Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie masło

Polecane posty

Gość gość

U was w regionie tez tak podrożało masło ? Wczoraj w Biedronce zapłaciłam 6.99 zł za kostkę masła z Mlekowity .

Gość gość
to dopiero początek podwyżki, poczekaj aż wejdzie ustawa z kolejnym podatkiem drogowym, to masło będzie po 10 zł. a masło to dopiero początek, wszystko zdrożeje o min. 30%. 500+ się kłania.

Gość gość
ja kupuje jagr smietankowy osełka za 3,50. mi tam smakuje. ma 62 % zawartosci tluszczy. lepsze samkowe taki niby maslo nizmatgaryna delma. ktorej nie jem od kilku lat.

Gość gość
Ja tez dzis przy robieniu zakupow zdziwilam sie tak wysoka cena....masakra.A dzieciom malym nie dam tyych roznych miksow i Ram.

Gość gość
ile tego masła jesz ze ma dzieciom zaszkodzic?

Gość gość
Moja corka ma 11 lat i gdy byla mala nie dawalam jej ani margaryny ani masla, nadal je chleb bez. Podobnie z coca-cola nie pije, bo jej nie nauczylam, woli wode mineralna!

Gość gość
Mnie w tamtym tygodniu też zaskoczyła cena masła. Masakra, jak tu żyć w tym chorym kraju.

Gość gość
Ja też nie umiałam uwierzyć w sklepie. Masła nie kupuje ale cena wpadła mi w oczy. Jak pamiętam to masło kosztowało ok 4zł a teraz 6...

Gość gość
No własnie ale skąd taka cena ? rozumiem ze np papierosy moga byc drogie ale masło Przecież to jest podstawowy produkt spożywczy .

Gość gość
Tłuściochy.

Gość gość
Własnie też mnie ciekawi skąd to. Mleko czy inny nabiał póki co ceny ma normalne. Chociaż w skali roku chleb trochę też podrożał, może jak takie podstawy drożeją to oznaka, ze wszystko pójdzie w górę? Chyba mieli rację Ci co mówili, że 500+ niedługo zmieni się w 100+.

Gość gość
" Tłuściochy. " Kocham masło (i śmietany 30%), a mam całe życie niedowagę, złośliwcu na wiecznej diecie.

Gość gość
Nie wiem, kupiłam dziś dużą osełkę za 6 zł. Może sprawdzę datę ważności:o

Gość gość
Wszystko jest drogie. Czeresnie po 14-18 zl.

Gość gość
cholerne, pieprzone, baraniste pisowce, oby ich połamało w wielkiej chorobie za to 500+

Gość gość
A kiedy czereśnie były tanie?rok temu i dwa lata temu kosztowały tyle samo.

Gość gość
No własnie czytałam jakis artykuł . Masło moze kosztować 8 zł za kostkę 200 gr. Co więcej na Boze Narodzenie w wielu krajach moze zabraknąć masła . Maslo jest zdrowe i tak jak kilka lat temu była moda na jedzenie margaryny teraz spożycie masła w wielu krajach wzrosło .

Gość gość
U mnie czereśnie sa po 8 zł na kg . Truskawki byly po 5 zł/kg Pomidory na targu kupuje po 3.50zł/kg takie ładne i duze . Zalezy gdzie kto mieszka . Ja jestem w Wielkopolski .

Gość gość
To u mnie truskawki najtańsze były przez moment 8,5-9zł. Teraz już 12, czereśnie ok 12-15. Śląsk.

Gość gość
No ja pamietam w tamtym roku po 13-14 chyba kupowałam czereśnie, a na wschodzie pewnie taniej (zawsze tak jest, że u mnie truskawy po 7-8 a inni się chwalą, ze mają po 5 :P ). Ale czereśnie to myślę inna mańka - przymrozki były i podobno trochę kwiatów ścięło, już od przedwiośnia było wiadomo, że mogą byc drogie. Z tym masłem to nie rozumiem. Ja zawsze na promocjach kupowałam (miałam koło siebie 3 duże markety więc po prostu zawsze na jakąs się trafiło), i własnie w czerwcu zauważyłam, że nagle promocji nie ma, a ceny normalne zaczęły iść w górę.

Gość gość
Spaślaki.

Gość gość
WSZYSTKO jest drogie Kraków czeresnie - 20zł /kg

Gość gość
j****e pisowskie pasożyty

Gość gość
cholerne pisowce i te 500+

Gość gość
Oj jak was boli.

Gość gość
Sprzedam kupe. Od tygodnia nie jem. Pije tylko spirytus. Kupa jest ekologiczna i super-sterylna. Cena - 35 zł/ 25 deko. Dla dzieci zniżka. p.s. masło i margaryna są szkodliwe dla zdrowia!!! Tylko zdrowa kupa zapewni im zdrowie!!!

Gość gość
błędne koło, co z tego ,że rodzina ma te 500+ skoro podatki poszły w góre wszystko idzie więc więcej wydadzą na życie. gó...wno zostanie z tego przywileju. Niech oni skończą to kadencję bo to się płakać chce.

Gość gość
ktore to podatki poszły w góre i o ile? oswiec mnie prosze. CIT, VAT, PIT, podatek grutnowy czy od czynnosci prawnych?

Gość gość
Ja tez jestem z Wielkopolski i czereśnie są u mnie po 15zl, truskawki były po 13zl (w warzywniaku), a maslo dzisiaj kupowalam Gostyńskie za 6,99zl w małym markecie i też na to zwróciłam uwage, bo strasznie podrożało, kosztuje juz tyle co Lurpak. Ostatnio mi babka w Auchan powiedziała, że najtańsze masło ma kosztować 4,50zl, takie mieli juz zapowiedzi. Ogólnie żywność drożeje w tempie zaskakującym, najbardziej to widać na wiekszych zakupach, kupujesz najpotrzebniejsze rzeczy typu jedzenie, chemia, kosmetyki a płacisz duzo wiecej niz rok temu. Czymś dziurę w budżecie muszą zapchać. Współczuję najbardziej rodzinom, których dochody są na niższym poziomie, bo przy takich podwyżkach zakupy to juz duży problem i podwyzka np masla o 1zl czy 1,50zl na kostce to strasznie dużo. Kazdy śmieje sie z PiS, a jednak, skoro wygrali to sporo osob na nich musiało głosować - czy ci ludzie tego nie widzą co sie dzieje?

Gość gość
zagłosowali bo 500 + odebrał im rozum.