Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasi rodzice tez ogladaja ciagle polityke w tv publicznej i tym zyją?

Polecane posty

Gość gość

bo moi to zwolennicy pisu i wszystko co pis mowi biora za prawde a jesli odzywa sie ktos z innej partii niz pis to ojciec zaczyna sie caly pluć i krzyczy ,ze to glupole i mowia bzdury ... jesli wypowiada sie ktos z pisu to krzyczy BRAWO BRAWO.. JA MAM JUZ TEGO NAPRAWDE DOSYĆ ,N BO INNI LUDZIE OGLADAJĄ JAKIES FAJNE FILMY I PROGRAMY A U NAS W DOMU CIAGLE TA POLITYKA ITD..

Gość gość
Moi rodzice bardzo mało TV oglądają, a już publicznej to praktycznie w ogóle.

Gość gość
moi tez tak maja, ale nie przeszkadza mi to :)

Gość gość
Hmm to Twoi rodzice to ta ciemnota, Ktora tak kocha PiS, pewnie tez bardzo "wierzący"?

Gość gość
Mój ojciec ma hopla na punkcie PISU. Ja tez lubie ta partie ale sie tak nie zachowuje jak on. Oczywiscie całymi dniami oglada tv i komentuje. Obraża partie PO i PSL a PISem sie zachwyca. Jak jest pod wpływem alkoholu to wtedy jest najgorzej potrafi nam gledzic o tych partiach godzinami.

Gość gość
Moi oglądają tvn 24, cały dzień prawie jest u nich włączony ;) Też lubię pooglądać, ale bez przesady - przecież tam w kółko leci to samo. Na szczęście nie są za bardzo zacietrzewieni no i - oczywiście - nie są wyborcami PIS-u :D

Gość gość
autorko u mnie to samo, mama taka zwolenniczka pis-u że normalnie nerwicy można dostać. Na okragło polityka, TVPis, trwam, radio Maryja Na szczęście z nią nie mieszkam, ale często bywam i nie da się tego słuchać a ona jeszcze specjalnie włączy żebym ja słyszała jak to PIS wspaniale rządzi i zmieniła poglądy.

Gość gość
dzisiaj usłyszałam w Tvpis że Polakom się żyje coraz lepiej, a to złości opozycję. Bo im lepiej Polakom tym gorzej dla opozycji. Podobno ludzie z zagranicy wracają bo taki u nas dobrobyt :) Bezrobocie najniższe od 100 lat, dzietność wzrasta, coraz więcej wydajemy na urlopie, gospodarka kwitnie, stocznie sie reaktywują, fabryki nie wyrabiaja sie z zamówieniami, cały świat się liczy z Polską, czego dowodem jest wizyta Trampa, który stawia Polskę za wzór :) a ludzie to łykają jak pelikany....

Gość gość
TVP i TVP info nie powstydziłby się Kim Dzong Un. Moja mama stwierdziła, że jak jakaś babcia odbiera tylko te dwa kanały w tv to ona się nie dziwi... Kaczyński jest z innej epoki, nie ogarnia internetu. Stetryczały oderwany od prozy życia staruch jet guru dla wszelkiej maści intelektualnej ciemnoty, która chwali się tym, że książek nie czyta i nie wyściubia nosa poza swoją ścianę wschodnią. Dziś bycie ciemniakiem to już niestety nie jest powód do wstydu. Oni wiedzą, że mogą bezkarnie podnieść łeb i odreagować swoje życiowe frustracje na mądrzejszych od siebie (nauczycielach, lekarzach, artystach, którzy przeczytali w życiu w tydzień więcej niż oni przez całe życie).

Gość gość
gość wczoraj autorko u mnie to samo, mama taka zwolenniczka pis-u że normalnie nerwicy można dostać. Na okragło polityka, TVPis, trwam, radio Maryja Na szczęście z nią nie mieszkam, ale często bywam i nie da się tego słuchać a ona jeszcze specjalnie włączy żebym ja słyszała jak to PIS wspaniale rządzi i zmieniła poglądy. x Jakbym czytała o swojej mamie... też jest pisowcem. Żeby jeszcze trzymała te swoje poglądy dla siebie, to ok, każdy ma prawo, ale ona chce, żebym ja też była za Pisem, co dla nie jest nie do przyjęcia. Generalnie uważam, że wszyscy politycy kradną, nie ma kogoś takiego jak uczciwy polityk, nawet jeśli się jakiś młody pojawi, to zaraz go starzy odsuną od koryta i nauczą co trzeba. Dlatego nie jestem za żadną partią, głosowałam na Kukiza, ale on też tylko dużo gadał, a mało robi, w dodatku zaczął gadać głupoty. Jeżeli chodzi o PiS to ich światopogląd jest dla mnie nie do przyjęcia, jestem agnostyczką, nie chodzę do kościoła, uważam, że dawanie pokilka tys na dzieci osobom bezrobotnym jest złe i uczy lenistwa i krętactwa, zresztą przez to podwyższają podatki, rosną ceny paliwa, raty kredytów itp czyli odczuwają pracujący. Wracając do mojej mamy, ona ciągle mówi jaki to PiS cudowny i że powinnam chodzić do kościoła i się modlić... Czasami jak przychodzę ją odwiedzić w niedzielę, a ona nie była jeszcze w kościele, to namawia mnie, żebym z nią poszła... Nieprzyjmuje do wiadomości tego, że ktoś może inaczej żyć. Ja jej nie chce zmieniać, niech sobie będzie za kim chce, do kościoła ją zawiozę, ale niech da mi żyć po swojemu.

Gość gość
Moja mama tvn i wysmiewa pis. Nieraz az chamsko i wstyd mi za nia. Pisiory to, pisiory tamto...

Gość gość
Moja teściowa ma z kolei innego hopla, mianowicie u nich ciągle odpalony jest TVN 24 i drze ryja jak PiS "ich okrada", ale z obniżenia wieku emerytalnego skorzysta i chwali się, że od kiedy córcia dostaje 500+ to wreszcie stanęła na nogi wraz ze swoim partnerem. Taka hipokryzja.

Gość gość
Moja mama woli seriale i taniec z gwiazdami:) niewiem co gorsze

Gość gość
A mój brat i jego żona odwrotnie. Ja, mąż i moi rodzice raczej lubimy PiS (nie jesteśmy fanatykami). Za to mój brat i bratowa to radykalni SLD owcy (młodzi ludzie- on 31 ona 27 lat). W ich ustach takie słowa jak: pisior, katol, beton, ciemnogrod, konserwa to już standard. Bratowa ciągle na swoje czarne marsze i strajki kobiet biega. Ludzie bez żadnych wartości, no chyba że wartością są markowe ciuchy, torebki, buty i kosmetyki a w przypadku brata coraz nowsze komórki, tablety i samochody. Rodzicom jest przykro, że taki się stał, ale to przez nią (wnuczka komucha)

Gość gość
Widać jak malo wiecie bo Kaczyński przeczytał w życiu tyle ksiazek co chyba żaden Polak Jego znajomi mowia ze to czlowiek ktory w jeden wieczor potrafi przeczytac ksiazke ktora ma 509 stron i jest niezwykle inteligentny Nawet jego rywal najwiekszy walesa to przyznal

Gość gość
Jak w dzień czyta 509 stron książki to znaczy ze wszystko inne tego dnia ktoś robi za niego ( poza wizyta w wc) . IP skoro przeczytał cudze myśli z taka fascynacja to pytanie brzmi o czym była i kto ja napisał. Bo literaturę polska to chyba ogarnął ze 30 lat temu.

Gość gość
Kaczyński może czyta. Jego elektorat woli czytać najwyżej tabloidy. Wolą jak ktoś inny im świat objaśnia (np. Pani Holecka w TVP). Myślenie samodzielne ich boli.

Gość gość
Nie cierpie kaczora ale fakt,ze każdy kto go nie cierpi mówi o nim jednocześnie,ze jest cholernie inteligentny Kwasniewski i tusk tez tak mowili w wywiadach,dziwne,nie?

Gość gość
ogólnie za dużo tv to nie za dobrze jest, bo tam podaja wiadomości w taki sposób, ze urabiają oglądających.

Gość gość
Moi rodzice nie mają telewizora - myślą samodzielnie.

Gość gość
Kaczyńskiemu się wydaje, że telewizja publiczna to jedyne media. Tymczasem coraz więcej ludzi w ogóle nie ogląda telewizji. Propagandę można wciskać 80-letniej babci, która nie umie włączyć komputera. Dziś, niestety, wybory wygrywa się fake newsami z internetu. PiS zatrudnia całą armię internetowych hejterów nawalających pochwalne posty na forach i facebookach od rana do nocy, co nie jest takie trudne jak się jest bezrobotnym frustratem bez perspektyw. Kaczyński mówiący o uchodźcach roznoszących zarazę niewiele różni się od tego co 80 lat temu wygadywał pewien Austriak o Żydach. Ludzie to łykają jak pelikany, a rządzi nami fanatyk, który nie ma nic do stracenia i nie cofnie się przed niczym. Co tam prawa kobiet czy trójpodział władzy, ważne, że Wiesia i Wiesiek dostali pięć stów, za tak oszałamiającą kwotę gotowi są oddać demokrację. Za parę lat Jarek wyprowadzi nas z Unii i zachachmęci tak, że to oczywiście nie jego wina tylko "Niemiec, be, Francuz be".

Gość gość
Oj głupolku ..akurat widać że nie znasz języków obcych .Gdybyś znał to byś wiedział że "uchodżcy" masowo przywozą do Niemiec świerzb grużlicę oraz kiłę .Znane są przypadki pracowników opieki socjalanej zarażonych ciężkimi do leczenie szczepami grużlicy od swoich podopiecznych (Niemcy) .We Włoszech z Afryki mają odrę . I ty sie śmiejesz z Kaczyńskiego ? Akurat tu on ma rację .

Gość gość
17.35 Tu nie chodzi o to chodzi. Chodzi o to, że Kaczyński cynicznie wykorzystuje ludzki strach, odhumanizuje uchodźcę by zdobyć poklask. Codziennie sączy jad na obcych (obojętnie kto, Ukrainiec też się nada). Efekty widać. Syryjczycy to już niestety dla Polaków nie ludzie. To KWOTY. Polak myśli prosto. Syryjczyk to muzułmanin (nie każdy, ale tego Wiesiek już nie ogarnia, bo to za trudne), muzułmanin to dla Wieśka terrorysta i koniec. Kaczyński, który nigdy w życiu nie był prywatnie na zagranicznych wakacjach, nie usiadł na rynku dużego europejskiego miasta, nie zamówił sobie samodzielnie kawy w kawiarni w języku obcym narzuca swoją wizję innym.

Gość gość
Ja nie pojmuje tej nienawiści do kaczora, co on wam zrobił? Serio nie rozumiem tego. Przecież ten Tusk jest dużo gorszy, za nic bierze kosmiczne pieniądze, piesek Merkel, nawet angielskiego nie znał jak zaczynał te prace a co śmieszne to teraz do byle jakiej pracy wymagają angielskiego, a ten nieuk języka nie zna i od razu pensja 50 tys miesięcznie za nic. A co najlepsze to podniósł wam wiek emerytalny, kobietom aż o 7 lat podczas gdy jego zona nigdy nie pracowała... A sam odejdzie na emeryturę w wieku 50 paru lat a innym każe do 67 pracować. Przecież ta ruda menda jest gorsza od tego Kaczyńskiego. I nie, nie jestem za pisem

Gość gość
19.59 Wolę pieska Merkel niż sługusa Watykanu. Co zrobił Kaczyński? Zrobił z mojej ojczyzny Państwo Wyznaniowe, izolowane w Europie i wmówił połowie narodu brednię o zamachu, sprowadził rolę kobiety w Polsce do inkubatora i worka na spermę, bo do tego to wszystko zmierza, wykrzykiwanie bredni na drabince uznał za "akt religijny", poleciał w taki socjal, że idziemy drogą Grecji, zrobił z tvp tube propagandową niczym w Korei Północnej, wyzywa ludzi którzy się z nim nie zgadzają od gorszego sortu, komunistów i złodziei, daje przyzwolenie na opluwanie ludzi tylko dlatego, że są z innego kraju. Cała Polska ma się litować nad fagasem tylko dlatego, że brat mu zginął.

Gość gość
21.18 Tusk się nauczył angielskiego. Kaczyński nie zna go do tej pory i ani myśli się nauczyć podobnie jak ludzie, którzy na niego głosują. Oni są dumni ze swojej indolencji językowej. Wyborcą Jarka jest taki właśnie Józek co to uciuła na zagraniczne wczasy i jest oburzony, że recepcjoniści i kelnerzy w Grecji czy Hiszpanii nie mówią po Polsku. No jak oni mogą polskiego nie znać? Nawet jak Kaczor gadał z May to Bielan powiedział, że to May nie zna polskiego, a nie, że Jarek po angielsku ani me ani be. Jarkowi wolno, nie?

Gość gość
Wy to byście chcieli tam na wschodzie wszyscy na lewych rentach siedzieć, prawda? Ojojoj pracować każą. Najlepiej pracować mniej od Niemca, a mieć emeryturkę jak on. Ciekawe jak?

Gość gość
Moi rodzice nigdy pisu nie popierali i nie popierają na szczęście

Gość gość
nienawidzę cholernych pisowców bo muszę zapieprzać na 500+