczywiście też używam . A a propo Biedronki . To czy ktoś z Was moze kupuje ciastka delicje Paryskie ? Mam tu na myśli Biedronke w Rzeszowie . Od pewnego czasu smak tych ciastek zmienił się nie do poznania , tzn są niedobre . Czy oni zmienili jakąś recepturę ? wie ktoś może ?

Gość jużimasz
Drogie masło samo robi sobie konkurencję bo ceny zmuszają do margaryny. Mój sąsiad zaciera łapki bo pola z rzepakiem https://www.syngenta.pl/uprawy/rzepak ma jak stąd do księżyca. Podobno wyroby margarynowe są zdrowsze więc masło może kosztować nawet 100 zł